教育王國

標題: 音樂椅仲轉緊... [打印本頁]

作者: ernie_kmy    時間: 19-8-6 11:26     標題: 音樂椅仲轉緊...

今日收到一間好耐之前REJECT了我女的直資學校打來call waiting....我相信, 音樂椅仲轉緊, 大家希望在明天
作者: IloveJJ    時間: 19-8-6 11:30

作者: ernie_kmy    時間: 19-8-6 11:36

回覆 IloveJJ 的帖子

係呀~
作者: pccw2017    時間: 19-8-6 11:49

ernie_kmy 發表於 19-8-6 11:26
今日收到一間好耐之前REJECT了我女的直資學校打來call waiting....我相信, 音樂椅仲轉緊, 大家希望在明天:f ...
邊間 ?
作者: ernie_kmy    時間: 19-8-6 11:53

回覆 pccw2017 的帖子

東九龍+直資+基督教+有住宿+男女校....你自己估下....
作者: IloveJJ    時間: 19-8-6 11:59

作者: nicolemummy    時間: 19-8-6 12:48

今日收到一間好耐之前REJECT了我女的直資學校打來call waiting....我相信, 音樂椅仲轉緊, 大家希望在明天:f ...

咁你跳槽嗎?

作者: ernie_kmy    時間: 19-8-6 12:50

回覆 nicolemummy 的帖子

已經Decline 了, 女兒之前叩到一間港島區女校, 佢自己選擇了放棄匯基的Offer
作者: nicolemummy    時間: 19-8-6 12:51

ernie_kmy 發表於 19-8-6 12:50

已經Decline 了, 女兒之前叩到一間港島區女校, 佢自己選擇了放棄匯基的Offer ...

恭喜哂

作者: pccw2017    時間: 19-8-6 13:02

ernie_kmy 發表於 19-8-6 11:53

東九龍+直資+基督教+有住宿+男女校....你自己估下....
我都估係匯基
作者: WahCheuk    時間: 19-8-6 13:11

係咪現階段多數都係直資先會call?好少聽聞有津校開學前後會call。
作者: ernie_kmy    時間: 19-8-6 13:14

謝謝。
作者: pccw2017    時間: 19-8-6 14:01

WahCheuk 發表於 19-8-6 13:11

係咪現階段多數都係直資先會call?好少聽聞有津校開學前後會call。 ...
會有津校開學前後會call 的.
作者: flower9    時間: 19-8-6 14:22

作者: greenbaby    時間: 19-8-6 23:19

WahCheuk 發表於 19-8-6 13:11

係咪現階段多數都係直資先會call?好少聽聞有津校開學前後會call。 ...

有,昨日有同學仔收call, 叩門官津男校

作者: In2c68    時間: 19-8-7 00:00     標題: 回覆樓主:

你就好啦! 不過所有野都好似差唔多定晒, 如果現在打嚟都唔知要好唔要好

作者: pypy405    時間: 19-8-7 09:51

greenbaby 發表於 19-8-6 23:19
有,昨日有同學仔收call, 叩門官津男校

咁好. 仲有call, 邊區既

作者: ernie_kmy    時間: 19-8-7 10:15

回覆 In2c68 的帖子

其實都真係好睇你/你小朋友有幾鐘意原本間學校/ Call Waiting  的學校, 始終有人係入到一間唔係最鐘意, 而一早諗定中二去另一間申請插班, 咁當有心儀的Call waiting, 都會寧願走, 好正常...
作者: kirstyau    時間: 19-8-7 12:38

In2c68 發表於 19-8-7 00:00
你就好啦! 不過所有野都好似差唔多定晒, 如果現在打嚟都唔知要好唔要好

一讀6年,如果心儀既why not,就算買哂校服書本都係幾千, 蝕都蝕得開心

作者: In2c68    時間: 19-8-7 13:35

kirstyau 發表於 19-8-7 12:38
一讀6年,如果心儀既why not,就算買哂校服書本都係幾千, 蝕都蝕得開心
...

都係! 可惜我無咁好機會

作者: masterunion    時間: 19-8-7 16:06

請問當時囡囡係幾時收到REJECT? 唔通WAITING 果D 都已CALL 哂?

作者: ernie_kmy    時間: 19-8-7 16:17

回覆 masterunion 的帖子

4月8日係網上SYSTEM見到改咗"不獲取錄", 係唔係Call晒Waiting List 就唔知了....
作者: In2c68    時間: 19-8-8 05:49

ernie_kmy 發表於 19-8-7 16:17
回覆 masterunion 的帖子

4月8日係網上SYSTEM見到改咗"不獲取錄", 係唔係Call晒Waiting List 就唔知了.... ...

你咁講好多人呢期㑹好緊張係咁睇住電話喎!

作者: nicolemummy    時間: 19-8-8 05:57

In2c68 發表於 19-8-8 05:49

你咁講好多人呢期㑹好緊張係咁睇住電話喎!

這樣的時候,想讀的孩子應該主動call學校講想讀。學校都唔想call reject但受既都是turn down.

作者: pigpigsheep8888    時間: 19-8-9 14:53     標題: 回覆樓主:

咁的環境,好多父母都突然轉軚比啲仔女過外國讀/移民去。所以咪仲仲未定 lor

作者: blackpeppercrab    時間: 19-8-12 14:45

不如望中六合彩。
作者: puiyima    時間: 19-8-13 10:21

升小音樂椅重轉不停,Wait 中學,難過 Wait 小學好多倍
作者: pypy405    時間: 19-8-13 11:53

puiyima 發表於 19-8-13 10:21
升小音樂椅重轉不停,Wait 中學,難過 Wait 小學好多倍

Agree

作者: Joyjoymum    時間: 19-8-15 16:55

回覆 ernie_kmy 的帖子

我反而想知叩到邊間港島西區女子中學?
作者: baubaulee    時間: 19-8-23 15:17     標題: 回覆樓主

大家覺得還有機會嗎?

作者: bbeasy25    時間: 19-8-26 15:09

今天又有friend 收到call, 是男校.  大家加油!!
作者: pypy405    時間: 19-8-26 15:40

bbeasy25 發表於 19-8-26 15:09
今天又有friend 收到call, 是男校.  大家加油!!

仲有,係私校?

作者: bbeasy25    時間: 19-8-26 16:13

回覆 pypy405 的帖子

直資
作者: pypy405    時間: 19-8-26 19:50

bbeasy25 發表於 19-8-26 16:13
回覆 pypy405 的帖子

直資

Ic

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5