教育王國

標題: UCAS Offer 2019 互通消息 [打印本頁]

作者: kykyma2000    時間: 18-11-8 10:18     標題: UCAS Offer 2019 互通消息

今年申請UCAS 的仔仔女女有消息未? 啊仔暫時有 Durham U 回覆,但是我睇唔明;

作者: himsum117    時間: 18-11-8 21:39     標題: 回覆樓主

好似都好高要求,祝願你仔仔能入到心儀的學校

作者: Ruby1219    時間: 18-11-9 09:07

kykyma2000 發表於 18-11-8 10:18
今年申請UCAS 的仔仔女女有消息未? 啊仔暫時有 Durham U 回覆,但是我睇唔明;可能是 A* AA ( Econ/ Histo ...

點解睇唔明?

作者: yicy    時間: 18-11-9 15:45

請問在英國一般中學會提供什麼支援? 因為阿囡將心儀5間大學名單給老師(負責Sixth Form), 但老師聲明吾會比意見, 講好定吾好........所以想知道是否普遍中學都是這樣.
作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-9 17:27

Oct 3申請,現階段只得glasgow有conditional offer, 其餘都無着落,唔知係咪無份……希望快d有消息啦
作者: iceberg222    時間: 18-11-9 20:40     標題: 回覆樓主

UCAS deadline 是15 Jan 2019, 不是deadline過後才會出offer嗎?因為唔熟悉UCAS的規定,請指正。

祝願你仔仔入到心儀的學校。

作者: trendy007    時間: 18-11-9 20:50

回覆 iceberg222 的帖子

越早申請,大學會越早俾conditional offer給心儀的學生。所以大多數的英國中學都鼓勵/規定學生11月尾前報UCAS. 如果想入oxbridge, 大學的deadline更是10月中呢。
作者: iceberg222    時間: 18-11-9 21:02

trendy007 發表於 18-11-9 20:50
回覆 iceberg222 的帖子

越早申請,大學會越早俾conditional offer給心儀的學生。所以大多數的英國中學都 ...

非常感謝你的資訊,請問會否越早出的offer, 所出的條件越高?

作者: Anniemun    時間: 18-11-9 21:29

iceberg222 發表於 18-11-9 21:02
非常感謝你的資訊,請問會否越早出的offer, 所出的條件越高?
學校越想收的學生正常要求越低。
作者: iceberg222    時間: 18-11-9 21:36

Anniemun 發表於 18-11-9 21:29
學校越想收的學生正常要求越低。

唔該曬,咁真是快些報名有著數,感謝。

作者: kykyma2000    時間: 18-11-10 02:05

Ruby1219 發表於 18-11-9 09:07
點解睇唔明?

個Condition Offer 是
A* in any 3 subjects ; 讀落好像一個A* 就ok;
但是Durham typical offer 應該是A*AA
所以會去clarify

作者: Kai12345678    時間: 18-11-10 10:27

kykyma2000 發表於 18-11-10 02:05
A* in any 3 subjects ; 讀落好像一個A* 就ok;
但是Durham typical offer 應該是A*A ...

你睇下中文計唔計?

作者: Rowena    時間: 18-11-10 13:31

但是Durham typical offer 應該是A*A ...

路過: A* in any 3 subjects= 任何3科A*,即要最少3科A* (或更好).
如樓上講,不知中文算不算。

作者: Anniemun    時間: 18-11-10 16:16

請問同學本身修讀幾多科?
作者: himsum117    時間: 18-11-10 18:47

Kai12345678 發表於 18-11-10 10:27
你睇下中文計唔計?

中文唔計

作者: kykyma2000    時間: 18-11-11 07:13

Ruby1219 發表於 18-11-9 09:07
點解睇唔明?

Grade A* in any of
Econ
History
Politics

Alternative Conditions
Grade A* - Maths
Grades AA in any two of
Econ
History
Politics

作者: kykyma2000    時間: 18-11-11 07:18

himsum117 發表於 18-11-8 21:39
好似都好高要求,祝願你仔仔能入到心儀的學校

Tks himsum117.  

作者: kykyma2000    時間: 18-11-11 07:22

mingmingyinyin 發表於 18-11-9 17:27
Oct 3申請,現階段只得glasgow有conditional offer, 其餘都無着落,唔知係咪無份……希望快d有消息啦 ...

朋友話今年英國大學學位好像因為脫歐多了些給海外學生,應該陸續會公佈,香港學位亦比之前多,不要太擔心啊!祝福你孩子也找到適合的大學(emoji)

作者: kykyma2000    時間: 18-11-11 07:32

yicy 發表於 18-11-9 15:45
請問在英國一般中學會提供什麼支援? 因為阿囡將心儀5間大學名單給老師(負責Sixth Form), 但老師聲明吾會比 ...

啊大仔好似都話是自己揀,祇是上年六月學校有個Talk,叫左幾十間大學來擺booth,和讓他們自己去大學Open Days 睇睇,支援不是很多。
朋友女兒在Local 名校讀,上年六月被邀請做Oxbridge candidate ,學校有intensive training , 差不多暑假每天都要train, 嚇壞個女,放棄做Candidate 。

所以無話有perfect School.....

作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-11 13:03

kykyma2000 發表於 18-11-11 07:22
朋友話今年英國大學學位好像因為脫歐多了些給海外學生,應該陸續會公佈,香港學位亦比之前多,不要太擔心 ...
多謝你的祝福!

作者: yicy    時間: 18-11-11 14:08

回覆 kykyma2000 的帖子

多謝你分享當時聽到老師回覆確有小小不安, 但想深一層, 明白只有自己最清楚自己意向, 喜好, 所以都係交番比阿囡自己選擇, 當然做阿媽既都係忍吾住周圍睇資料, 適當時機就比比意見.

作者: Kai12345678    時間: 18-11-11 23:46

himsum117 發表於 18-11-10 18:47
中文唔計

Send mail 問間大學中文計唔計!間間不一樣!好多都計!

作者: JustAParent    時間: 18-11-12 19:04

iceberg222 發表於 18-11-9 21:02

遲報早報根本冇關係,唔miss deadline就OK。

作者: LAS01    時間: 18-11-12 23:47

雖然很多大學都説會平等看待在deadline 前任何時間遞交的申請,但出condition offer是rolling basis, 我有懷疑是否真的可以做到一視同仁。

如果在英國在讀,同學已認同學校出嘅predicted grade已充分反映自己預期,通常會在9-10月就遞交UCAS,有不少同學仔其實已經手握3-5 conditional offer, 如是者心情會較淡定;反而有些同學覺得考多次十二月mock,有機會說服學校提升佢哋predicted grade, 會押後報UCAS,但要忍受見證身邊同學一個個有著落,自己仍係未知數嘅壓力,其實並不好受。
作者: himsum117    時間: 18-11-13 00:03     標題: 回覆樓主

其實,個遊戲玩都好難,就算有盡5個offer都不代表比人優勢,因為最後只可以揀2個,而且第二個一定要揀個保險的。所以....都是要等到最後的一刻。

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-13 12:39

kykyma2000 發表於 18-11-11 07:13

Grade A* in any of
好好嘅offer 吖。
作者: ABC-DAD    時間: 18-11-13 12:42

mingmingyinyin 發表於 18-11-9 17:27
Oct 3申請,現階段只得glasgow有conditional offer, 其餘都無着落,唔知係咪無份……希望快d有消息啦 ...
GlasgowU 學生評分好高,其他生活方面都係幾好,如有更好嘅當然更開心。
放心。

作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-13 20:06

回覆 ABC-DAD 的帖子

Thanks就剛剛收到UCL的conditional offer, 好開心呀
其實我仔報英國大學只作後備
Anyway有offer都係好消息

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-13 20:27

mingmingyinyin 發表於 18-11-13 20:06

Thanks就剛剛收到UCL的conditional offer, 好開心呀
有劍橋面試會去試下嗎?
作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-13 20:59

我仔報咗Oxford, 不過有interview機會唔高,上年學校有人IB Predicted Grade 45都無得in...不過人報我報,當碰下運氣其實有UCL conditional offer 更實在,要求又俾hku, cu低 (我仔必定meet到), 已經好滿足啦

作者: Vivis    時間: 18-11-13 21:02

mingmingyinyin 發表於 18-11-13 20:06

可分享一下報什麼科嗎?

作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-13 21:28

回覆 Vivis 的帖子

Please check PM.
作者: 梁太2010    時間: 18-11-13 21:39

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-14 09:06

mingmingyinyin 發表於 18-11-13 20:59

我仔報咗Oxford, 不過有interview機會唔高,上年學校有人IB Predicted Grade 45都無 ...
Kong U/CU今年IB會傾向那邊呢?

作者: twokidsmum    時間: 18-11-14 11:22

我囡有一位同學已收到劍橋面試通知 (不知哪科),其他同學還未收到。

我囡 16/10 和 26/10 都收到 conditional offer了,有些大學效率很高啊!

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-14 12:45

twokidsmum 發表於 18-11-14 11:22

我囡有一位同學已收到劍橋面試通知 (不知哪科),其他同學還未收到。
恭喜,係先報先處理嘅,啱佢就會出offer, 遲左好U同好學生都買少見少。
咁早收offer, 多數會報劍牛,因兩大十月中左右deadline  多數會一拼早報。
等下先啦,有啲香港可以見,有啲過去見,個別學院安排不一樣,全球都有學生參加UCAS 嘅。

作者: twokidsmum    時間: 18-11-14 12:54

學校要求我哋十月中前submit既,應該好多同學都有報Oxbridge。

今年學識點報UCAS,兩年後幫我仔 (讀IB) 就無咁徬徨了。印象中,我仔好似係你小朋友師弟。請多多指教

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-14 12:56

twokidsmum 發表於 18-11-14 12:54

學校要求我哋十月中前submit既,應該好多同學都有報Oxbridge。

唔好客氣,細佬同姐姐同校?
作者: twokidsmum    時間: 18-11-14 13:02

兩個唔同學校,都PM咗你。現在太忙少上BK,以前不時跟你哋學嘢。

作者: kykyma2000    時間: 18-11-14 23:46

mingmingyinyin 發表於 18-11-13 21:28
回覆 Vivis 的帖子

Please check PM.

可以PM 我嗎?

作者: KK20010609    時間: 18-11-15 13:01

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-15 13:26

KK20010609 發表於 18-11-15 13:01

上年給人罵死, 今年我覺得會正常一點, 傾向回DSE
點都有話題嘅,焦點係嗰度
家長學生嘅取捨態度就充滿 變化,只因有競爭力嘅學生,現時出路好廣下。

作者: Sadman07    時間: 18-11-16 13:22     標題: 回覆樓主:

No news is bad news?  10月初submited 但全無消息,有d擔心

作者: YuYuMother    時間: 18-11-16 13:29

Sadman07 發表於 18-11-16 13:22
No news is bad news?  10月初submited 但全無消息,有d擔心

可以去The Student Room睇下,同學有消息都會互相update,可以知道心儀大學開始出offer/invitation 未....

不過都係for reference only, 始終大學都係case by case去考慮,relax

作者: 梁太2010    時間: 18-11-16 19:09

作者: himsum117    時間: 18-11-16 19:23

Sadman07 發表於 18-11-16 13:22

知唔知學校比的 predicted grade 係咩?會不會影響到呢?

作者: himsum117    時間: 18-11-16 19:28

梁太2010 發表於 18-11-16 19:09
鬼呀!我唔覺得香港現在出路廣,來來去去只得醫

完全同意,好似好成績的就只有神科(醫科)是係正確的出路。好狹窄嘅思想

作者: poonseelai    時間: 18-11-16 20:10

himsum117 發表於 18-11-16 19:28
完全同意,好似好成績的就只有神科(醫科)是係正確的出路。好狹窄嘅思想
...

今天蘋果話上網直播講下野,唱下歌,人氣高嗰D月入百萬喎

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-16 20:13

梁太2010 發表於 18-11-16 19:09
鬼呀!我唔覺得香港現在出路廣,來來去去只得醫
你覺得係,都係你見到嘅嘢啫。
我初頭以為你同我講見到鬼,咁邪?

去interview 英國大學,要見鬼,(引用你字眼)意料中事格。

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-16 20:22

嚟得UCAS呢個帖正經交流,大概算係有好多選擇啦嘩。
作者: Anniemun    時間: 18-11-16 20:36

ABC-DAD 發表於 18-11-16 20:22
嚟得UCAS呢個帖正經交流,大概算係有好多選擇啦嘩。
想請教一下,是否有沒有offer, 都會收到學校回覆的呢?
作者: ABC-DAD    時間: 18-11-16 20:46

Anniemun 發表於 18-11-16 20:36
想請教一下,是否有沒有offer, 都會收到學校回覆的呢?
我講自己經驗,唔作得準嘅,之前五間,有四間回左,一間無消息,唔知係咪我忘記追問,皆因佢地自己一手一腳自己攪掂。
作者: ABC-DAD    時間: 18-11-17 11:50

Uni application chat room

作者: manning2014    時間: 18-11-17 13:30

回覆 Anniemun 的帖子

如果你問嘅係唔係最終大學都會回覆你 (offer or rejection)?會。如果你喺正常deadline前 (15/1/2019)申請,大口有責任要喺五月中前給予最後答案給學生。
作者: manning2014    時間: 18-11-17 13:38

回覆 Sadman07 的帖子

請問你報咗咩報咗邊度或者咩科? 有些大學或科目 (例如牛劍、醫、牙科、 Archi) 呢啲需要 shortlist 面試的科目,點會咁快有消息啦!
作者: Sadman07    時間: 18-11-17 14:43

manning2014 發表於 18-11-17 13:38

請問你報咗咩報咗邊度或者咩科? 有些大學或科目 (例如牛劍、醫、牙科、 Archi) 呢 ...

vet... 冇interview消息。
擔心連in都冇得in.

作者: manning2014    時間: 18-11-17 15:33

都唔需要太擔心。大學只是剛收到睇 UKCAT 成績一星期,先開始 shortlist interview。不過呢類醫學科目,都冇得好估,唔係話成績好就一定有Offer。耐心等下, Good luck 。
作者: Sadman07    時間: 18-11-17 16:20     標題: 回覆樓主:

Thanks ABC DAD 提供既chat room,睇到有d人收到interview invitation,有d收到rejection., 有d仲等緊。 so., no news都唔知係good news定bad news

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-17 16:36

Sadman07 發表於 18-11-17 16:20
Thanks ABC DAD 提供既chat room,睇到有d人收到interview invitation,有d收到rejection., 有d仲等緊。 so., ...
好多嘢睇架, Yu Yu 提出嚟,我厚多士咋。
作者: ABC-DAD    時間: 18-11-17 16:39

二零零幾年嗰時d網友前輩post 過架啦。
作者: YuYuMother    時間: 18-11-17 17:08

ABC-DAD 發表於 18-11-17 16:36
好多嘢睇架, Yu Yu 提出嚟,我厚多士咋。
唔該曬你呀!
呢兩日太忙都好少上黎...

作者: Sadman07    時間: 18-11-17 17:16

ABC-DAD 發表於 18-11-17 16:39
200幾年嗰時d網友前輩post 過架啦。

200x年。。。
驟眼睇以為二百幾年前。。。

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-17 17:39

Sadman07 發表於 18-11-17 17:16
200x年。。。
驟眼睇以為二百幾年前。。。
你申請嘅U 有無超過百年哩
我都覺得係,改下先。

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-17 21:07

英鎊啲價位都幾好timing 。
作者: himsum117    時間: 18-11-21 15:13     標題: 回覆樓主

請問大家有無收到Oxbridge 的interview? 好希望阿仔有機會去見識一下!

作者: FEDC    時間: 18-11-21 18:31

作者: Baoma    時間: 18-11-21 19:01

himsum117 發表於 18-11-21 15:13
請問大家有無收到Oxbridge 的interview? 好希望阿仔有機會去見識一下!

如果選擇去英國interview嘅話,唔同科目唔同college 通知嘅時間都唔同. 據我所知有D college 已經開始通知d candidates. 某啲college 會喺佢自己網頁度列出已開始通知interview嘅科目,你可以上去望一望。另外亦如其他家長提議可以去studentroom 網站睇吓啲學生傾計,佢哋都會喺嗰度互相通知大家收到invitation 未。
如果報咗” bridge”而選擇喺香港interview 嘅話,應該已經或者好快就收到通知因為我記得好似係11月尾開始 interview. Good luck!

作者: Baoma    時間: 18-11-21 19:02

FEDC 發表於 18-11-21 18:31
My son is also waiting for the interview of Oxford. Good luck to both our kids!

等待嘅過程係好煎熬嘅,我覺得我哋家長仲焦急過佢哋, 但係又要扮冇嘢 Anyway, good luck 呀!

作者: kykyma2000    時間: 18-11-21 19:09

昨晚問啊仔,佢話未有消息,但是報Law 的同學已經有約interview 的了

作者: himsum117    時間: 18-11-21 20:41

Baoma 發表於 18-11-21 19:02
等待嘅過程係好煎熬嘅,我覺得我哋家長仲焦急過佢哋, 但係又要扮冇嘢 Anyway, good luck 呀!
...

好同意!又心急又唔可以成日問住個仔,以免他無得in時會唔開心(emoji)知我莫若你

作者: YuYuMother    時間: 18-11-21 21:05

Baoma 發表於 18-11-21 19:01
如果選擇去英國interview嘅話,唔同科目唔同college 通知嘅時間都唔同. 據我所知有D college 已經開始通知 ...

今年好多選擇香港既同學,最後都要飛去英國面試。

作者: Baoma    時間: 18-11-21 21:50

himsum117 發表於 18-11-21 20:41
好同意!又心急又唔可以成日問住個仔,以免他無得in時會唔開心(emoji)知我莫若你
...

到時in 完,又到出result嗰日個心好急又要扮冇嘢!

作者: Baoma    時間: 18-11-21 21:53

YuYuMother 發表於 18-11-21 21:05
今年好多選擇香港既同學,最後都要飛去英國面試。

其實過去英國interview都係一個好嘅experience,而且好多人話機會大D。

作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-22 07:22

作者: mingmingyinyin    時間: 18-11-22 07:24

回覆 mingmingyinyin 的帖子

oxbridge仍陸續出緊interview invitations, good luck!
作者: Junko    時間: 18-11-22 08:07

感恩!亞仔前日收到Cambridge interview email, 佢會去當地interview. 他選的college 有offer free accommodation with meals.

作者: LAS01    時間: 18-11-22 09:47

https://www.whatdotheyknow.com/r ... ookie_passthrough=1

以上是Oxford 部分科目 UCAS selection grading & interview assessment form。作參考用,希望大家囝囝囡囡加油。
作者: Band5    時間: 18-11-22 10:04

Junko 發表於 18-11-22 08:07
感恩!亞仔前日收到Cambridge interview email, 佢會去當地interview. 他選的college 有offer free accomm ...

恭喜!恭喜!

阿仔都收到Cambridge interview email. 下午1點至4點3個interview,佢現在英國讀書,冇得住,會即日來回。

我估佢咁大個人最緊張呢次!

作者: kykyma2000    時間: 18-11-22 12:16

Band5 發表於 18-11-22 10:04
恭喜!恭喜!

阿仔都收到Cambridge interview email. 下午1點至4點3個interview,佢現在英國讀書,冇得住 ...

恭喜、恭喜
有interview 已經是難得的機會!

作者: 武航    時間: 18-11-22 14:49

Baoma 發表於 18-11-21 19:01
如果選擇去英國interview嘅話,唔同科目唔同college 通知嘅時間都唔同. 據我所知有D college 已經開始通知 ...
我記得每年到嚟香港 面試 的教授很多年也沒有改變過, 宜多了解一下該兩位教授的背景可能會有所幫助
作者: yiphalook    時間: 18-11-22 17:15

回覆 武航 的帖子

大少現在UK U6th,前幾日都收到email 5-12 Cambridge interview NatSci

另資訊分享thestudentroom,Cambrige各college interview sent out
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t152NNxuHJgpPl-cNeEaA9s7rhYEuT6O-M8kLDE2jhQ/edit#gid=1727458608

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-22 18:33

yiphalook 發表於 18-11-22 17:15
回覆 武航 的帖子

大少現在UK U6th,前幾日都收到email 5-12 Cambridge interview NatSci
這個很好。
作者: Ruby1219    時間: 18-11-22 18:37

Baoma 發表於 18-11-21 19:02
...

去年今日我都同大家一樣,係一個好刺激艱難嘅過程,但亦好寶貴嘅經驗,各位家長同小朋友要繼續加油呀!

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-22 18:46

除了劍牛以外,都知道有收到面試 邀請 通知。

好好把握,加油。
作者: himsum117    時間: 18-11-22 20:38

yiphalook 發表於 18-11-22 17:15
回覆 武航 的帖子

恭喜(emoji)願你仔仔有好的表現,可以順利入劍橋

作者: yiphalook    時間: 18-11-22 21:45

himsum117 發表於 18-11-22 20:38
恭喜(emoji)願你仔仔有好的表現,可以順利入劍橋
宜家發緊夢,14 Jan Cambridge派結果就夢醒

作者: 大細路    時間: 18-11-23 12:53

kykyma2000 發表於 18-11-8 10:18
今年申請UCAS 的仔仔女女有消息未? 啊仔暫時有 Durham U 回覆,但是我睇唔明;可能是 A* AA ( Econ/ Histo ...

我亞仔都仲未報 ,但聽佢講有同學早報的已收到 OFFER . 祝願樓主入到心儀大學

作者: kykyma2000    時間: 18-11-23 18:59

大細路 發表於 18-11-23 12:53
我亞仔都仲未報  ,但聽佢講有同學早報的已收到 OFFER . 祝願樓主入到心儀大學
...

謝謝你! 你孩子準備好未啊?d電腦通常近deadline 就大塞車,早點報安心d

作者: 大細路    時間: 18-11-23 19:11

kykyma2000 發表於 18-11-23 18:59
謝謝你! 你孩子準備好未啊?d電腦通常近deadline 就大塞車,早點報安心d

我亞仔其實都係同你仔一樣讀 Eco , History, politics呢幾科,但個 PG比得唔好所以而家仲度緊。 請問你有冇係香港 補習 History同politics介紹?希望可以追返好小小,到時唔使咁徬徨。或者其他家長有可以pm我。Thanks !

作者: kykyma2000    時間: 18-11-24 23:46

ABC-DAD 發表於 18-11-22 18:46
除了劍牛以外,都知道有收到面試 邀請 通知。

好好把握,加油。

感恩和感謝各位,孩子終於有機會去Oxford interview! 大家努力啊!

作者: ABC-DAD    時間: 18-11-25 00:11

面試都係一個重要嘅學習機會。
無論結果如何,會面嘅都係一流嘅學者,把握機會,盡量展示一下求知欲,希望手不空回。
作者: ABC-DAD    時間: 18-11-25 00:22

LAS01 發表於 18-11-22 09:47
https://www.whatdotheyknow.com/request/418434/response/1021097/attach/2/Pattison%20Ltr%20and%20Infor ...
-This is helpful 。
作者: 大細路    時間: 18-11-25 01:24

kykyma2000 發表於 18-11-24 23:46
感恩和感謝各位,孩子終於有機會去Oxford interview! 大家努力啊!

恭喜! 恭喜  

作者: kykyma2000    時間: 18-11-25 10:49

ABC-DAD 發表於 18-11-25 00:11
面試都係一個重要嘅學習機會。
無論結果如何,會面嘅都係一流嘅學者,把握機會,盡量展示一下求知欲,希望 ...

開闊眼界、刺激思維 ,希望他們在面試後,思想上更向前邁進一大步

作者: Baoma    時間: 18-11-25 13:21

kykyma2000 發表於 18-11-25 10:49
開闊眼界、刺激思維 ,希望他們在面試後,思想上更向前邁進一大步

恭喜各位!去 Oxbridge interview係好難得的經驗,我仔仔舊年in完都好興奮咁分享見過嘅人同事。
緊張係一定,但要保持頭腦清醒,拆解問題,就算計數都要一路計一路解釋你做緊咩,點解咁做。 in 完通常都會覺得「抄」咗,但其實最後嘅結果好多時同小朋友自己「覺得」係冇correlation. Good luck to all the kids!

作者: Baoma    時間: 18-11-25 13:25

大細路 發表於 18-11-23 12:53
我亞仔都仲未報  ,但聽佢講有同學早報的已收到 OFFER . 祝願樓主入到心儀大學
...

如果D嘢準備得七七八八就早D報好D,早D收到offer,個心會定D。

作者: FEDC    時間: 18-11-25 13:50

作者: FEDC    時間: 18-11-25 13:58

作者: himsum117    時間: 18-11-25 14:57

kykyma2000 發表於 18-11-24 23:46

恭喜我個仔收唔到email, 所以有小小失望!不過,前面還有好多機會,希望阿仔繼續努力向著自己的夢想出發!

作者: FEDC    時間: 18-11-25 15:42

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5