教育王國

標題: 自行兩間,衷心請教。 [打印本頁]

作者: Clarawsf    時間: 16-12-27 23:52     標題: 自行兩間,衷心請教。

阿仔深水埗私小 B1A成績, 自行一想報聖st.joseph,而家煩緊另外一間,想九華或 聖芳濟書院 ,又或港華。地點不是問題。 其實有未有心水,想試九龍城旅港,迦密,但又驚競爭太大。請各高人多多指教。

作者: hippoo    時間: 16-12-28 00:21

我都有興趣想知

作者: chun媽    時間: 16-12-28 13:08     標題: 回覆:自行兩間,衷心請教。

深水埗私小b1A成績,可選擇多的是!

作者: Clarawsf    時間: 16-12-28 19:10

any choices suggested??

作者: kkhon    時間: 16-12-28 19:57

回覆 Clarawsf 的帖子

LS,QC, 深水埗私小B1a入聖芳濟会甘心嗎?
作者: Clarawsf    時間: 16-12-28 22:24

回覆 kkhon 的帖子

聖方濟冇話咁唔甘心,但係 真係的話,想博D啲囉。但係又怕喇沙,KC太高班,最惨阿仔interview未必得,好擔心,唔上唔落咁囉
阿仔零運動,好靜,中意數學科研,邊啲適合呢?

作者: kkhon    時間: 16-12-28 22:33

搏下有机会,吾搏一定冇!自行入左会吾舒服就一定吾好填。
作者: IloveJJ    時間: 16-12-28 23:17

作者: Clarawsf    時間: 16-12-28 23:27

回覆 IloveJJ 的帖子

我同意好多人都入到聖若瑟,但係仲要睇埋interview呢,係有擔心嘅
作者: Clarawsf    時間: 16-12-28 23:28

我都有留意林護,但係又驚佢太谷太博
作者: IYY    時間: 17-1-8 22:48

我相信你仔仔係讀深水埗聖xxx 英文小學, 此校英數非常出色, 如是band 1a 生, 絕對有力一試英皇書院。

加油, 預祝你仔仔入到 band 1 A 中學 :)
作者: IYY    時間: 17-1-8 23:08

另外我想請教樓主, 我都有選校困難, 請問以下學校, 你會怎樣排位:
1) 英皇書院
2) 香港 St Joseph
3) 香港華仁
4) 保良局張永慶第一中學
5) 九龍華仁

承蒙賜教。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5