教育王國

標題: 有冇人讀緊Christ College Brecon? [打印本頁]

作者: woodylam    時間: 16-11-24 19:57     標題: 有冇人讀緊Christ College Brecon?

已收下年讀Y10, 但未作最後決定,想問路程到機場約四小時,仔女習慣嗎?另外學校其他方面如課程丶宿舍生活等滿意嗎?謝謝!

作者: anthony368    時間: 16-11-29 12:44     標題: 回覆樓主:

機場去學校約 3 4 小時, 但每個 term 都有校車接送,同一般寄宿學校冇太大分別,中五中七成績都可以上佢網站睇到

作者: woodylam    時間: 16-11-29 16:29

anthony368 發表於 16-11-29 12:44
機場去學校約 3 4 小時, 但每個 term 都有校車接送,同一般寄宿學校冇太大分別,中五中七成績都可以上佢網 ...

謝謝回覆,開頭留意這校是因為價錢吸引、宿生比例高,300幾人一半boarder, ISI report 很多方面都excellent, 唯獨地點真的偏遠,附近是國家公園和小鎮,因為見school airport pick up  schedule要求訂航班是車到機場後最少2個小時,明白要預鬆d,但計起成6-7小時先上機,所以仍未有最後決定

暫時還有2間已成功取録,繼續考慮清楚先

作者: idyleeleung    時間: 16-12-8 18:01

我都係剛收到offer,  十五十六:surprised
作者: idyleeleung    時間: 16-12-8 18:04

請問另外是那兩間?
作者: woodylam    時間: 16-12-8 21:26

idyleeleung 發表於 16-12-8 18:04
請問另外是那兩間?

See pm

作者: Vivis    時間: 16-12-10 19:01

woodylam 發表於 16-11-29 16:29
謝謝回覆,開頭留意這校是因為價錢吸引、宿生比例高,300幾人一半boarder, ISI report 很多方面都excellen ...

可分享那兩間嗎?

作者: woodylam    時間: 16-12-10 23:43

Vivis 發表於 16-12-10 19:01
可分享那兩間嗎?

See pm

作者: Bear007    時間: 16-12-21 16:50

可分享那兩間嗎? Please PM me. Thx
作者: woodylam    時間: 16-12-21 23:26

Bear007 發表於 16-12-21 16:50
可分享那兩間嗎? Please PM me. Thx

See pm

作者: 過客    時間: 17-5-31 00:46

woodylam 發表於 16-11-29 16:29
謝謝回覆,開頭留意這校是因為價錢吸引、宿生比例高,300幾人一半boarder, ISI report 很多方面都excellen ...
請問你最後選擇了那一間?
作者: woodylam    時間: 17-5-31 10:08

過客 發表於 17-5-31 00:46
請問你最後選擇了那一間?

See pm

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5