教育王國

標題: 公務員想送囝囝去英國,請問有冇agent 介紹 [打印本頁]

作者: bunbuncoco    時間: 19-6-1 20:19     標題: 公務員想送囝囝去英國,請問有冇agent 介紹

如題,感激(emoji)(emoji)

作者: homan911    時間: 19-6-1 20:53     標題: 回覆樓主:

我用BU,今年四月先搞,都係OEA津貼。

作者: jac0000    時間: 19-6-2 16:29

我都係BU用,回覆快,盡責.
作者: 亮燈    時間: 19-6-2 19:04     標題: 回覆樓主:

我兩仔都係用AA

作者: katrinafu    時間: 19-6-2 20:24     標題: 回覆樓主:

我用 Cooper & Cooper

作者: 一家三口    時間: 19-6-2 20:53

回覆 bunbuncoco 的帖子

我2個囡囡用Academic Asia.

作者: katrinafu    時間: 19-6-2 22:15

其實都要去多幾間Agency , 了解多D 聽多D , 坦白講 , 人用得好跟得貼 也不等於對你一樣 ,你去到多了解後 用心感受下 , 那Agent 跟得貼 覆得快 ,當然比的School list是符合你的要求。  我buy 人多於公司 ,  跟進你的人我覺得最重要 。

作者: esmehouse    時間: 19-6-3 20:03

想問下如果想報英國大學,是否自己報還是都係搵 Agent 幫手?
作者: chanti    時間: 19-6-3 21:37

bunbuncoco 發表於 19-6-1 20:19
如題,感激(emoji)(emoji)

中環dolphin

作者: etoile    時間: 19-6-3 23:01

chanti 發表於 19-6-3 21:37
中環dolphin
雖然我最後冇用Dolphin,但係Perry真係好好,令我印象深刻。貨比三家,AA同Dolphin 係我心水之選。
作者: chanti    時間: 19-6-3 23:17

etoile 發表於 19-6-3 23:01
雖然我最後冇用Dolphin,但係Perry真係好好,令我印象深刻。貨比三家,AA同Dolphin 係我心水之選。 ...

我廿年前去英國留學已經搵佢地本身係個英國鬼婆開的、後來返左英國就比左佢地2 姐妹接收。

作者: laijenny99    時間: 19-6-5 17:11

我有朋友搵cis education,好似專門女校,另外都搵過大地
作者: 佑心    時間: 19-6-5 17:49

回覆 katrinafu 的帖子

Me too, 我都喺一樣用cooper
作者: bunbuncoco    時間: 19-6-5 22:11

多謝大家意見,我先去了解下,如果再有不明白再請教大家。謝謝

作者: bunbuncoco    時間: 19-6-5 22:13

我心大心細小兒係完成中2定中3去英國。想攞多些資料,有些準備。

作者: yuyueng    時間: 19-6-6 17:03

認同貨比3家,去問問之後自己覺得對方回復快唔快,不過我用緊一家大型AGENT 英X,可能客多職員少,好多野都回復好慢,要自己去追,所有資料一早準備好曬,就算學校出左CAS正本成個星期,唔知幾時至可以預約做簽證,應該系個個都太忙。

作者: etoile    時間: 19-6-6 23:18

yuyueng 發表於 19-6-6 17:03
認同貨比3家,去問問之後自己覺得對方回復快唔快,不過我用緊一家大型AGENT 英X,可能客多職員少,好多野都 ...
有CAS,隨時都可以開始申請visa,你等乜嘢?定係俾錢Agent幫你搞?所以等agent做嘢?
作者: Zsokol    時間: 19-6-6 23:49

yuyueng 發表於 19-6-6 17:03
認同貨比3家,去問問之後自己覺得對方回復快唔快,不過我用緊一家大型AGENT 英X,可能客多職員少,好多野都 ...
CAS正本就可以上網自己做Booking.
作者: yuyueng    時間: 19-6-7 22:17

etoile 發表於 19-6-6 23:18
有CAS,隨時都可以開始申請visa,你等乜嘢?定係俾錢Agent幫你搞?所以等agent做嘢? ...

係呀!比左錢agent搞,學校5月初已經出左CAS比我確認資料,5月尾agent早都收到正本,我追佢問幾時可以預約申請VISA ,佢次次都話好快有人聯絡我,原本我自己想約6月初去做簽証添,宜家唔知等到幾時。
作者: yuyueng    時間: 19-6-7 22:19

Zsokol 發表於 19-6-6 23:49
有CAS正本就可以上網自己做Booking.

CAS正本起agent度,比左錢叫佢地搞,早知自己搞算!
作者: etoile    時間: 19-6-7 22:23

yuyueng 發表於 19-6-7 22:17
係呀!比左錢agent搞,學校5月初已經出左CAS比我確認資料,5月尾agent早都收到正本,我追佢問幾時可以預 ...

可能佢唔止做你ㄧ個客,而家學校陸續出CAS,佢咪要你等囉。

我都ㄧ早填曬online application資料,等CAS同等agent叫我上網俾錢。

作者: yuyueng    時間: 19-6-7 22:50

etoile 發表於 19-6-7 22:23
可能佢唔止做你ㄧ個客,而家學校陸續出CAS,佢咪要你等囉。

我都ㄧ早填曬online application資料,等CAS同等 ...

佢應該好多客,我4月尾已經填曬online application比佢,5月已經有CAS,衣家排隊等佢叫我上網比錢預約。
作者: esmehouse    時間: 19-6-9 22:15

心儀 LSE, UCL & Warwick,請問有冇 Agent 可以介紹比我?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5