教育王國

標題: 48網今年大家自行諗住揀邊間? [打印本頁]

作者: griffinma    時間: 14-9-6 09:36     標題: 48網今年大家自行諗住揀邊間?

48網今年大家自行諗住揀邊間?大家傾下喇

作者: amonyee    時間: 14-9-10 15:51

我囡囡都要報了. 你會揀邊間呀? 我仲考慮中...
作者: griffinma    時間: 14-9-10 16:13     標題: 引用:我囡囡都要報了.+你會揀邊間呀?+我仲考慮中

原帖由 amonyee 於 14-09-10 發表
我囡囡都要報了. 你會揀邊間呀? 我仲考慮中...
我諗住?平田兆強呀,阿囝鍾意佢有lego興趣班

作者: amonyee    時間: 14-9-10 16:21

平田兆強, 同德田兆強..其實有乜分別架?
我想幫囡囡報間冇咁谷....有冇咩提議呀?...

作者: griffinma    時間: 14-9-10 16:41     標題: 引用:平田兆強,+同德田兆強..其實有乜分別架?我

平田兆強, 同德田兆強..其實有乜分別架?
我想幫囡囡報間冇咁谷....有冇咩提議呀?...
兩間都谷,但因中學派位好,好多人揀

作者: amonyee    時間: 14-9-10 16:45

唉...唔想谷...就一定係冇咁好的學校嗎?...好苦惱..
作者: griffinma    時間: 14-9-10 17:05     標題: 引用:唉...唔想谷...就一定係冇咁好的學校嗎?...

唉...唔想谷...就一定係冇咁好的學校嗎?...好苦惱..
唔係無既,不過無乜人講其他學校,所以唔知

作者: sweeticandy    時間: 14-9-11 17:13

我都仲考慮緊...

兩間兆強好谷....  仲諗緊...
作者: CathyChan1126    時間: 14-9-12 15:42

陳呂重德,唔知好唔好
作者: MINI1601    時間: 14-9-15 12:22

CathyChan1126 發表於 14-9-12 15:42
陳呂重德,唔知好唔好
陳呂重德去參觀過, 我感覺唔錯, 我可能都會放 乙二 or 乙三
作者: MINI1601    時間: 14-9-15 12:31

其實 平兆  & 德兆 真係好難選擇, 而且兩間都係谷,
德兆 : 校舍新及大, 下年開六班, 共收 90 人
平兆 : 比較舊, 但只開 5班, 共收 75人, 但我喜歡呢間多 d

我得 15分, 自行一定唔使諗..........唉!

作者: CathyChan1126    時間: 14-9-15 15:17     標題: 引用:Quote:CathyChan1126+發表於+14-9-12+15:42

原帖由 MINI1601 於 14-09-15 發表
陳呂重德去參觀過, 我感覺唔錯, 我可能都會放 乙二 or 乙三
唔知自行15分難唔難

作者: cat2007    時間: 14-9-15 23:22

陳呂重德而加多左人揀..係唔錯呀
作者: CathyChan1126    時間: 14-9-16 09:25     標題: 引用:陳呂重德而加多左人揀..係唔錯呀

原帖由 cat2007 於 14-09-15 發表
陳呂重德而加多左人揀..係唔錯呀
咁就死啦,得15分

作者: lamlam24    時間: 14-9-17 03:06     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間?

作者: griffinma    時間: 14-9-18 00:21     標題: 引用:20分博兆強,甲1乙1德兆,乙2陳呂,個人幾

原帖由 lamlam24 於 14-09-17 發表
20分博兆強,甲1乙1德兆,乙2陳呂,個人幾欣賞陳呂,博唔到兆強入到陳呂都心足了!

...
陳呂是否精英班才好?是小一時已分班嗎?請問陳呂有沒有開放日?

作者: 爸爸愛您    時間: 14-9-18 00:33     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間

努力呀

作者: MINI1601    時間: 14-9-18 17:40

griffinma 發表於 14-9-18 00:21
陳呂是否精英班才好?是小一時已分班嗎?請問陳呂有沒有開放日?
小一已經開始分班, 校長話家長自行報名架, 兩班拔尖, 三班正常.

開放日 係上個星期, 已經過咗, 當日仲帶我地行去學校好多地方參觀, 安排得幾好架.
作者: griffinma    時間: 14-9-18 17:55     標題: 引用:Quote:griffinma+發表於+14-9-18+00:21+陳

原帖由 MINI1601 於 14-09-18 發表
小一已經開始分班, 校長話家長自行報名架, 兩班拔尖, 三班正常.

開放日 係上個星期, 已經過咗, 當日仲帶我 ...
但網上好似沒有公布開放日資料,我又錯過了

作者: MINI1601    時間: 14-9-18 17:58

因為我地係收到幼稚園通知先知道, 但可能唔係間間幼稚園都有通知家長
作者: griffinma    時間: 14-9-18 18:01     標題: 引用:因為我地係收到幼稚園通知先知道,+但可能唔

原帖由 MINI1601 於 14-09-18 發表
因為我地係收到幼稚園通知先知道, 但可能唔係間間幼稚園都有通知家長
我的幼稚園沒有通知呢,好可惜呀

作者: bidbid20052005    時間: 14-9-19 00:40

griffinma 發表於 14-9-18 18:01
我的幼稚園沒有通知呢,好可惜呀
我間幼稚園都冇
作者: amonyee    時間: 14-9-21 17:44     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間?

聽日開始要交表啦,48網15分,到底邊間先有機會入?⋯定其實交表只係指動動作?點樣先可以衝出重圍,唉,我重未諗好報邊間。你地㨂左邊間呀?

作者: zst    時間: 14-9-22 11:26

心大心細中選秀官定秀明.....諗緊

作者: griffinma    時間: 14-9-22 11:41     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間

雖然15分係陪跑,但最終都係尊重阿仔既選擇選平田兆強呢

作者: longyiu    時間: 14-9-22 12:03     標題: 引用:心大心細中選秀官定秀明.....諗緊

作者: zst    時間: 14-9-22 12:21     標題: 引用:Quote:原帖由+zst+於+14-09-22+發表心大心

原帖由 longyiu 於 14-09-22 發表
秀明下一round 排第二都分入到,可以排第一秀官,最緊要睇返小朋友鐘意邊間

...
多謝你見議,不知點解覺得秀明好像多了人去選,下一round排第2都未必入到
頭痛中,唯有後天去埋秀明的觀課後再作决定.
好怕有選擇困難症

作者: amonyee    時間: 14-9-22 13:26     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間?

秀明小學,打左去問想參觀,冇人覆

作者: gloriap    時間: 14-9-22 16:08

回覆 zst 的帖子

路過睇而家小學揀校情況,,因我女剛今年中二,都官塘屏區,時間耐咗入黎update下出年姪女揀住秀茂坪所以攞下料,因佢父母唔熟悉揀校遊戲.....我只知官小有直屬中學亦屬band1校.....秀明校舍大....
作者: gloriap    時間: 14-9-22 16:09

回覆 longyiu 的帖子

官小校舍咁新好吸引
作者: gloriap    時間: 14-9-22 16:14

回覆 amonyee 的帖子

當年轉全日;平田係上午班,德田係下午班.....德田初起步時亂d,而家ok....2個呢幾年都轉咗校長
作者: amonyee    時間: 14-9-22 16:26

回覆 gloriap 的帖子

你囡囡果時點揀??講黎垒考下^^...

作者: gloriap    時間: 14-9-22 16:45

回覆 amonyee 的帖子

我女果時唔知同而家同唔同......1.平田兆強 2.油基 3秀天   因果時我住官塘但响秀茂坪讀k3 ;阿爺住秀茂坪;當時未有秀茂坪官小,要小二官小先搬上秀茂坪,聖馬太好新,但好大壓力,有考慮,我中學母校(路德會)老師唔讚成我揀!當時幼稚園校長都唔讚成學生揀,當時校長都好寸......德田兆強剛起步,亂.....但佢系重藝術;派第三志願,但去1兆強叩門入咗;朋友教想入果間要一心一意由頭到尾放第一;我當年油基都有交叩門,惜失敗....我細個中途轉校,唔係唔駛煩實入油基......
作者: 麥兜媽    時間: 14-9-22 19:42     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間?

聖馬宜家功課無前兩年多了,豬囡幼稚園幾個同學入咗聖馬 都話無傳聞中說了

作者: 朱寶媽媽    時間: 14-9-22 19:47     標題: 回覆:griffinma 的帖子

我以前在平田德強教過課後補習班,都唔覺多功課,可能係小一,二啦!

作者: kyowong    時間: 14-9-22 21:36     標題: 回覆:amonyee 的帖子

有得個人參觀,我登記左星期三上午去

作者: CathyChan1126    時間: 14-9-23 07:51     標題: 引用:有得個人參觀,我登記左星期三上午去 +

原帖由 kyowong 於 14-09-22 發表
有得個人參觀,我登記左星期三上午去
請問你邊間學校

作者: zst    時間: 14-9-23 08:31     標題: 引用:回覆+zst+的帖子 路過睇而家小學揀校情況,

原帖由 gloriap 於 14-09-22 發表
回覆 zst 的帖子

路過睇而家小學揀校情況,,因我女剛今年中二,都官塘屏區,時間耐咗入黎update下出年 ...
其實我中意秀官和秀明因呢2間的英文用PLP/RW教學模式.
如有人知邊D學校都有用此模式請告知 等在统一時以此類為目標

作者: zst    時間: 14-9-23 09:10

amonyee 發表於 14-9-22 13:26
秀明小學,打左去問想參觀,冇人覆
我是一個星期前約定去參觀..如果臨時約不知得唔得呢..
試下再CALL吧..good luck

作者: amonyee    時間: 14-9-23 09:15     標題: 回覆:zst 的帖子

我都係差唔多一星期前打去,但到而家都冇覆。
呢個星期都要交表了,我又要番工,我諗都係要放棄參觀lu。
請問你話英文係PlU/RW, 係乜東東黎?

作者: zst    時間: 14-9-23 09:26

amonyee 發表於 14-9-23 09:15
我都係差唔多一星期前打去,但到而家都冇覆。
呢個星期都要交表了,我又要番工,我諗都係要放棄參觀lu。
請 ...
呢個好像是要申請同埋請net老師都有受訓這個PROGRAM,上堂時總共有4個老師一齊教的.
1個net..1個local..2個助教..里面包含教埋PHONIC發音..以一個故事來認識的生字和發音.
有類似是活動形咁教.我覺得幾好.可以不使再出去學拼音..全港好像都有60%的學校有參加..
但明細我都不知..因呢2間有寫在本概覽度,所以知..

作者: sundae525    時間: 14-9-23 10:23

zst 發表於 14-9-23 08:31
其實我中意秀官和秀明因呢2間的英文用PLP/RW教學模式.
如有人知邊D學校都有用此模式請告知 ...
油塘基法都係用PLP/RW.
作者: amonyee    時間: 14-9-23 10:27

回覆 sundae525 的帖子

基法....真的是爭爆頭...

作者: longyiu    時間: 14-9-23 11:55     標題: 引用:我都係差唔多一星期前打去,但到而家都冇覆

作者: longyiu    時間: 14-9-23 11:58     標題: 引用:Quote:amonyee+發表於+14-9-23+09:15+我都

作者: 奥脫福    時間: 14-9-23 12:06

呢個網睇黎繼「華仔」之後,另一間「明明」都即將升呢,脫離二線尾
三線頭之列,真不知是可喜還是可悲。

作者: gloriap    時間: 14-9-23 13:11

回覆 zst 的帖子

唔好意思....呢個教學模式係點架?有冇相關網頁參考下呀?
作者: gloriap    時間: 14-9-23 13:21

回覆 麥兜媽 的帖子

聖馬太當年唔係只功課多,佢限住學生要幾多分鐘完成課堂野,一定要學一種樂器!佢谷學生成績幫佢學校攞成績谷得好勁,校長態度唔置在又寸,叫人有呢個成績同受到先黎.....校長換咗好耐,而家應有轉變!
作者: zst    時間: 14-9-23 13:28

gloriap 發表於 14-9-23 13:11
回覆 zst 的帖子

唔好意思....呢個教學模式係點架?有冇相關網頁參考下呀?

你可以試下GOOGLE 打 PLPRW 搵下...有某些小學網頁有詳細介紹.

作者: zst    時間: 14-9-23 13:33

回覆 sundae525 的帖子

基法太熱門會放棄...加上油塘不近屋企,都是慳返嘆氣算.

作者: MVH    時間: 14-9-23 14:16

咁各位最後選邊間?
作者: sundae525    時間: 14-9-23 14:21

奥脫福 發表於 14-9-23 12:06
呢個網睇黎繼「華仔」之後,另一間「明明」都即將升呢,脫離二線尾
三線頭之列,真不知是可喜還是可悲。
大家好似因為怕爭崩頭就第一時間走去選二線尾的給小朋友, 我個人唔認同試都未試就放棄. 當然, 如真心覺得適合自己小朋友就作別論.

作者: kathysiu829    時間: 14-9-23 14:38

agree
作者: kyowong    時間: 14-9-23 16:14     標題: 引用:Quote:原帖由+kyowong+於+14-09-22+發表有

原帖由 CathyChan1126 於 14-09-23 發表
請問你邊間學校
秀明小學

作者: bb201314    時間: 14-9-23 17:41

秀明兩年前在自行階段收生不足,反影左家長選校取向,自行如果選第一志願好大機會會收。附圖可作參考。

作者: amonyee    時間: 14-9-23 17:46

回覆 bb201314 的帖子

請問你呢個表係邊度睇?

可唔可以比條LINK? 謝謝.

作者: gloriap    時間: 14-9-23 18:20

回覆 zst 的帖子

住秀茂坪嗎?月華行基法有冇考慮?當年唔揀秀明係唔鍾意佢係勞工子弟學校;油塘只好601或校巴...藍田都係校巴好d....希望你小朋友入到心水學校 ^-^
作者: hagupit    時間: 14-9-23 18:29     標題: 引用:秀明兩年前在自行階段收生不足,反影左家長

原帖由 bb201314 於 14-09-23 發表
秀明兩年前在自行階段收生不足,反影左家長選校取向,自行如果選第一志願好大機會會收。附圖可作參考。
兩年前!?秀明上年自行已經收足人,其實唔止秀明,好多二綫學校都一樣自行都收足,一年比一年難。

http://www.myschool.hk/education-2-25.php

作者: amonyee    時間: 14-9-23 21:24     標題: 回覆:hagupit 的帖子

作者: zst    時間: 14-9-23 21:29

gloriap 發表於 14-9-23 18:20
回覆 zst 的帖子

住秀茂坪嗎?月華行基法有冇考慮?當年唔揀秀明係唔鍾意佢係勞工子弟學校;油塘只好601或校 ...
承你貴言先...本身諗住秀明少了宗教分及不是一線以為自行應8-9成入梗,
看來都是一厢情願多.如自行失敗..到時都是傾向用46網來排2-3志願..

作者: zst    時間: 14-9-23 21:38

sundae525 發表於 14-9-23 14:21
大家好似因為怕爭崩頭就第一時間走去選二線尾的給小朋友, 我個人唔認同試都未試就放棄. 當然, 如真心覺得適 ...
被你講中..就是不想同人爭,避開D熱門,故選些2線為心水同時都會以適合為目標來選校.

作者: 奥脫福    時間: 14-9-23 21:45

zst 發表於 14-9-23 21:29

承你貴言先...本身諗住秀明少了宗教分及不是一線以為自行應8-9成入梗,
看來都是一厢情願多.如自行失 ...

路過多口,你的自行心水,論質素、成就恐怕不如你在統一派位時46網的2、3志願。

作者: zst    時間: 14-9-23 22:39

奥脫福 發表於 14-9-23 21:45
路過多口,你的自行心水,論質素、成就恐怕不如你在統一派位時46網的2、3志願。
你意思是46網2,3志願好過我現在選的心水..
作者: 奥脫福    時間: 14-9-23 23:15

zst 發表於 14-9-23 22:39

你意思是46網2,3志願好過我現在選的心水..

係,雖然我唔知你的選擇是什麼,但在48網內選兩間46網的學校而質素勝過
你現在自行選的心水係不算一件什麼難的事。

作者: zst    時間: 14-9-24 08:51     標題: 引用:Quote:zst+發表於+14-9-23+22:39+你意思是4

原帖由 奥脫福 於 14-09-23 發表
係,雖然我唔知你的選擇是什麼,但在48網內選兩間46網的學校而質素勝過
你現在自行選的心水係不算一件 ...
多謝妳的分析,我會認真地諗下
thx.

作者: bidbid20052005    時間: 14-9-24 09:14

zst 發表於 14-9-23 21:38
被你講中..就是不想同人爭,避開D熱門,故選些2線為心水同時都會以適合為目標來選校.
...
zst, 我同你心態一樣, 一線就算好, 都未必真係適合自己小朋友, 所以唔爭同選間合適自己小朋友的才是自己目標。 加上, 我唔覺得秀明小學差囉。
作者: amonyee    時間: 14-9-24 10:03     標題: 回覆:奥脫福 的帖子

請問聖若翰係46網屬大熱嗎?自選多人㨂佢嗎?佢有宗教,只有15機會係咪好低? 謝謝。

作者: kathysiu829    時間: 14-9-24 10:45

回覆 bidbid20052005 的帖子

你交表嗰日多人嗎?
作者: bidbid20052005    時間: 14-9-24 10:52

kathysiu829 發表於 14-9-24 10:45
回覆 bidbid20052005 的帖子

你交表嗰日多人嗎?
同時間有4 個
作者: 奥脫福    時間: 14-9-24 11:27     標題:

amonyee 發表於 14-9-24 10:03

請問聖若翰係46網屬大熱嗎?自選多人㨂佢嗎?佢有宗教,只有15機會係咪好低? 謝謝。

九龍灣聖若翰天主教小學?!呢間在區內都好似頗受歡迎,15分自行好似窄左少少。46網個人
最心儀的是柏德。

個人認為呢類他區的熱門學校只適宜48網同學在統一派位時放在乙二、乙三度「偷雞」。除非
自行夠分,否則還是預留三條一的位置俾區內熱門學校,當係睇下自己夠唔夠運氣,與及保留
叩門的「入場卷」。

我個人的風格係進取搏殺型,我要小朋友學會如何去適應社會,而非讓社會去適應小朋友。「
唔受谷」就要學習如何去「受谷」,因為這正是現今社會的生態!「未戰先降」並不符合我們
的宗旨。

作者: hkpapa852    時間: 14-9-24 11:37

奥脫福 發表於 14-9-24 11:27
九龍灣聖若翰天主教小學?!呢間在區內都好似頗受歡迎,15分自行好似窄左少少。

個人認為呢類他區的熱 ...
我認同你講法, 覺得孩子"唔受谷"就話唔搵"谷"既學校, 但又想升中成績理想, 邊有咁易? 講真, 到底係你怕個小朋友被學校谷得辛苦, 定係其實係家長怕自己都要谷得辛苦呀?

而且, 現今家長太過保護孩子了, 攪到抗逆力極低. 怕谷就話唔讀, 日後點出嚟工作? 你老細會唔會見你話怕做某D工作而唔駛你做 (可以, 以後乜都唔駛做添)?

作者: sundae525    時間: 14-9-24 11:47

bidbid20052005 發表於 14-9-24 09:14
zst, 我同你心態一樣, 一線就算好, 都未必真係適合自己小朋友, 所以唔爭同選間合適自己小朋友的才是自己目 ...

係, 好多人都話秀明係唔差, 我自己之前都放秀明第三. 但最重要係秀明係咪你心儀的學校?

好多學校都係唔差, 點解自行要選一間唔差學校, 而唔選心儀的學校?

須知道, 自行呢票都會影響日後叩門, 點解要浪費呢?

SORRY我係有點多事, 只係見今年個個都第一時間走去二線, 未爭就認輸, 有點不值.

當然, 如你真的心儀這校而選這校是完全沒問題的. 希望各位的小朋友都去到自己心儀的學校.

作者: 奥脫福    時間: 14-9-24 11:59

hkpapa852 發表於 14-9-24 11:37

我認同你講法, 覺得孩子"唔受谷"就話唔搵"谷"既學校, 但又想升中成績理想, 邊有咁易? 講真, 到底係你怕個小朋友被學校谷得辛苦, 定係其實係家長怕自己都要谷得辛苦呀?

一個現成的例子可以同大家分享一下。我姨甥女的父母是很錫仔女的家長,佢地怕孩子谷,
所以俾她入讀花墟一間愉快私小。無錯六年的小學生活係好開心,但一到中一派位就現哂型
:校內成績唔差派左去唔知乜野學校,最後叩到香乜中學!之後六年的中學生活,在教學環
境稍遜下憑自己努力考入科大!不過入到大學,更辛苦的還在後頭。因為她中學時用中文上
課,她現在要用比其他同學更多的時間去備課和溫習。

我認為「先甜後苦」抑或「先苦後甜」不單單只是先後次序的問題,而是落後了,你得花上
不知多少倍的氣力去追趕!同一的資質,如果她是從同一條街的另一小學開始,我深信她的
中、大學生活是可以更為豐盛。

作者: zst    時間: 14-9-24 13:08

參考以上意見後,我決定報秀官 陣間LUNCH吃完就去交表..
希望可以有運行被抽中
作者: hagupit    時間: 14-9-24 13:43

zst 發表於 14-9-24 13:08
參考以上意見後,我決定報秀官 陣間LUNCH吃完就去交表..
希望可以有運行被抽中 ...
如果你參考了上面的意見, 應該揀一綫小學, 而非秀官。
作者: zst    時間: 14-9-24 18:37     標題: 引用:Quote:zst+發表於+14-9-24+13:08+參考以上

原帖由 hagupit 於 14-09-24 發表
如果你參考了上面的意見, 應該揀一綫小學, 而非秀官。
這間官校是自已心儀同埋想小朋友在適當的歲數學習適當程度知識為出發點,so,感覺官校會啱自已小朋友多啲。其實呢間好難入ga

作者: cat2007    時間: 14-9-24 21:46

CathyChan1126 發表於 14-9-16 09:25
咁就死啦,得15分
總有個機會..真係需要運氣

作者: Zaat    時間: 14-9-25 04:41

作者: longyiu    時間: 14-9-25 06:57     標題: 引用:Quote:amonyee+發表於+14-9-23+10:27+回覆+

作者: NatalieSZE328    時間: 14-10-22 08:25     標題: 回覆:48網今年大家自行諗住揀邊間

請問各位知吾知月華基法好吾好呢

作者: L3167    時間: 14-10-27 14:34

奥脫福 發表於 14-9-24 11:27
九龍灣聖若翰天主教小學?!呢間在區內都好似頗受歡迎,15分自行好似窄左少少。46網個人
最心儀的是柏德 ...

我都覺得46網小學係比48小學好,但長遠計,46中學又冇48小學甘好,你認同嗎?
作者: hkpapa852    時間: 14-10-27 14:36

L3167 發表於 14-10-27 14:34
我都覺得46網小學係比48小學好,但長遠計,46中學又冇48小學甘好,你認同嗎? ...
小學46網同48網, 去到中學都係同一個網: KL5 (九龍區第5網: 觀塘)

作者: longyiu    時間: 14-10-27 21:34     標題: 引用:請問各位知吾知月華基法好吾好呢 +

作者: 奥脫福    時間: 14-10-27 21:48

L3167 發表於 14-10-27 14:34

我都覺得46網小學係比48小學好,但長遠計,46中學又冇48小學甘好,你認同嗎? ...

我唔係話46網小學特別好,只係當48網連乜乜德華,物物明明都話要放
乙二、乙三至派到,再加上加派令小班變大班。。。我是完全感受唔到48
網可以用個「好」字來形容!

作者: hkpapa852    時間: 14-10-28 08:59

奥脫福 發表於 14-10-27 21:48
我唔係話46網小學特別好,只係當48網連乜乜德華,物物明明都話要放
乙二、乙三至派到,再加上加派令 ...
其實又唔係淨係48網有呢種情形, 好多區依家D二,三線小學都"升"晒Lv, 變到個區只係得番"熱門"同"寶校"兩種選擇.
48網其實真係叫好, 起碼仲有得揀埋46網D好學校

作者: L3167    時間: 14-10-29 11:48

hkpapa852 發表於 14-10-27 14:36
小學46網同48網, 去到中學都係同一個網: KL5 (九龍區第5網: 觀塘)

原來係同一個網,唔該哂
作者: L3167    時間: 14-10-29 11:50

hkpapa852 發表於 14-10-28 08:59
其實又唔係淨係48網有呢種情形, 好多區依家D二,三線小學都"升"晒Lv, 變到個區只係得番"熱門"同"寶校"兩種選 ...

其實48家長,真係可以選46區係好D,46好多選擇,同埋比較容易入
作者: 奥脫福    時間: 14-10-29 11:58

L3167 發表於 14-10-29 11:50

其實48家長,真係可以選46區係好D,46好多選擇,同埋比較容易入 ...

對!與其乙二放德華,我寧要柏德!

作者: 拿拿利    時間: 14-10-29 12:09

大家對 宜安街那間 "聖若翰天主教小學" 及 "樂華天主教小學" 點選 ? 因為我係 2016-2017 要報小一了, 謝謝大家 !!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5