教育王國

標題: HKU medical summer camp [打印本頁]

作者: mingmingyinyin    時間: 17-4-30 14:24     標題: HKU medical summer camp

請問有無參加過Young Medical Professional Summer Camp的人可以分享下經驗? 例如收幾多人、有無功課評估之類....謝謝!

作者: ramuza    時間: 18-2-9 11:01

mingmingyinyin 發表於 17-4-30 14:24
請問有無參加過Young Medical Professional Summer Camp的人可以分享下經驗? 例如收幾多人、有無功課評估之 ...

please share

作者: djf    時間: 18-2-9 13:24

收很多人,沒評估。
不要有期望、當見識下。
作者: youma    時間: 18-2-10 13:31

mingmingyinyin 發表於 17-4-30 14:24
請問有無參加過Young Medical Professional Summer Camp的人可以分享下經驗? 例如收幾多人、有無功課評估之 ...
收大約200人, 競爭大, 最好有校長推薦. 無功課, 有入學貼士.
作者: 232    時間: 18-2-14 00:40

youma 發表於 18-2-10 13:31
收大約200人, 競爭大, 最好有校長推薦. 無功課, 有入學貼士.

幾時可以報?

作者: youma    時間: 18-2-14 21:31

232 發表於 18-2-14 00:40
幾時可以報?
now
作者: rks321    時間: 18-3-12 12:15

djf 發表於 18-2-9 13:24
收很多人,沒評估。
不要有期望、當見識下。

請問可否分享入學貼士(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

作者: rks321    時間: 18-3-12 12:19

請問可否分享入學貼士,謝謝

作者: ramuza    時間: 18-3-13 08:51

rks321 發表於 18-3-12 12:19
請問可否分享入學貼士,謝謝

I want to know too, 之前參加過 HKU taster Christmas , Easter , 阿女對medicine多咗了解,想再深入些。
因為taster之前都聽佢講啲係一日嘅課程

作者: 7樓    時間: 18-3-21 00:41     標題: 回覆樓主

請問可否分享入學貼士,謝謝(emoji)

作者: 輝輝的媽媽    時間: 18-4-2 21:28

可請教入學貼士嗎?謝謝

作者: crystalcbh    時間: 18-4-3 01:22

輝輝的媽媽 發表於 18-4-2 21:28
可請教入學貼士嗎?謝謝

夠分就入倒--經jupas
interview 大约10個人ㄧ組

作者: ANChan59    時間: 18-4-3 07:47     標題: 回覆樓主

入學貼士,分高者得,其他做樣!

作者: LingChiBaBa    時間: 18-4-4 11:42

請問知唔知 HKU 嘅Medical Summer Broadening Programme大約收幾多人?

Thanks.

作者: 輝輝的媽媽    時間: 18-4-5 16:49

crystalcbh 發表於 18-4-3 01:22
夠分就入倒--經jupas
interview 大约10個人ㄧ組

謝謝

作者: satu    時間: 18-4-12 23:26     標題: 回覆樓主

8800 ,13000、究竟值唔值得?請問仲有冇其他平民一D既醫護programme?

作者: LingChiBaBa    時間: 18-4-12 23:54

satu 發表於 18-4-12 23:26
8800 ,13000、究竟值唔值得?請問仲有冇其他平民一D既醫護programme?

http://www.med.cuhk.edu.hk/eng/home/news_events/2018_07_12.jsp

作者: satu    時間: 18-4-13 00:01

LingChiBaBa 發表於 18-4-12 23:54
http://www.med.cuhk.edu.hk/eng/home/news_events/2018_07_12.jsp

Thx 這個一定要校長推薦信嗎?收生條件嚴格嗎?

作者: LingChiBaBa    時間: 18-4-13 00:23

satu 發表於 18-4-13 00:01
Thx 這個一定要校長推薦信嗎?收生條件嚴格嗎?

唔知呀。我女啱啱學校測完驗,睇下報呢個定HKU 嘅Medical Summer Broadening Programme。我諗校長信有好D。

作者: mrschan256    時間: 18-4-13 07:43

LingChiBaBa 發表於 18-4-12 23:54

唔使錢又真係好吸引喎@

作者: satu    時間: 18-4-13 07:49

LingChiBaBa 發表於 18-4-13 00:23
唔知呀。我女啱啱學校測完驗,睇下報呢個定HKU 嘅Medical Summer Broadening Programme。我諗校長信有好 ...

HkU收費同呢個prog 差好遠、好似一間學校只得三個位

作者: EASTCOAST    時間: 18-4-13 08:20

mrschan256 發表於 18-4-13 07:43
唔使錢又真係好吸引喎@

估計自己分數有機會讀醫先好報啦,無謂浪費自己時間及別人機會。

作者: LingChiBaBa    時間: 18-4-13 11:32

satu 發表於 18-4-13 07:49
HkU收費同呢個prog 差好遠、好似一間學校只得三個位

同埋HKU個期都唔知會唔會撞學校補課時間。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5