教育王國

標題: Jupas 生收到 interview 通知未 [打印本頁]

作者: bestwish    時間: 20-6-10 14:45     標題: Jupas 生收到 interview 通知未

我囡收到 HKU, CIHE nursing interview

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-10 15:23

bestwish 發表於 20-6-10 14:45
我囡收到 HKU, CIHE nursing interview

恭喜(emoji)

我嗰個online in 咗 CU 另外一個Program.

作者: bestwish    時間: 20-6-10 16:05

gigilovesnoopy 發表於 20-6-10 15:23
恭喜(emoji)

我嗰個online in 咗 CU 另外一個Program.

唔使恭喜

其實係咪揀得Band A & B, 就一定有得 in ???

作者: bestwish    時間: 20-6-10 16:05

gigilovesnoopy 發表於 20-6-10 15:23
恭喜(emoji)

CU nursing 未收到 interview 通知

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-10 16:24

bestwish 發表於 20-6-10 16:05
唔使恭喜

其實係咪揀得Band A & B, 就一定有得 in ???

Depends band B 揀邊間U. 我嗰個band B 係CU 同UST, 就一定冇機。

佢同學band B 其中一個Program 選City U, 有得 in

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-10 16:29

你有冇上CU check 番今年interview 安排。

之前我細路收唔到CU another program Interview email,好唔開心。後咪CU 出咗今年Interview arrangement ,先知今年放榜後見,同舊年唔同。

作者: bestwish    時間: 20-6-10 16:48

gigilovesnoopy 發表於 20-6-10 16:29

你有冇上CU check 番今年interview 安排。

冇 wor

作者: bestwish    時間: 20-6-10 17:16

gigilovesnoopy 發表於 20-6-10 16:24
Depends band B 揀邊間U. 我嗰個band B 係CU 同UST, 就一定冇機。

佢同學band B 其中一個Program 選City  ...
咁如果 band A, 係咪一定有得 in ?
定係會再揀人去 in ?

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-10 17:59

bestwish 發表於 20-6-10 17:16
咁如果 band A, 係咪一定有得 in ?
定係會再揀人去 in ?

真係唔知。我估主要睇佢有冇寫’on selective basis’ - Jupas course info 。另外,係中大2020 interview 嘅notes 3) only shortlisted candidates will be invited. 不過唔知係唔係真。

八卦埋JS4513, 個Interview 係放榜後。

作者: johnmamama    時間: 20-6-11 00:24

阿仔收到 hku 同 ust interview

作者: ellang    時間: 20-6-11 18:36     標題: 回覆樓主:

in 咗 hku, cu
cityu 收到通知,就唔去 in 了

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-12 11:15

ellang 發表於 20-6-11 18:36
in 咗 hku, cu
cityu 收到通知,就唔去 in 了

請問係唔係全部band A choices?

作者: johnmamama    時間: 20-6-12 12:28

我囡當年cityu 放 band B, 有得in, 不過無去.  UST band A2 放 JS5300工商管理 , 無得 in, 其實阿囡DSE 考得唔錯, 科科有5 或以上.
作者: Charlotte_mom    時間: 20-6-12 12:42

當年聽x友社講座,講者話cityu bba係人人有份,去到似展銷會多過面試,sell野時間多,面試得一陣

作者: bestwish    時間: 20-6-12 12:55

gigilovesnoopy 發表於 20-6-12 11:15
我估 CityU 唔係 band A, 冇理由Band A 都會放棄 interview
作者: ellang    時間: 20-6-12 21:36

gigilovesnoopy 發表於 20-6-12 11:15

hku, cu 是 band A
city u 是 band E

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-13 00:55

ellang 發表於 20-6-12 21:36
hku, cu 是 band A
city u 是 band E

謝謝

作者: helenchl    時間: 20-6-13 08:12

bestwish 發表於 20-6-10 14:45

請問是否登入jupas account 才知有没有得interview ? thx

作者: lcwz01    時間: 20-6-13 22:43

helenchl 發表於 20-6-13 08:12
請問是否登入jupas account 才知有没有得interview ? thx
我囡HKU,CU都係收email。
作者: helenchl    時間: 20-6-13 22:50

lcwz01 發表於 20-6-13 22:43
我囡HKU,CU都係收email。

thx

作者: bestwish    時間: 20-6-16 16:27

gigilovesnoopy 發表於 20-6-10 17:59
真係唔知。我估主要睇佢有冇寫’on selective basis’ - Jupas course info 。另外,係中大2020 interview ...

JS4513 今日收到 interview 通知

作者: fireworks    時間: 20-6-16 16:56

hi 各位,

科大: 收到 interview offers ---- JS 5814 & JS5901.  

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-6-16 16:56

bestwish 發表於 20-6-16 16:27
JS4513 今日收到 interview 通知

恭喜

作者: fireworks    時間: 20-6-16 17:05

hi,

如果是报考香港大学医科 + 牙科:  请问什么时候有得面试 ?  是否要 DSE 成绩出来后才有得面试?  有分享吗?

作者: F15X5    時間: 20-6-16 22:12

DSE 醫科在12完成第一輪面試,有同学已有CO

作者: silvia_ng    時間: 20-6-17 16:46

F15X5 發表於 20-6-16 22:12
DSE 醫科在12完成第一輪面試,有同学已有CO

請教一下,CO幾多分?謝謝

作者: fireworks    時間: 20-6-17 17:28

hi,

可能 predicted grade 要 37, 38分上 (best 6).  加分之后是 43.5 or 45 or higher......

作者: F15X5    時間: 20-6-17 23:08

好像42

作者: F15X5    時間: 20-6-17 23:08

好似best 6 : 42

作者: silvia_ng    時間: 20-6-18 00:13

F15X5 發表於 20-6-17 23:08
好似best 6 : 42

wow,這是加分後的要求嗎?如果唔係,咪即係全部要5**

作者: nicolemummy    時間: 20-6-18 07:08

silvia_ng 發表於 20-6-18 00:13
wow,這是加分後的要求嗎?如果唔係,咪即係全部要5**

根據2019-20 Admission score份野上寫明,HKU醫學院3個program無加分。

不過後來announced左加分。唔知信邊個。

如果加左分,42分就是6個5*。都合理。

作者: nicolemummy    時間: 20-6-18 07:11     標題: 回覆樓主:

admission score 份野無加分3個program 是

- JS6456 MBBS
- JS6494 BPharm
- JS6949 BBiomedSc

作者: mielmiel    時間: 20-6-18 10:38

nicolemummy 發表於 20-6-18 07:11
admission score 份野無加分3個program 是

- JS6456 MBBS
HKU 今屈開始呢3科有加分

MBBS offer 42 (best 6 after weighting)

但中大呢3科仍然要4C 仲要冇加分

作者: nicolemummy    時間: 20-6-18 11:30

mielmiel 發表於 20-6-18 10:38

MBBS offer 42 (best 6 after weighting)

其實4C,加唔加分都無緊要。反正最多係7-8科㨂6科,好多時咩分,都係個幾科,要科科5*。

其他科加分就明顯有分別些。

作者: TwinWong    時間: 20-6-18 15:29

johnmamama 發表於 20-6-12 12:28
我囡當年cityu 放 band B, 有得in, 不過無去.  UST band A2 放 JS5300工商管理 , 無得 in, 其實阿囡DSE 考 ...
最后入js5300?

作者: mielmiel    時間: 20-6-18 15:43

nicolemummy 發表於 20-6-18 11:30
其實4C,加唔加分都無緊要。反正最多係7-8科㨂6科,好多時咩分,都係個幾科,要科科5*。

其他科加分就明 ...
但4C (Chi, LS)對我仔呢啲理科人未必能取高分,相對best 6容易啲

作者: TwinWong    時間: 20-6-18 15:47

唔使恭喜

唔一定要in

作者: TwinWong    時間: 20-6-18 15:48

cu nursing 好

作者: nicolemummy    時間: 20-6-18 16:00

mielmiel 發表於 20-6-18 15:43
但4C (Chi, LS)對我仔呢啲理科人未必能取高分,相對best 6容易啲

妳說得對。

非常明白了

作者: johnmamama    時間: 20-6-18 16:14

TwinWong 發表於 20-6-18 15:29
最后入js5300?

A2 JS5300 , 當時用 UQ 入了A1, 無改排列.
作者: F15X5    時間: 20-6-19 08:07

mielmiel 發表於 20-6-18 10:38

為什麼港大堅持只計六科,你因為想減少機會中英數通識高分但係理科一般的同学。中大計七科,原則上中英數通識如果全部5**,其他三科平均5已经有43分

作者: silvia_ng    時間: 20-6-19 09:30

mielmiel 發表於 20-6-18 15:43
同一擔憂 4C真係好難......
作者: silvia_ng    時間: 20-6-19 09:36

F15X5 發表於 20-6-19 08:07
為什麼港大堅持只計六科,你因為想減少機會中英數通識高分但係理科一般的同学。中大計七科,原則上中英數通 ...
中大收生門檻好似仲只需40分(4C+3X)就可以....面試叻既,4C攞5**,餘下3X攞哂4,都仲得。

尋晚我老公都問左我一個問題,NON JUPAS入醫既學生都唔洗考中文嗎? 我唔識答,只知NON JUPAS成績應該冇中文科。但又唔知點解JUPAS申請人又一定要4C

作者: F15X5    時間: 20-6-19 09:44

Non-Jupas冇要求一定要考中文,通常A-Level都 take Phy, Chem, Bio, Math; IB 會有學生讀中文。 我個仔讀IB, 佢有讀中文。今年會讀醫科。

作者: TwinWong    時間: 20-6-19 11:27

silvia_ng 發表於 20-6-19 09:30
同一擔憂 4C真係好難......
4C 中文/LS 真係難拎5

作者: mielmiel    時間: 20-6-19 15:19

F15X5 發表於 20-6-19 08:07
為什麼港大堅持只計六科,你因為想減少機會中英數通識高分但係理科一般的同学。中大計七科,原則上中英數通 ...

之前有BK會員解釋過,醫科其實需要數理特強的學生,如果該同學Chi, LS5**但理科較遜色,讀起來相對冇理科5**的同學成效好。
而且有部份同學係理科超強可惜文科弱,HKU就係要招攬這批學生。

作者: bestwish    時間: 20-6-22 15:27

TwinWong 發表於 20-6-19 11:27
4C 中文/LS 真係難拎5

我咪仲驚, 我驚呀囡中文 3分都冇

作者: TwinWong    時間: 20-6-22 16:15

bestwish 發表於 20-6-22 15:27

應該唔會呱 記得你女唔差喎

作者: bestwish    時間: 20-6-22 16:37

TwinWong 發表於 20-6-22 16:15
應該唔會呱 記得你女唔差喎

係唔叻至真

作者: clarawuwu    時間: 20-6-23 01:31

終於,完成晒interview。
作者: silvia_ng    時間: 20-6-23 07:05

bestwish 發表於 20-6-22 15:27

same,我都驚我兩個仔女中文3都冇

作者: Charlotte_mom    時間: 20-6-23 10:11

silvia_ng 發表於 20-6-23 07:05

簡直係惡夢
英文都話自己考定ielts買個保險,中文真係一試定生死(仲係生機渺茫)

作者: RoseRose1980    時間: 20-6-23 12:28

silvia_ng 發表於 20-6-23 07:05
你知唔知sba分?今年佔24%,如果高分可以幫到手拉高分
作者: silvia_ng    時間: 20-6-23 12:34

Charlotte_mom 發表於 20-6-23 10:11
簡直係惡夢
英文都話自己考定ielts買個保險,中文真係一試定生死(仲係生機渺茫)
...
係...仲要死唔眼閉.....
作者: silvia_ng    時間: 20-6-23 12:35

RoseRose1980 發表於 20-6-23 12:28
你知唔知sba分?今年佔24%,如果高分可以幫到手拉高分
我仔只係中五,暫未知佢SBA幾分,不過出年會正常返,唔會佔咁多%了。
作者: RoseRose1980    時間: 20-6-23 12:53

silvia_ng 發表於 20-6-23 12:35
我仔只係中五,暫未知佢SBA幾分,不過出年會正常返,唔會佔咁多%了。
加油
作者: canterlau    時間: 20-7-10 18:00

clarawuwu 發表於 20-6-23 01:31
終於,完成晒interview。
in完,會給 co嗎? 還是要等jupas 放榜?
作者: bestwish    時間: 20-7-14 09:56

canterlau 發表於 20-7-10 18:00

表現好, 佢想收你先會比CO。 比CO會在DSE放榜前比你, 如達標就可以交留位費。

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-14 12:13

bestwish 發表於 20-7-14 09:56
表現好, 佢想收你先會比CO。 比CO會在DSE放榜前比你, 如達標就可以交留位費。
...

成績達標都要等JUPAS放榜。

作者: bestwish    時間: 20-7-14 14:01

LingChiBaBa 發表於 20-7-14 12:13
成績達標都要等JUPAS放榜。

如果交左留位費, 都收硬左你啦, 你可以再等 Jupas 放榜, 再睇下駁高一線。
有錯請更正。

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-14 14:26

bestwish 發表於 20-7-14 14:01
如果交左留位費, 都收硬左你啦, 你可以再等 Jupas 放榜, 再睇下駁高一線。
有錯請更正。
...

舊年問過JUPAS,無論有無CO,DSE放榜後考生都要等Main round offer一起處理,留位費係JUPAS放榜後指定時段內交。

正常情況係咁,可能你有其他途徑。

作者: bestwish    時間: 20-7-14 15:40

LingChiBaBa 發表於 20-7-14 14:26
舊年問過JUPAS,無論有無CO,DSE放榜後考生都要等Main round offer一起處理,留位費係JUPAS放榜後指定時段 ...

有D大專院校會放榜前收到申請同面試, 覺得你合適會先比CONDITIONAL OFFER你. 如果你DSE放榜成績達標就正式收你. 多數大專會在放DSE後但放JUPAS前入錢去大專院校銀行戶口交留位費. 但你仍可以繼續參加 Jupas 派位。

你講得啱, 都係Jupas 一齊處理入學手續。 只不過你比左留位費就一定會收你。

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-14 15:49

bestwish 發表於 20-7-14 15:40
有D大專院校會放榜前收到申請同面試, 覺得你合適會先比CONDITIONAL OFFER你. 如果你DSE放榜成績達標就正式 ...

"有D大專院校.."是經JUPAS的嗎?

作者: bestwish    時間: 20-7-14 15:54

LingChiBaBa 發表於 20-7-14 15:49
"有D大專院校.."是經JUPAS的嗎?

係, 一直都係講緊 Jupas

你講得啱, 都係Jupas 一齊處理入學手續。 只不過你比左留位費就一定會收你。

簡單講, Jupas 唔會理你收到幾多CO, 或者比左邊間留位費。 全部都係一齊經Jupas 放榜。
作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-14 16:03

bestwish 發表於 20-7-14 15:54

我問題係..經JUPAS嘅話,留位費係交JUPAS銀行户口而唔係個別大學。
作者: lm251099    時間: 20-7-14 17:04

bestwish 發表於 20-7-14 15:54

如果經jupas, 我相信佢地會要求你放band a 去take 個co, 無理由見你放band e 還會幫你保留個co囖

作者: bestwish    時間: 20-7-14 17:34

lm251099 發表於 20-7-14 17:04
如果經jupas, 我相信佢地會要求你放band a 去take 個co, 無理由見你放band e 還會幫你保留個co囖
...
當然啦 !  放 A3 , 再博A1 A2
作者: bestwish    時間: 20-7-17 13:37

LingChiBaBa 發表於 20-7-14 16:03
我問題係..經JUPAS嘅話,留位費係交JUPAS銀行户口而唔係個別大學。
可能我攪亂左, 自資及其他院校。實在太混亂
作者: Charlotte_mom    時間: 20-7-17 16:41

bestwish 發表於 20-7-14 15:40
有D大專院校會放榜前收到申請同面試, 覺得你合適會先比CONDITIONAL OFFER你. 如果你DSE放榜成績達標就正式 ...

我想問一下
姐jupas申請的,除左醫科,同其他校長推薦/運動員計劃外,有咩院校/學系會出co? 平常嗎?

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-17 17:04

bestwish 發表於 20-7-17 13:37
可能我攪亂左, 自資及其他院校。實在太混亂

就嚟放榜,又難免嘅

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-18 00:52

Charlotte_mom 發表於 20-7-17 16:41

我想問一下

教大都有自己的SPN,每間學校8個位。不過申請人必須將教大課程放Band 1.

分享多少少。我細路收到教大email通知佢面試合格。下星期放榜後,如果成績達標,仍然可以將選讀課程放在Band A.

佢同學在教大面試failed,email提及在放榜後,唔好再將該課程放在 Band A。已間接被告之佢唔會被教大取錄。

EdUHK email send 去學生登記左在Jupas email account,而非Jupas account入面check SPN offer 嘅位置。

作者: bestwish    時間: 20-7-18 13:29

gigilovesnoopy 發表於 20-7-18 00:52
教大都有自己的SPN,每間學校8個位。不過申請人必須將教大課程放Band 1.

分享多少少。我細路收到教大emai ...

假設fail. 咁如果放榜高出收生最高分數都唔可以揀Band A ? 咁咪蝕張?

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-18 14:02

bestwish 發表於 20-7-18 13:29
假設fail. 咁如果放榜高出收生最高分數都唔可以揀Band A ? 咁咪蝕張?

佢真係failed咗個interview。

蝕唔蝕,好難講。佢哋揀嗰科,舊年嘅mean約22。如果高過,我諗囡嘅同學放榜後都會改排位。

作者: canterlau    時間: 20-7-18 14:46

gigilovesnoopy 發表於 20-7-18 14:02
佢真係failed咗個interview。

蝕唔蝕,好難講。佢哋揀嗰科,舊年嘅mean約22。如果高過,我諗囡嘅同學放榜 ...
成績高過預期,應該會選更好的課程。如堅持報原來的課程,個人覺得被取錄的機會好大。

作者: clarawuwu    時間: 20-7-18 23:11

只係interview,唔會出co。
作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-19 10:37

canterlau 發表於 20-7-18 14:46
成績高過預期,應該會選更好的課程。如堅持報原來的課程,個人覺得被取錄的機會好大。
...

對其他院校可能係,不過教大有啲唔同。

考生要入讀教大,要通過面試合格,並將教大課程放在Band A,先有機會取錄。如果面試failed,其實已經超過九成同教大無緣。當然呢啲資料由我囡提供。所以佢在Jupas選科時,都唸咗好耐,應唔應該將教大課程放在Band A,同時爭取教大的 SPN機會。

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-19 10:44

如果考生係SPN,可能會有CO。

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-19 13:49

gigilovesnoopy 發表於 20-7-19 10:37
對其他院校可能係,不過教大有啲唔同。

考生要入讀教大,要通過面試合格,並將教大課程放在Band A,先有 ...

咁SPN報教大有乜著數?

我女唔係SPN,教大interview都PASS,都係叫到時放BandA。

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-19 14:04

LingChiBaBa 發表於 20-7-19 13:49

我女唔係SPN,教大interview都PASS,都係叫到時放BandA。

我指嘅SPN係EdUHK SPN,唔係JUPAS 嘅 SPN。

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-19 14:18

gigilovesnoopy 發表於 20-7-19 14:04
我指嘅SPN係EdUHK SPN,唔係JUPAS 嘅 SPN。

明白了,你講嘅係Undergraduate Programme Nominations Scheme。

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-19 14:19

LingChiBaBa 發表於 20-7-19 14:18
明白了,你講嘅係Undergraduate Programme Nominations Scheme。

Yep (emoji)(emoji)

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-19 14:23

LingChiBaBa 發表於 20-7-19 13:49

我真係唔係好明亞囡嘅同學,點會failed 咗interview.

Btw,我囡想讀Sec (Maths). 咁你囡囡報咗邊個program?

作者: LingChiBaBa    時間: 20-7-19 14:27

gigilovesnoopy 發表於 20-7-19 14:23
我真係唔係好明亞囡嘅同學,點會failed 咗interview.

Btw,我囡想讀Sec (Maths). 咁你囡囡報咗邊個progra ...

我女報Pri (Maths)。

Failed Interview會唔會係無預備會問D數學題?諗住係介紹下自己就算。

作者: gigilovesnoopy    時間: 20-7-19 14:32

LingChiBaBa 發表於 20-7-19 14:27
我女報Pri (Maths)。

Failed Interview會唔會係無預備會問D數學題?諗住係介紹下自己就算。

天曉得佢點肥。

希望下星期三後,大家有覺好瞓。

作者: Charlotte_mom    時間: 20-7-19 15:15

咁即係我理解暫時無錯
1. 係因為有推薦計劃至會有co,一般申請人無 (除醫科)
2. 除非面試表現離譜否則最終都係睇成績
3. 教大係有收band B的,睇收生stat可睇到 (小學常識有)

作者: Charlotte_mom    時間: 20-7-19 15:21

gigilovesnoopy 發表於 20-7-19 14:32
天曉得佢點肥。

希望下星期三後,大家有覺好瞓。

以前睇訪問/新聞稿提過面試會fail ,一般係學生答題時講左d好唔應該講嘅野 (我睇上次係傳理面試,問學生點解覺得自己適合,佢話因為自己靚)
Jupas網頁有講成績唔係唯一考慮,其他如面試都好重要,我知有d科目如醫護/教育/社工係會較著重學生報讀心態,不過真係通知學生叫佢唔好再揀就真係第一次見

作者: fireworks    時間: 20-7-21 16:38

回覆 Charlotte_mom 的帖子

hi,

我想问收到科技大学说面试后 JS 5901 有加分,但必须放在 band A.  信裏面没有说是 conditional offer.  请问如果 DSE考试达不到中位数,也可以放在 band A 吗? 会不会最后不够分不收?   还是实收?  A3 必须要很稳阵,香港大学的测量师会否稳阵些放在 A3 ? 有人可以分享吗?

作者: moniquechoy    時間: 20-7-21 17:24

fireworks 發表於 20-7-21 16:38

當然唔夠分會唔收,只是如果夠分,又同其他人同分咁就高人少少咁囉

作者: fireworks    時間: 20-7-21 17:55

回覆 moniquechoy 的帖子

hi,

小儿是用去年 2019 成绩报科技大学的 JS 5901.  JS 5901 2019低中高位数 55/57.5/66.5.   小朋友  53.5, 面试有加分数可能是 54.  还差低位数 1分, 所以不能放于Band A组别 ?  

作者: moniquechoy    時間: 20-7-21 18:34

fireworks 發表於 20-7-21 17:55
回覆 moniquechoy 的帖子

唔好意思,你的意思是用舊年成績報今年2020 jupas? 我不清楚是否有什麼discount 的問題。但你說的高、中、低位分數是75%,50%,25% 的同學分數,如25%是55,你54 並不代表沒機會呢

作者: canterlau    時間: 20-7-21 23:23

fireworks 發表於 20-7-21 16:38
hku 今年expected score 是28,可能穩陣d
作者: fireworks    時間: 20-7-27 16:46

回覆 canterlau 的帖子

hi,

May I ask all you guys opinions here ?  

My boy is accepted by UCL, Biomedical science.  3 years course.

Mostly likely, Poly U would offer my boy Physio.    Can you share which one is more promising ?

Thank you very much.  

作者: RoseRose1980    時間: 20-8-20 15:09

fireworks 發表於 20-7-27 16:46
回覆 canterlau 的帖子

請問你仔最後派咗邊間大學邊科?
作者: fireworks    時間: 20-8-21 18:15

回覆 RoseRose1980 的帖子

Hi,

仔仔最后 HKU Faculty of Dentistry 收咗他.  但由于 8/19覆核成绩 Econ 由5 升到 5*。 所以我们要求 jupas 重新排位, 结果要迟啲才知道结果.

作者: LingChiBaBa    時間: 20-8-21 21:16

Charlotte_mom 發表於 20-7-19 15:21
以前睇訪問/新聞稿提過面試會fail ,一般係學生答題時講左d好唔應該講嘅野 (我睇上次係傳理面試,問學生 ...

版主,有嘢要請教。

想問下知唔知TPT考D乜嘢?

作者: Charlotte_mom    時間: 20-8-21 21:49

LingChiBaBa 發表於 20-8-21 21:16
版主,有嘢要請教。

想問下知唔知TPT考D乜嘢?

Sorry, TPT即係?

作者: LingChiBaBa    時間: 20-8-21 21:51

Charlotte_mom 發表於 20-8-21 21:49
Sorry, TPT即係?
教大嘅專上普通話測試。
作者: RoseRose1980    時間: 20-8-21 22:24

fireworks 發表於 20-8-21 18:15
回覆 RoseRose1980 的帖子
congr

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5