教育王國

標題: 因為疫情會取消面試? [打印本頁]

作者: mypineapple    時間: 20-1-25 17:04     標題: 因為疫情會取消面試?

自行階段直接睇成績收生?

作者: luluhaha    時間: 20-1-25 17:08

反正有教局次第作為參考,根本無需面試和呈三喇

瘟疫閒閒哋都要半年之後過風頭喇有解藥的情況下

作者: PTL_L    時間: 20-1-25 17:10

今年6年級真係好難忘,社會運動、肺炎,好多活動取消哂,呈三唔知考唔考到呢?
作者: gracelam    時間: 20-1-25 17:12

PTL_L 發表於 20-1-25 17:10
今年6年級真係好難忘,社會運動、肺炎,好多活動取消哂,呈三唔知考唔考到呢? ...

書都教唔切,我估呈三考唔到。

有心理準備只計呈一及呈二

作者: luluhaha    時間: 20-1-25 17:13

PTL_L 發表於 20-1-25 17:10
今年6年級真係好難忘,社會運動、肺炎,好多活動取消哂,呈三唔知考唔考到呢? ...

更刺激的應該在後面,好快
願世界和平快來

作者: PTL_L    時間: 20-1-25 17:27

回覆 gracelam 的帖子

記得剛死去的科大小朋友是1997年的寶寶、2003年沙士冇得行畢業典禮,2020年我哋的老鼠寶寶又係多事之年,希望都可以大家平安喜樂,快樂成長!
作者: ren    時間: 20-1-25 17:29     標題: 回覆樓主:

面試唔知會延期定取消,肯定超煩。
仲要趕在3月尾公布。。。嘩,諗下都暈。

作者: sumchanma    時間: 20-1-25 17:38

我仔兩間自行在2月初至中,相信要改期

作者: apap08    時間: 20-1-25 17:40

gracelam 發表於 20-1-25 17:12
書都教唔切,我估呈三考唔到。

有心理準備只計呈一及呈二

SARS 都係差唔多時間, 上次有冇取消呈三?有部份自行中學3月後才面試,希望到時候冇事啦

作者: gracelam    時間: 20-1-25 17:41

apap08 發表於 20-1-25 17:40
SARS 都係差唔多時間, 上次有冇取消呈三?有部份自行中學3月後才面試,希望到時候冇事啦
...

有人提過當年SARS只計呈一及呈二,冇呈三。

作者: Poyau    時間: 20-1-25 18:12

apap08 發表於 20-1-25 17:40
...

當年五百多間無呈三 137間有

https://std.stheadline.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2003&month1=7&day1=15&year2=2003&month2=7&day2=15&category=all&id=20030715a01&keyword1=&keyword2=

由 於 沙 士 關 係 , 小 學 由 三 月 底 停 課 至 五 月 初 , 教 統 局 決 定 取 消 第 三 次 呈 分 試 , 派 位 以 首 兩 次 呈 分 試 的 平 均 成 績 計 算 , 而 只 有 一 百 三 十 七 所 在 復 課 前 已 進 行 呈 分 試 的 學 校 , 獲 准 呈 交 第 三 次 成 績 。 

作者: Poyau    時間: 20-1-25 18:14

gracelam 發表於 20-1-25 17:41

當年大部分無呈三 見#11

作者: gracelam    時間: 20-1-25 18:35

Poyau 發表於 20-1-25 18:14
當年大部分無呈三 見#11

謝謝你提供資訊

作者: chrischeung    時間: 20-1-25 19:26

回覆 PTL_L 的帖子

小一雨傘運動,小六又運動加沙士。
作者: vin105    時間: 20-1-25 19:40

gracelam 發表於 20-1-25 17:41

咁當年自行有面試嗎?

作者: mypineapple    時間: 20-1-25 19:42

Poyau 發表於 20-1-25 18:12

https://std.stheadline.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2003&mo ...

無呈三都好大機會, 疫情來勢洶洶, 要消滅都無咁易

作者: mypineapple    時間: 20-1-25 19:43

ren 發表於 20-1-25 17:29
面試唔知會延期定取消,肯定超煩。
仲要趕在3月尾公布。。。嘩,諗下都暈。
...

有機會三月尾唔公布, 跟番往年七月先。

下年再行三月公布

作者: ren    時間: 20-1-25 19:50

mypineapple 發表於 20-1-25 19:43
有機會三月尾唔公布, 跟番往年七月先。

下年再行三月公布

嘩咁又好大劑,好多同學就諗住早公布所以搏高d...咁咪又有排驚驚

作者: nillnill    時間: 20-1-25 19:52

chrischeung 發表於 20-1-25 19:26
回覆 PTL_L 的帖子

小一雨傘運動,小六又運動加沙士。

更擔心未幾年輪到自己的小朋友到前線,可能係病毒前線,亦可能係衝突前線

作者: gracelam    時間: 20-1-25 19:56

vin105 發表於 20-1-25 19:40
咁當年自行有面試嗎?

要問下呢度D前輩,當年我仲未有小朋友

作者: chanti    時間: 20-1-25 20:12

ren 發表於 20-1-25 19:50
嘩咁又好大劑,好多同學就諗住早公布所以搏高d...咁咪又有排驚驚

係喎, 及有不少已有直資位所以自行搏高了。我唸會跟原定計劃公佈自行, 最多取消呈三吧

作者: PTL_L    時間: 20-1-25 20:15

回覆 nillnill 的帖子

呢個咪就係我所擔心,太多事情估計唔到,對呢班小六生黎講,簡直係雪上加霜。
作者: LeeCC    時間: 20-1-25 20:21

chanti 發表於 20-1-25 20:12
係喎, 及有不少已有直資位所以自行搏高了。我唸會跟原定計劃公佈自行, 最多取消呈三吧
...

自行唔受呈三影響

不過如果取消面試,只靠成績表次第,有人portfolio靚面試表現好,想博高D,可能就無機會表現了

作者: Gloriasogashiwa    時間: 20-1-25 20:24

gracelam 發表於 20-1-25 19:56

唉,我長仔出生不久即爆沙士,半年冇出過街。今年DSE,畢業試不知如何安排 (本來考至2月中)。3月30日開考DSE又不知能否如期進行。
升中的細仔相對影響冇咁大。

作者: Poyau    時間: 20-1-25 20:25

vin105 發表於 20-1-25 19:40
咁當年自行有面試嗎?

當年後知後覺 面試都完······

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200124/mobile/bkn-20200124121429097-0124_00822_001.html

其中以2003年因「沙士」停課時間最長,疫情於一個月內散播至醫院及社區。政府宣布全港中小學及幼稚園於當年3月29日起停課,直至4月22日起高中、低中、高小、低小及幼稚園陸續復課才陸續復課,5月19日始全港復課,歷時51天。

作者: chanti    時間: 20-1-25 20:28

LeeCC 發表於 20-1-25 20:21
自行唔受呈三影響

不過如果取消面試,只靠成績表次第,有人portfolio靚面試表現好,想博高D,可能就無機 ...

是, 我意思指自行會跟原定計劃31/3通知, 不會像以往7 月在派位放榜時才能知吧。即所有呈序跟原定計劃, 最多只取消呈三。

作者: Poyau    時間: 20-1-25 20:28

gracelam 發表於 20-1-25 19:56

當年未停課 誠惶誠恐去面試 見#25

作者: gracelam    時間: 20-1-25 20:33

Gloriasogashiwa 發表於 20-1-25 20:24
唉,我長仔出生不久即爆沙士,半年冇出過街。今年DSE,畢業試不知如何安排 (本來考至2月中)。3月30日開考 ...

是的。今年考DSE影響最深

作者: gracelam    時間: 20-1-25 20:33

Poyau 發表於 20-1-25 20:28
當年未停課 誠惶誠恐去面試 見#25

Thx

作者: sumchanma    時間: 20-1-25 20:38

有些2月自行面試因停課要改期,一改全部逼晒3月做,趕31/3公佈,到時撞晒都日子唔知點算
唔知會唔會改自行公布日期?

作者: pingu_k    時間: 20-1-25 20:59

Poyau 發表於 20-1-25 18:12

https://std.stheadline.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2003&mo ...

當年停咗咁耐?!

作者: pingu_k    時間: 20-1-25 21:08

Gloriasogashiwa 發表於 20-1-25 20:24
唉,我長仔出生不久即爆沙士,半年冇出過街。今年DSE,畢業試不知如何安排 (本來考至2月中)。3月30日開考 ...

今年考DSE的最可憐,如何專心讀書

作者: sillydad    時間: 20-1-25 21:09

sumchanma 發表於 20-1-25 20:38
有些2月自行面試因停課要改期,一改全部逼晒3月做,趕31/3公佈,到時撞晒都日子唔知點算
唔知會唔會改自行 ...
2月好多直資面試, 唔知點算好。到時逼晒在3月撞晒自行, 咁就真係煩喇。
作者: asweetmom    時間: 20-1-25 21:10

mypineapple 發表於 20-1-25 17:04
自行階段直接睇成績收生?

招聘只看CV就決定請誰?

作者: mypineapple    時間: 20-1-25 21:15

asweetmom 發表於 20-1-25 21:10

估啫

作者: asweetmom    時間: 20-1-25 21:17

mypineapple 發表於 20-1-25 21:15
估啫

順得哥情失嫂意,到時候又一堆成績不是唯一標準的帖子。

作者: fishballbaby    時間: 20-1-25 21:20

其實直資未面試的有匯基、顏寶玲,大大部分直資也有大量學生在手。

作者: PTL_L    時間: 20-1-25 22:15

回覆 fishballbaby 的帖子

所以我覺得影響最大既係自行階段,又咁講,自行位收得少,可能真係睇成績就算,band 1/band 3 pool班小朋友影響反而最小,應該係band 1C->band 2A及band 2C->band 3A應該最大,分分鐘呈三可以追返上一個pool。
作者: cecibellemama    時間: 20-1-25 22:26

回覆 vin105 的帖子

有,03年有自行interview(當年只可以揀1間自行), 但派位係歷年最差
作者: hohoho36    時間: 20-1-25 22:49

估計要睇是否確實17/2可以返學?如果可以既話最多有些學校面試在2月份會安排改期,而3月份面試既學校應沒有影響。但如果17/2都唔能夠返學既話就真係有機會取消面試,因要趕在31/3公佈結果。

作者: chanti    時間: 20-1-25 23:04

asweetmom 發表於 20-1-25 21:10

我見有間Band 2 學校自行本身已經無面試, 只看CV就決定。
尚且到大抽獎個70%位, 根本連cv都無得睇...
不論如何,我地都應做好呈三及自行面試凖備先。各位加油。

作者: PTL_L    時間: 20-1-25 23:12

仲有出世生爭床位;讀書爭學位
作者: mpyleung    時間: 20-1-25 23:20

今年真刺激,呈三真係好大機會取消

作者: pingu_k    時間: 20-1-25 23:28

chanti 發表於 20-1-25 23:04
我見有間Band 2 學校自行本身已經無面試, 只看CV就決定。
尚且到大抽獎個70%位, 根本連cv都無得睇...
不論 ...

原來仲有學校自行無面試?記得幾年前張祝珊都係無面試的

作者: chanti    時間: 20-1-25 23:31

pingu_k 發表於 20-1-25 23:28
原來仲有學校自行無面試?記得幾年前張祝珊都係無面試的

有呀, 不過我無報到呢間.

作者: fishballbaby    時間: 20-1-25 23:42

PTL_L 發表於 20-1-25 23:12

仲有出世生爭床位;讀書爭學位

跟住爭奶粉

作者: pingu_k    時間: 20-1-25 23:56

chanti 發表於 20-1-25 23:31
有呀, 不過我無報到呢間.

作者: foxli    時間: 20-1-26 00:30

如果冇呈三,果啲2頭1尾真係冇仇報。
作者: cafeva    時間: 20-1-26 01:13

起碼交左自行表格,如果未交仲混亂
作者: fefemom    時間: 20-1-26 09:11     標題: 回覆樓主:

當年停課3月底到5初,就取消呈三,相信是撞正考試日子。
大家今年幾時考呈三?

作者: vin105    時間: 20-1-26 09:21

fefemom 發表於 20-1-26 09:11
大家今年幾時考呈三?
...

5-10 Mar 2020

作者: fefemom    時間: 20-1-26 09:23

vin105 發表於 20-1-26 09:21

呀女考三月尾至四月初

作者: vin105    時間: 20-1-26 09:27

17 Feb 放完假後,得13個上課日!應該好難教完考試範圍!

作者: fefemom    時間: 20-1-26 09:30

vin105 發表於 20-1-26 09:27
17 Feb 放完假後,得13個上課日!應該好難教完考試範圍!

上次呈二前停課影響進度,我哋範圍縮窄咗。

作者: foxli    時間: 20-1-26 09:31

呈2又撞正大三罷停咗一個星期,依家呈3又有wars,書都教唔切,唔知點考。😩😩
作者: chanti    時間: 20-1-26 09:59

大家今年幾時考呈三?
...

三月第一個星期。

作者: fishballbaby    時間: 20-1-26 10:08

二月最後的那個星期,一定教唔切書

作者: 艾艾    時間: 20-1-26 11:09

我地三月十九先開始考,一個月時間都唔知教唔教得切書,二月八日的面試和15号second in 應該会delay,本身schedule 已撞晒期,自行那兩間又定了三月七日,到時趕面試又趕温習,無眼睇。
作者: sillydad    時間: 20-1-26 11:26

艾艾 發表於 20-1-26 11:09

我地三月十九先開始考,一個月時間都唔知教唔教得切書,二月八日的面試和15号se ...
我仔三月頭就考呈三。應該唔駛考, 根本教唔切啦。二月的面試都延遲, 三月時間都好緊迫。
作者: nillnill    時間: 20-1-26 11:35

大家今年幾時考呈三?
...
小朋友3月19日-24日呈三。自行的兩間分別是3月初、3月21日。
校內有模擬面試,校曆寫2月底。
我估校內模擬面試有可能取消。
上學期9月開學,10月初考呈二。考試範圍好窄,而且好急。
呈三如果考得成,恐怕都會如此急。

作者: pingu_k    時間: 20-1-26 12:07

nillnill 發表於 20-1-26 11:35
小朋友3月19日-24日呈三。自行的兩間分別是3月初、3月21日。
校內有模擬面試,校曆寫2月底。
我估校內模擬 ...

呈二咁早考?真趕!

作者: deen    時間: 20-1-26 12:37

我地都係19/3-24/3呈三考試,但由12/3起已考說話那些,停課暫至17/2,真㡳火復課,呈三都真係幾十急。

作者: karischui    時間: 20-1-26 13:02

我哋仲早, 24/2巳開始考呈3, 仲有好多未教, 亦唔知之後仲會唔會延期開學, 但都冇辦法, 健康最重要, 唯有等通知。
作者: winghei豬    時間: 20-1-26 13:19     標題: 回覆樓主:

其實大家覺得應唔應該繼續報呈三? 我自己就想取消,就算延遲或者照考,都會教得好趕好急,有無得聯署建議教育局取消呈三,最怕有啲學校有考,有啲又話考唔切,存在不公平

作者: foxli    時間: 20-1-26 13:57

回覆 winghei豬 的帖子

其實又唔會有咩唔公平嘅,始終大抽獎,自己學校有幾多個B1,B2,都係自己學校嘅事,考多一次又唔會多幾個位,唔公平都係都係想B2追上B1果D同學仔,最好就係由學校自行決定。
作者: apap08    時間: 20-1-26 14:01

winghei豬 發表於 20-1-26 13:19
其實大家覺得應唔應該繼續報呈三? 我自己就想取消,就算延遲或者照考,都會教得好趕好急,有無得聯署建議教 ...

點解會覺得吾公平?有人想呈三追上來,對於之前失手的同學又公平嗎?有冇平衡方法?

作者: winghei豬    時間: 20-1-26 14:32

apap08 發表於 20-1-26 14:01
點解會覺得吾公平?有人想呈三追上來,對於之前失手的同學又公平嗎?有冇平衡方法?
...

我意思係根據沙士時有部份學校有考呈3,有啲無,當然有考既可以俾個機會邊緣人追上,如果無得考既咪已經判死刑,我只希望全港學校統一做法

作者: chanti    時間: 20-1-26 16:01

winghei豬 發表於 20-1-26 14:32
我意思係根據沙士時有部份學校有考呈3,有啲無,當然有考既可以俾個機會邊緣人追上,如果無得考既咪已經判 ...

如果只係好似沙士咁只有某部份學校有考呈三, 更加不公平, 支持全港統一做法.

作者: Cottonbb    時間: 20-1-26 16:05

我仔呈二失左手而家都似係邊緣人,如果呈三取消我會好失望,因為無左「翻身」嘅機會,就算呈三個仔最終衰左,起碼自己清楚已經跌咗去B2, 大抽獎時可以知所進退。如果無左呈三,阿仔邊緣人成績我去填派位表,選B1又擔心,選B2 又唔甘心, 真心唔想取消呈三

作者: fefemom    時間: 20-1-26 16:08     標題: 回覆樓主:

現在是一月尾,疫情難料,我覺 得切衷做法是暫把呈三考試延至三月下旬,看看二月中復課和肺炎程況,再決定是否取消。

作者: sumchanma    時間: 20-1-26 17:09

呈一二考得好的唔介意唔考呈三,失手的當然一心諗住呈三追上,一個決定實在難以滿足所有人,但健康最重要,我仔都係呈一失手,明白冇咗呈三的影響。

作者: sillydad    時間: 20-1-26 17:25

sumchanma 發表於 20-1-26 17:09
呈一二考得好的唔介意唔考呈三,失手的當然一心諗住呈三追上,一個決定實在難以滿足所有人,但健康最重要, ...
其實會否取消面試呢?只用成績分高下?
作者: luluhaha    時間: 20-1-26 21:20

sumchanma 發表於 20-1-26 17:09
呈一二考得好的唔介意唔考呈三,失手的當然一心諗住呈三追上,一個決定實在難以滿足所有人,但健康最重要, ...
我仔都係呈一失手,不過真係唔想比佢返學
作者: luluhaha    時間: 20-1-26 21:24

apap08 發表於 20-1-26 14:01
...
想平衡會唔會想好似大陸咁。一考定生死,全港都只考一次,憑一次成績升學
作者: Poyau    時間: 20-1-26 22:12

sillydad 發表於 20-1-26 17:25
其實會否取消面試呢?只用成績分高下?

今年不少人放手一搏高一線
如果自行只計成績取消面試
諗住靠面試突圍就大失預算

作者: fishballbaby    時間: 20-1-26 22:13

luluhaha 發表於 20-1-26 21:20
我仔都係呈一失手,不過真係唔想比佢返學

我仔一樣,不過是呈二失手,衰咗中文,不過我真的不想咁快復課,想取消呈三。

作者: PTL_L    時間: 20-1-26 22:21

回覆 Poyau 的帖子

其實按道理,津校只可以起呢一個階段揀學生,位又少,基本上一定係揀成績好既優先,如果冇面試,只揀成績的話,呢班博高一線既小朋友真係凍過水。

作者: medicine    時間: 20-1-26 22:22

fishballbaby 發表於 20-1-26 22:13
我仔一樣,不過是呈二失手,衰咗中文,不過我真的不想咁快復課,想取消呈三。
...
取消呈三,應該不是夢。
睇個款,短期内消滅疫情實際嗎?答案不樂觀的話即係延長假期的可能性加大。影響呈三與否則視乎何時復課。

作者: nillnill    時間: 20-1-26 23:04

既然有14日潛伏期,最緊要應該是2月2日當日及之後,如果香港都無確診個案,2月17日復課。三月中至四月初考呈三的小學,相信都會被要求考呈三。不過,教得很少,範圍很窄,或者教得好快。一些一年考四次試的小學,應該在上學期都有類似經驗。
但如果....2月2日當日或之後,香港繼續有個案,復課恐怕一定會再延後,呈三恐怕真的可能被取消。無論如何,希望現時在大陸的小朋友及家長,最緊要勿染病。
作者: CreamBaby    時間: 20-1-26 23:05

我仔係19/3開始考

作者: fishballbaby    時間: 20-1-26 23:17

有沒有學校已經考了呈三的?

作者: MAYANGUSPO    時間: 20-1-27 00:25

我校應該係最早呈三(20-25/2) 諗梗應唔應該温書好...但應該有D仲未教晒呀
作者: chaned12    時間: 20-1-27 00:54

今年做父母的,(尤其是小朋友要升中的那一批)真係要面對無數挑戰,我覺得大家真係好偉大、好似萬能咁,仲要有高度的應變能力。大家由填表、交表去到面試,當中有暴動、有停課、復課、仲要追課程;而家又再有疫症,放工又要去撲口罩、撲消毒液、返到屋企又要繼續準備面試
大家都能夠同小朋友堅持到這一步,我覺得點都要俾啲掌聲咁多位家長同自己。
無論最後考到那一間學校,相信大家都已經為了自己的孩子盡了最大的努力

作者: tung0409    時間: 20-1-27 13:23

chaned12 發表於 20-1-27 00:54
今年做父母的,(尤其是小朋友要升中的那一批)真係要面對無數挑戰,我覺得大家真係好偉大、好似萬能咁,仲 ...
多謝鼓勵,很溫暖
作者: fishballbaby    時間: 20-1-27 15:44

今年做父母的,(尤其是小朋友要升中的那一批)真係要面對無數挑戰,我覺得大家真係好偉大、好似萬能咁,仲 ...

完完全全感受到的辛酸,大家加油呀

作者: mpyleung    時間: 20-1-27 17:05

諗起都辛酸呀

作者: vickywong221    時間: 20-1-27 22:19

作者: foxli    時間: 20-1-27 23:09

四五月先見頂,唔知217㸃返學,呈三應該凍過水。
作者: susuwai    時間: 20-1-28 00:30

foxli 發表於 20-1-27 23:09
四五月先見頂,唔知217㸃返學,呈三應該凍過水。

我都係噤諗。今年的小六生經歷兩次停課,都係有史以來第一次。

作者: LeeCC    時間: 20-1-28 09:11

四五月見頂,小六最後幾個月會否在停課下渡過?
作者: bbexpect    時間: 20-1-28 10:00     標題: 回覆樓主:

我反而諗學校停課, 教署可以準時將學生次第排名供報比各中學?

作者: happybebebe    時間: 20-1-28 10:07

今年小四小五的同學,都少咗好多參賽、上課外活動取證書的機會。睇嚟校x音樂節都凍過水

作者: fefemom    時間: 20-1-28 10:28

happybebebe 發表於 20-1-28 10:07
今年小四小五的同學,都少咗好多參賽、上課外活動取證書的機會。睇嚟校x音樂節都凍過水
...

康民處場地都停開,我估音樂節頭嗰啲比賽應該好快宣布取消。

作者: Poyau    時間: 20-1-28 10:41

bbexpect 發表於 20-1-28 10:00
我反而諗學校停課, 教署可以準時將學生次第排名供報比各中學?

小學今年1月6日已交呈二給EDB
EDB唔停工應可如期2月24日出次第

作者: Poyau    時間: 20-1-28 10:49

fefemom 發表於 20-1-28 10:28

凌晨公布 刻不容緩

https://www.info.gov.hk/gia/general/202001/28/P2020012800027.htm

康文署設施明日起暫停開放

康樂及文化事務署今日(一月二十八日)宣布,為配合政府「對公共衞生有重要性的新型傳染病預備及應變計劃」下提升應變級別至緊急及避免市民聚集,以下文康設施將由明日(一月二十九日)起暫停開放,並取消在有關場地舉行的康樂、體育及文化活動,直至另行通告。

暫停開放的陸上和水上運動設施包括所有體育館、運動場、草地球場、人造草地足球場、網球場、壁球場、草地滾球場、高爾夫球設施、公眾游泳池、泳灘、屯門康樂體育中心、水上活動中心和度假營。文化設施則包括所有博物館、表演場地、公共圖書館及附設之自修室、流動圖書館,以及音樂事務處的音樂中心。

有關退票/款安排署方將稍後公布。

2020年1月28日(星期二)
香港時間0時46分

作者: LeeCC    時間: 20-1-28 11:11

fefemom 發表於 20-1-28 10:28

這次是小學階段最後一次參加音樂節,非常用心練習了6個月,如果取消系可惜,但為公眾衛生,也要接受

作者: happybebebe    時間: 20-1-28 11:16

LeeCC 發表於 20-1-28 11:11
這次是小學階段最後一次參加音樂節,非常用心練習了6個月,如果取消系可惜,但為公眾衛生,也要接受
...

如果是個人樂器,將來中學時都可繼續參加

作者: bearcat2003    時間: 20-1-28 11:18

唉!危危乎的幾個月

作者: gromityaya    時間: 20-1-28 11:39

希望教育局快d公佈,唔使成日心掛掛
作者: gracelam    時間: 20-1-28 11:41

LeeCC 發表於 20-1-28 11:11
...

我仔農曆年放假第一日都回校一同練習,唉。。。音樂節比賽真的凍過水,不過健康最緊要!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5