教育王國

標題: 《基崇》第一階段後備生,有冇人收到Offer 呢? [打印本頁]

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-2-10 21:21     標題: 《基崇》第一階段後備生,有冇人收到Offer 呢?

《基崇》第一階段嘅waiting 學生,有人收到Offer嘅話,麻煩請通知一聲

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-2-12 17:56

請問有冇人收到offer 呀?

作者: baby2baby    時間: 20-2-12 18:08

你知他們近日會寄出通知咩?

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-2-12 18:15

baby2baby 發表於 20-2-12 18:08
你知他們近日會寄出通知咩?

我見有第二階段嘅考生收到信,所以諗緊第一階段嘅 waiting 或者都有d 機會收到咋~

作者: chanti    時間: 20-2-12 20:06

MuiMuiQQ 發表於 20-2-12 18:15
我見有第二階段嘅考生收到信,所以諗緊第一階段嘅 waiting 或者都有d 機會收到咋~
...

我唸要等到4 月頭先call waiting

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-2-12 20:15

chanti 發表於 20-2-12 20:06
我唸要等到4 月頭先call waiting

希望可以早啲call waiting

作者: fishballbaby    時間: 20-2-12 21:27

MuiMuiQQ 發表於 20-2-12 20:15

真的希望早點call,給別人一些時間,給自己一些時間。
雖然自己感到機會渺茫,只想早點知結果,少一件心事。

作者: 笑笑草    時間: 20-2-13 00:49

MuiMuiQQ 發表於 20-2-12 20:15

宜家連自行都延遲咗至4月7,可能直資都會延遲

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-2-14 22:06

fishballbaby 發表於 20-2-12 21:27
真的希望早點call,給別人一些時間,給自己一些時間。
雖然自己感到機會渺茫,只想早點知結果,少一件心事 ...

我都想早啲知結果,近排太多嘢要擔心丶太緊張了

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-2-14 22:08

笑笑草 發表於 20-2-13 00:49
宜家連自行都延遲咗至4月7,可能直資都會延遲

希望唔會啦,第二階段公佈都提早咗一個月出信

作者: masterunion    時間: 20-2-19 11:51

我估要等第2階段既學生完成左註冊先會CALL WAITING

去年老師話WAITING 入面都會跟得分次序去CALL

作者: luluhaha    時間: 20-2-19 15:05

masterunion 發表於 20-2-19 11:51
我估要等第2階段既學生完成左註冊先會CALL WAITING

去年老師話WAITING 入面都會跟得分次序去CALL
註冊截止日期是26/2
作者: baby2baby    時間: 20-3-4 00:25

唔知點呢?

作者: subb    時間: 20-3-4 09:05

係, 是第2階段面試, 收左小朋友
信是寫26/2前去註冊, 不過我地無去註冊放棄OFFER !
作者: LeeCC    時間: 20-3-4 09:17

截左止一個星期了,會唔會好快就再出信offer俾waiting list呢?
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 10:01

baby2baby 發表於 20-3-4 00:25
唔知點呢?

希望開始睇緊waiting list d 小朋友啦

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 10:02

LeeCC 發表於 20-3-4 09:17
截左止一個星期了,會唔會好快就再出信offer俾waiting list呢?

最好今個禮拜有信,咁我就唔使拍自行嘅片了

作者: sillydad    時間: 20-3-4 10:05

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 10:01
希望開始睇緊waiting list d 小朋友啦
等緊offer會心急, 報左幾多間直資? 其他有無offer先?
作者: chanti    時間: 20-3-4 10:14

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 10:02
最好今個禮拜有信,咁我就唔使拍自行嘅片了

拍片的確好鬼煩

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 10:17

sillydad 發表於 20-3-4 10:05
等緊offer會心急, 報左幾多間直資? 其他有無offer先?

報咗3間咋,基崇waiting 丶李寶我唔交作文了丶中基取消2nd-in 等運到...

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 10:20

chanti 發表於 20-3-4 10:14
拍片的確好鬼煩

係呀,又要女主腳寫稿丶監製導演改稿對稿、之後又要約導演拍片...
好煩,仲要唔知會玩幾多個take

作者: pingu_k    時間: 20-3-4 10:27

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 10:20
係呀,又要女主腳寫稿丶監製導演改稿對稿、之後又要約導演拍片...
好煩,仲要唔知會玩幾多個take  ...

其實有得重錄好好了,之前SPC限時限刻交,大概mark低重點便要推阿仔入房錄,又計唔到時又無時間重錄,大家手忙腳亂,心臟病發咁濟 ,影響哂表現 即場面試都無咁慘

作者: chanti    時間: 20-3-4 10:35

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 10:20
好煩,仲要唔知會玩幾多個take  ...

Selective咁選學生交片還好,有d 要全交, 玩死家長...

作者: sumchanma    時間: 20-3-4 12:50

我仔係基崇第二階段面試,至今都未收到信,我估冇咁快call 第一階段waiting list

作者: Yca1112    時間: 20-3-4 13:03

我都係基崇waiting
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 13:57

pingu_k 發表於 20-3-4 10:27
其實有得重錄好好了,之前SPC限時限刻交,大概mark低重點便要推阿仔入房錄,又計唔到時又無時間重錄,大家 ...

點解咁混亂嘅?係咪因為學校比好少時間?
你哋最終有冇睇過條片先交?

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 13:57

chanti 發表於 20-3-4 10:35

Selective咁選學生交片還好,有d 要全交, 玩死家長...

我哋兩間自行所有考生都要交片

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 14:04

sumchanma 發表於 20-3-4 12:50
我仔係基崇第二階段面試,至今都未收到信,我估冇咁快call 第一階段waiting list
...

二月中已經見第二階段考生有人收Offer或者reject,好似冇見人收 waiting ...
我估第二階段嘅waiting ,可能會撈埋第一階段批waiting 一齊再揀

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 14:04

Yca1112 發表於 20-3-4 13:03
我都係基崇waiting

請問你係第幾階段嘅 waiting 呢?

作者: pingu_k    時間: 20-3-4 14:08

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 13:57
點解咁混亂嘅?係咪因為學校比好少時間?
你哋最終有冇睇過條片先交?
...

只係我們太緊張手忙腳亂

email收題目後,半小時內upload片,但可能怕upload時會出問題,所以學校都提議早10MINS上載,所以只有約廿分鐘

錄完中英兩段片,只快望了一下,確定有聲有畫面,但明明不太滿意也要upload了

作者: sillydad    時間: 20-3-4 14:38

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 14:04
二月中已經見第二階段考生有人收Offer或者reject,好似冇見人收 waiting ...
我估第二階段嘅waiting ,可 ...
你自己有無信心先?
作者: Yca1112    時間: 20-3-4 15:15

回覆 MuiMuiQQ 的帖子

我係第一階段、大概會有幾多後備生?
作者: fishballbaby    時間: 20-3-4 16:50

我估waiting list的人數都幾百人,所以也不敢抱大期望,預咗衰

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:01

pingu_k 發表於 20-3-4 14:08
只係我們太緊張手忙腳亂  

email收題目後,半小時內upload片,但可能怕upload時會出問題,所以學 ...

咁咪要全家人放低手上嘅嘢等學校個email?

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:02

sillydad 發表於 20-3-4 14:38
你自己有無信心先?

之前有d,而家冇

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:02

Yca1112 發表於 20-3-4 15:15

我係第一階段、大概會有幾多後備生?

唔知啊,只有學校先知

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:03

fishballbaby 發表於 20-3-4 16:50
我估waiting list的人數都幾百人,所以也不敢抱大期望,預咗衰

唉,等得越耐感覺越冇希望

作者: fishballbaby    時間: 20-3-4 18:23

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 18:03
唉,等得越耐感覺越冇希望

我也是!越來越感到渺茫。
李國寶那邊我有交回問卷呀!我只是將之前填其他學校的照抄落去,沒有特別花心機,感覺完完整整地完成了便算。

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:31

fishballbaby 發表於 20-3-4 18:23
我也是!越來越感到渺茫。
李國寶那邊我有交回問卷呀!我只是將之前填其他學校的照抄落去,沒有特別花心機 ...

我都係,等到冇晒心機,感覺越嚟越冇乜希望
李寶我哋唔係話好鍾意,如果要作咁多篇文,就費事嘥時間了

作者: pingu_k    時間: 20-3-4 18:36

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 18:01
咁咪要全家人放低手上嘅嘢等學校個email?

不停reload個mailbox,超緊張

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:42

pingu_k 發表於 20-3-4 18:36

係咪要一家人都準備好,跟住通知老師send email?

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-4 18:43

pingu_k 發表於 20-3-4 18:36

聽完你之前咁講,我都戥你好緊張

作者: pingu_k    時間: 20-3-4 18:59

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 18:42
係咪要一家人都準備好,跟住通知老師send email?

其實係阿仔自己要準備好,收到題目即諗點答就自己開始錄影,我負責限時前在Google Form內upload video,不用通知老師

作者: fishballbaby    時間: 20-3-4 19:44

MuiMuiQQ 發表於 20-3-4 18:31
我都係,等到冇晒心機,感覺越嚟越冇乜希望
李寶我哋唔係話好鍾意,如果要作咁多篇文,就費事嘥時間 ...

我都唔鍾意阿寶,簡直失望。

作者: Yca1112    時間: 20-3-4 20:03

回覆 fishballbaby 的帖子

希望學校早少少call後備生
作者: chanti    時間: 20-3-5 00:09

fishballbaby 發表於 20-3-4 16:50

第一階段waiting 有幾百唔出奇, 我記得Facebook 升中一group 都有唔少人話係waiting

作者: MAYANGUSPO    時間: 20-3-5 00:50

有朋友今日收信,11/3前註冊,佢係第二階段的,但係26/2前註冊個批前未收到任何信,直到今日先直接收到successful,B1B生,荃灣區小學
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-5 12:22

pingu_k 發表於 20-3-4 18:59
其實係阿仔自己要準備好,收到題目即諗點答就自己開始錄影,我負責限時前在Google Form內upload video,不 ...

你阿仔都叻,好多嘢可以自己準備

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-5 12:23

fishballbaby 發表於 20-3-4 19:44
我都唔鍾意阿寶,簡直失望。

其實之前去完簡介會,我哋感覺麻麻地,唔係我哋心目中嘅學校

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-5 12:25

MAYANGUSPO 發表於 20-3-5 00:50
有朋友今日收信,11/3前註冊,佢係第二階段的,但係26/2前註冊個批前未收到任何信,直到今日先直接收到succ ...

咁你朋友會唔會接受Offer?

唉,仲未有第一階段後備生消息,早知我第二階段申請啦

作者: Yca1112    時間: 20-3-5 14:09

係囉第二階段機會仲大D!26號沒有註冊再出offer!
作者: Yca1112    時間: 20-3-5 14:13

其實應該抽後備補上感覺公平一點
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-5 17:19

Yca1112 發表於 20-3-5 14:09

係囉第二階段機會仲大D!26號沒有註冊再出offer!

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-5 17:20

Yca1112 發表於 20-3-5 14:13

感覺係嘅,不過唔知學校內部其實點安排,應該都公平啩

作者: Yca1112    時間: 20-3-5 17:36

可能要過了3月11日先可以call後備了。感覺好微機會但小朋友心儀希望入到基崇。
作者: pingu_k    時間: 20-3-5 17:37

MuiMuiQQ 發表於 20-3-5 12:22
你阿仔都叻,好多嘢可以自己準備

為勢所迫而已
時間緊迫的情況下,家長即使想幫也法子,急急要推他上戰場

作者: MAYANGUSPO    時間: 20-3-5 23:45

會呀,不過現都係定心丸only,始終心儀津校又可慳D錢,所以7/4就知放唔放,佢都好想放,希望自行成功,就算唔成功,都會考慮等大抽獎的。
作者: Yca1112    時間: 20-3-5 23:58

回覆 MAYANGUSPO 的帖子

可以hold到大抽獎?好似如果選擇了私校或直資要簽家長承諾書
作者: MAYANGUSPO    時間: 20-3-6 00:04

回覆 Yca1112 的帖子

我意思係就算佢自行唔成功,佢都會考慮等大抽獎,而唔讀基崇(知道16/4或前要最後決定的)。我咁樣講會清楚D等基崇家長可以有多D希望因唔讀基崇機會大
作者: luluhaha    時間: 20-3-6 15:18

Yca1112 發表於 20-3-5 14:13

如果第二階段有後備生的綜合評分高於第一階段的後備生,自然會先被call~然後先會排到第一階段的後備被call.所以我估最早都係3月18號之後先會call第一階段啲後備

我估如果第二階段的開始收到waiting信時,呢啲其實是排係第一階段後備生後面的,即係,呢個時候就是開始要call第一階段啲後備生的時候喇

作者: MAYANGUSPO    時間: 20-3-6 16:11

我有朋友係報第二階段面試的,已於11/2收到reject
作者: chanti    時間: 20-3-6 16:57

luluhaha 發表於 20-3-6 15:18
如果第二階段有後備生的綜合評分高於第一階段的後備生,自然會先被call~然後先會排到第一階段的後備被call ...

分析得好好

作者: subb    時間: 20-3-6 17:03

MAYANGUSPO 發表於 20-3-6 00:04
回覆 Yca1112 的帖子

我意思係就算佢自行唔成功,佢都會考慮等大抽獎,而唔讀基崇(知道16/4或前要最後決定 ...

既然自行唔得, 也是會等大抽獎何必要註冊呢?

作者: LeeCC    時間: 20-3-6 17:40

subb 發表於 20-3-6 17:03
既然自行唔得, 也是會等大抽獎何必要註冊呢?

又系wor,留位費$800架

作者: Cottonbb    時間: 20-3-6 18:08

我missed 左上次的簡介會,想問基崇學費徧貴,其實貴在邊方面? 我見學校有幾多遊學團,費用係學校會津貼定係家長負擔全部?

作者: 艾艾    時間: 20-3-6 19:10

回覆 Cottonbb 的帖子

我估基崇來年學費有機會加到4000蚊,因為學校要改建圖書館和起籃球場。
作者: 笑笑草    時間: 20-3-6 19:20

Cottonbb 發表於 20-3-6 18:08
我missed 左上次的簡介會,想問基崇學費徧貴,其實貴在邊方面? 我見學校有幾多遊學團,費用係學校會津貼定 ...

應該係興建校舍裝修圖書館。如果無記錯筆數好金。幾千萬

作者: MAYANGUSPO    時間: 20-3-7 01:36

回覆 subb 的帖子

我係寫(考慮)會等,並不是一定會等...只係等津校機會大點咁解,唔係佢都唔會戇居到去嘥800蚊,呢D當買個保障心態去到7/4再諗博唔博大抽獎而已
作者: baby2baby    時間: 20-3-9 16:36

聽講話會有基崇老師會留意EK

基崇老師可以透露下嗎?

唔知有幾多人在first round 放棄註冊呢?幾時先到first round waiting list 有offer?

作者: 艾菲公主    時間: 20-3-10 10:20

回覆 笑笑草 的帖子

校長話佢地有基金, 又有政府資助, 完全冇提過話要家長夾錢興建, 如果要夾就真係甘...
作者: LeeCC    時間: 20-3-10 11:18

艾菲公主 發表於 20-3-10 10:20
回覆 笑笑草 的帖子

校長話佢地有基金, 又有政府資助, 完全冇提過話要家長夾錢興建, 如果要夾就真係甘... ...

朋友仔讀緊,朋友話無夾過錢

作者: Cottonbb    時間: 20-3-10 12:22

LeeCC 發表於 20-3-10 11:18
朋友仔讀緊,朋友話無夾過錢

所以先好奇呢間學校點解收費會比一般直資高? 收費拍得住協恩及女拔等神校。
附近的英華都只係兩萬幾一年, 好想知究竟有什麼特別。

作者: masterunion    時間: 20-3-10 14:33

其實收費可參考以下LINK

https://www.schooland.hk/ss/direct-subsidy

家長熱門報既學校, 收費相差唔太大

基崇其他收費唔算多, 唔知其他學校又如何...好難比較

作者: Cottonbb    時間: 20-3-10 17:31

masterunion 發表於 20-3-10 14:33
其實收費可參考以下LINK

https://www.schooland.hk/ss/direct-subsidy

你是現時學生嘅家長?

請問基崇去交流嗰啲活動,家長係要比全費嗎?平均一年去一次?

作者: masterunion    時間: 20-3-11 10:39

Cottonbb 發表於 20-3-10 17:31
你是現時學生嘅家長?

請問基崇去交流嗰啲活動,家長係要比全費嗎?平均一年去一次?
參加交流活動暫時我見都是自由參加, 家長如要參加預比大部份至全部費用..

作者: 笑笑草    時間: 20-3-11 17:51

艾菲公主 發表於 20-3-10 10:20
回覆 笑笑草 的帖子

校長話佢地有基金, 又有政府資助, 完全冇提過話要家長夾錢興建, 如果要夾就真係甘... ...

我無話要夾錢啊~。
但校長簡介會明顯講唔錢。

作者: daisymarch    時間: 20-3-13 19:03

1/18 in,三月初收到offer,冇註冊,希望waiting家長小朋友會盡快收到call。
作者: Yca1112    時間: 20-3-13 20:13

回覆 daisymarch 的帖子

謝謝你!
作者: cyc2701    時間: 20-3-13 20:32     標題: 回覆樓主:

各位家長好:
關於收生進程,因為教育局已宣佈整個中一派位流程因應疫情及停課而延後,固此部份家長或未能於原訂的三月初收到結果,但學校保證會回覆每位出席面試的同學。同樣地,教育局延遲向中學發放資料亦會影響學校派發學位的進度,請見諒。後補生的最後取錄日期已改為4月16日。

關於學費,由於學校實行小班教學,中一每班不多於27人,師生比例較低,加上直資學校其他學與教資源運用的優勢,固此收取一定數額的學費,其他學校的學費水平則不便評論。新圖書館即將動工,室內體育館預計數年後落成,唯學校並未因此大幅增加學費。

關於遊學團,由於是自由參與,因此團費主要由家長付擔,但學校為鼓勵同學主動學習亦會提供部份資助。

基崇鄭老師

作者: chanti    時間: 20-3-14 09:49

cyc2701 發表於 20-3-13 20:32
各位家長好:
關於收生進程,因為教育局已宣佈整個中一派位流程因應疫情及停課而延後,固此部份家長或未能 ...

鄭老師, Thank you

作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-14 09:57

各位家長好:
關於收生進程,因為教育局已宣佈整個中一派位流程因應疫情及停課而延後,固此部份家長或未能 ...

唔該鄭老師

作者: Cottonbb    時間: 20-3-14 13:15

各位家長好:

鄭老師, 多謝解答。

作者: baby2baby    時間: 20-3-14 13:28

Thank you 基崇鄭老師

作者: Yca1112    時間: 20-3-14 14:14

真係好有愛的學校,謝謝基崇鄭老師
作者: pingu_k    時間: 20-3-14 14:16

各位家長好:

路過,竟然會有學校老師在這解答家長的疑慮   

作者: busymon    時間: 20-3-15 02:28     標題: 回覆樓主:

你好!鄭老師:謝謝你願意花時間在這裡解答家長們的問題,好有heart!超讚

小兒也有幸收到基崇offer,想對學校了解多些才決定是否入讀,因之前有事未能參加簡介會,只從網上看過一些資料,多數話基崇係一間關愛學校,老師有愛心,除此之外,有關校內的學習情況的資料好像不多,因此想請教一下鄭老師/其他家長以下問題:

1)校內讀書風氣如何?
2)教學模式是傳統形式,注重老師講課,還是活動教學,注重師生互動呢?
3)教材方面是採用一般的教科書還是校本課程呢?
4)功課量如何?抄寫功課多還是做project 多呢?
5)從網頁看到學校將於2021-2022為中五學生開辦IAL課程,請問教育局是否已批准開辦?如能夠開辦,要符合什麼要求才可以選讀呢?
6)學校注重電子教學嗎?

真的不好意思,好多問題,謝謝指教!

作者: cyc2701    時間: 20-3-15 18:08

busymon 發表於 20-3-15 02:28
你好!鄭老師:謝謝你願意花時間在這裡解答家長們的問題,好有heart!超讚

小兒也有幸 ...

有些較主觀的問題我估討論區內有其他家長能夠給你意見,而我可以嘗試提供一些客觀資料。

1) 張校長常常對家長說,接觸過每位學生後覺得他們大部分對學習都是有要求的。
2) 因著小班教學的優勢,師生互動會比一般學校多,我們期望同學能於一堂內或多或少都可以參與課堂互動。
3) 較多科目採用教科書,部份科目與出版商自訂教科書,部份科目自己編寫校本教材,其中中文科的導學案為學界參考對象。
4) 同學及家長於問卷調查內回應指功課量適中,抄寫較常用於幫助同學串英文生字。各科的project會協調日期,始終所需時間較長。
5) IAL與教育局商討細節中,各科亦已著手籌備,並定期向家長匯報進度,唯報讀要求暫未向家長公佈。
6) 我相信這次停課令香港每間學校也注重電子教學 :) 為免增加家長負擔及充分利用每部平板電腦,課堂使用的平板由學校提供。隨著近百部機的用量飽和,另一批新機已到校。停課前大部分科目亦已開設網上學習平台作不同用途。

作者: busymon    時間: 20-3-15 21:46

cyc2701 發表於 20-3-15 18:08
有些較主觀的問題我估討論區內有其他家長能夠給你意見,而我可以嘗試提供一些客觀資料。

1) 張校長常常對 ...

估不到老師在假日也願意花時間為家長詳細地解答問題,實在太有心了!看完老師的回覆,令我更加放心小兒入讀貴校。

謝謝鄭老師!

作者: paulalover    時間: 20-3-16 13:54

busymon 發表於 20-3-15 21:46
估不到老師在假日也願意花時間為家長詳細地解答問題,實在太有心了!看完老師的回覆,令我更加放心小兒入 ...

基崇確實是一所很好的學校, 校長和教學團隊都很用心。

作者: Yca1112    時間: 20-3-24 17:40

有冇第一輪後備生已收到信offer
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-24 18:28

Yca1112 發表於 20-3-24 17:40
有冇第一輪後備生已收到信offer

聽講好似有喇

作者: Yca1112    時間: 20-3-25 16:49

作者: Yca1112    時間: 20-3-26 15:23

剛剛收到信
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-26 15:29

Yca1112 發表於 20-3-26 15:23
剛剛收到信

恭喜,你係咪第一批waiting ?
幾時要交留位費?

作者: Yca1112    時間: 20-3-26 15:35

係第一輪面試後備生,係通知信暫時未能提供學位,由於人數太多,我會繼續等侍,我女太喜歡基崇。
作者: MuiMuiQQ    時間: 20-3-26 15:36

Yca1112 發表於 20-3-26 15:35
係第一輪面試後備生,係通知信暫時未能提供學位,由於人數太多,我會繼續等侍,我女太喜歡基崇。 ...

唔係offer 信?
咁請問呢封信內容係講咩呢?

作者: Yca1112    時間: 20-3-26 15:42

不是offer信
作者: Yca1112    時間: 20-3-26 15:47

我估可能後備生人數都太多再通知。大家繼續加油啦!盼有希望。
作者: Yca1112    時間: 20-3-26 15:52

基崇真係一間好愛嘅學校,每個細節都安排得好好,令家長可以放心。得失成敗大家都要存在感恩。
作者: ho_yan2406    時間: 20-3-26 16:06

我都剛收到reject letter

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5