教育王國

標題: 有無製作升中portfolio apps 介紹? [打印本頁]

作者: tunghei    時間: 17-5-7 23:04     標題: 有無製作升中portfolio apps 介紹?

要準備製作升中,有冇apps 推介?thx

作者: 王家爸爸    時間: 17-5-8 16:16

tunghei 發表於 17-5-7 23:04
要準備製作升中,有冇apps 推介?thx
如果真係想用排版軟件,其實你既Microsoft Office可能有跟一個叫Publisher既軟件,可能一試。
作者: tunghei    時間: 17-5-8 22:51

王家爸爸 發表於 17-5-8 16:16
如果真係想用排版軟件,其實你既Microsoft Office可能有跟一個叫Publisher既軟件,可能一試。 ...

Thx

作者: 無知人    時間: 17-5-9 09:19

排版軟件用indesign。係電腦program唔係手機apps,勁貴的。其它你明白的。
但係中學係咪收架,因住白做。
作者: miriam    時間: 17-5-9 09:22

我用 excel 做算數, 份野整到幾靚都好, 主菜係成績表同其他獎項證書.
作者: celialing    時間: 17-5-10 18:25

其實EXCEL得啦,HEHE
作者: chanmiu    時間: 17-5-11 10:58

不要浪費金錢,我用 word 砌 portfolio , 我囡有 in 直資和自行津校,冇一間會睇portfolio

作者: 蘇樂B    時間: 17-5-11 14:12

miriam 發表於 17-5-9 09:22
我用 excel 做算數, 份野整到幾靚都好, 主菜係成績表同其他獎項證書.

我都係咁話! 考dss同自行時完全無幫女整portfolio, 淨係submit學校要求o既文件, 只in左兩間dss都一樣收阿女~

叩門階段成績 + 叩門試先係重點, 整份簡潔企理o既portfolio就足夠了

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5