教育王國

標題: 請問自行寶血(跑馬地)定大抽奬TKO好呢? [打印本頁]

作者: tantanmama    時間: 14-9-11 12:01     標題: 請問自行寶血(跑馬地)定大抽奬TKO好呢?

我女寶血(跑馬地)有20分, 如自行應有超過一半機會抽到. 但我家住TKO, 若讀寶血要搬去港島, 不知應否抽番TKO嘅小學. 若揀TKO小學, 我會試宣基或將天.
請各位給點意見, 謝謝.
作者: pomanlife    時間: 14-9-11 12:21

tantanmama 發表於 14-9-11 12:01
我女寶血(跑馬地)有20分, 如自行應有超過一半機會抽到. 但我家住TKO, 若讀寶血要搬去港島, 不知應否抽番TKO ...
如果我係你會試左寶血先, 真係得既話再諗搬既問題

作者: hkpapa852    時間: 14-9-11 13:42

寶血以升中成績嚟計(過5成入一線中學), 絶不比TKO既一線小學差(可能更好, 黃永樹今年都只係得47%升讀一線中學), 但如果讀寶血, 就真係要搬屋, 因為寶血係無校車過海. 而就算自己接送, 都頗麻煩
作者: olivia511    時間: 14-9-11 13:51

始終抽獎唔知抽到邊間, 扣門亦唔易扣到, 要有定心理準備...

不過如果真係入左跑寶, 就真係要搬返香港島, 小朋友太長途返學好辛苦~ (未講既係跑馬地放學成日塞車!)
作者: tantanmama    時間: 14-9-11 14:30

寶小雖不是一線學校, 但我地兩公婆都滿意佢嘅升中成績, 相對TKO小學升中的激烈競爭, 估計喺寶小讀書壓力可少些. 我在灣仔返工, 可以帶到返學, 但接唔到放學, 一定要搬屋.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5