教育王國

標題: kornhill international nursery 康怡中英文幼稚園 (PN) [打印本頁]

作者: chroxua    時間: 19-4-1 16:07     標題: kornhill international nursery 康怡中英文幼稚園 (PN)

請問有家長會讀 2019 年 9 月的 PN 班嗎?見到學校仲收報名,打電話問過 PM 還有位,我們很喜歡這間學校,希望入到。大家可以分享一吓面試內容嗎?謝謝!

作者: happy_happy_    時間: 19-4-14 01:22

面試好輕鬆,老師都係好casual 同小朋友傾下玩下,基本上唔需要in家長

作者: chroxua    時間: 19-4-14 16:00     標題: 回覆樓主:

係呢,面試好開心,很快收到通知,收了亞仔,他們的 admin 非常有效率呢 :)

作者: happy_happy_    時間: 19-4-18 13:29

我都覺admin好好,有咩都好快覆

作者: chroxua    時間: 19-4-18 13:41     標題: 回覆樓主:

請問 happy_happy_ 有關校服問題,一開始要留一套在校,只有兩套在家,好像很少,我不是每天洗亞仔的衣服,通常一星期先開一機,可能需要買多幾套替換呢。

作者: happy_happy_    時間: 19-5-18 21:49

chroxua 發表於 19-4-18 13:41
請問 happy_happy_ 有關校服問題,一開始要留一套在校,只有兩套在家,好像很少,我不是每天洗亞仔的衣服, ...

唔好意思啊我都唔係咁清楚,阿女嚟緊10月先開始返N班

作者: Cherrybaby8111    時間: 19-6-10 13:10

Happy school...小朋友友9月返N...現正比佢熟習環境,返playclass.  空氣好,大操場,校風純樸
作者: ycmcns    時間: 19-8-9 18:40

想知有無人讀過pn班
作者: ycmcns    時間: 19-8-9 18:42

因為我嚟緊11月先返。想問佢係咪同其他lical幼稚園一樣,會教佢地自理能力如排洗等?
作者: issacng217    時間: 19-8-28 15:46

康怡係好重訓練自理能力咯

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5