教育王國

標題: 英國online shopping 網 [打印本頁]

作者: mrsanthony    時間: 21-1-3 13:44     標題: 英國online shopping 網

請問大家可否介紹下用開那一個online shopping 網送野比英國子女信得過又合心水?

嗰邊Tier4令人悶到抑鬱,我想送下禮物逗下年青人開心

謝謝
作者: poonseelai    時間: 21-1-3 14:04

mrsanthony 發表於 21-1-3 13:44
請問大家可否介紹下用開那一個online shopping 網送野比英國子女信得過又合心水?

嗰邊Tier4令人悶到抑鬱, ...
what do you want to buy?

作者: mrsanthony    時間: 21-1-3 14:18

回覆 poonseelai 的帖子

大约80磅以下  Anything can do 逗下年青人開心
作者: etoile    時間: 21-1-3 16:04

mrsanthony 發表於 21-1-3 14:18
回覆 poonseelai 的帖子

我問阿囡如果係佢最想收到乜?
佢話港式零食。

作者: llmom    時間: 21-1-3 16:40

etoile 發表於 21-1-3 16:04
我問阿囡如果係佢最想收到乜?
佢話港式零食。

我以前在DONKI 買了一大堆零食、一蘭拉麵 寄比阿仔

作者: Brianmommy    時間: 21-1-3 16:43

我買得最多係Amazon, 不過之前阿仔話想飲維他奶、檸檬茶,我有係賣中式零食網站買過,成箱買平啲。其實最主要睇下小朋友鍾意乜,我仔鍾意食Godiva, 網上訂了送去也方便,更可以加上心意卡。
作者: etoile    時間: 21-1-3 18:43

llmom 發表於 21-1-3 16:40
我以前在DONKI 買了一大堆零食、一蘭拉麵 寄比阿仔

拉麵説唔错,可以試試,不過要留意到期日。一蘭太貴。

作者: llmom    時間: 21-1-3 18:54

etoile 發表於 21-1-3 18:43
拉麵説唔错,可以試試,不過要留意到期日。一蘭太貴。

拉麵說在淘寶買的嗎?

作者: 小加子    時間: 21-1-3 19:56

llmom 發表於 21-1-3 18:54
拉麵說在淘寶買的嗎?

我在京東買過2次,生產日期計3個月,收貨到expiry 2個多月

作者: llmom    時間: 21-1-3 20:02

小加子 發表於 21-1-3 19:56
我在京東買過2次,生產日期計3個月,收貨到expiry 2個多月

謝謝你

作者: mrsanthony    時間: 21-1-3 20:08

好多謝大家的建議,真係好正呀!

我估不到那些店也可以送去英國的住宅的.

請問大家方便比埋個website我嗎?是否要比好多運費或免費?

謝謝大家啊!
作者: etoile    時間: 21-1-3 20:18

llmom 發表於 21-1-3 18:54
拉麵說在淘寶買的嗎?

我都係喺京東買,天貓超市聽講D麵好快到期。
買滿人仔99,3kg內免運費送去自提點。京東超市可以搭埋其他自營商店去計,好易過99,唔洗好似貓超咁難湊數。

作者: mrsanthony    時間: 21-1-3 20:30

噢!唔好意思令你哋誤會了.

我唔想自己搞運輸呀!我想找那些網店可直送到英國的住址的啊!

謝謝
作者: poonseelai    時間: 21-1-3 20:30

mrsanthony 發表於 21-1-3 20:08
好多謝大家的建議,真係好正呀!

我估不到那些店也可以送去英國的住宅的.
I have tried this before:
Snacks and Vitasoy etc.:

Tradewinds Oriental Shop: Online Oriental Grocery, Kitchenware, Furniture, and much more...

作者: 王家爸爸    時間: 21-1-3 20:40

我用 Amazon UK。
作者: 王家爸爸    時間: 21-1-3 20:48

小加子 發表於 21-1-3 19:56
京東無直送英國,天貓直送英國既運費唔平;喺英國超級市場或者亞馬遜買日本拉麵會更平。
作者: Zenia    時間: 21-1-3 21:13

回覆 mrsanthony 的帖子

响英國Amazon search "Japanese snacks" 有好多 boxed gift, 但係我自己無買過。

作者: llmom    時間: 21-1-3 21:23

etoile 發表於 21-1-3 20:18
我都係喺京東買,天貓超市聽講D麵好快到期。
買滿人仔99,3kg內免運費送去自提點。京東超市可以搭埋其他自 ...

謝謝你

作者: 小加子    時間: 21-1-3 21:47

王家爸爸 發表於 21-1-3 20:48
京東無直送英國,天貓直送英國既運費唔平;喺英國超級市場或者亞馬遜買日本拉麵會更平。 ...

咁只可先送香港再自己寄過去

拉麵說真的好好味,比得上$100一碗果d日式餐廳,在外國要最大的幾個大城市先有咁高質素的日式拉麵

作者: mrsanthony    時間: 21-1-4 08:03

很感謝大家的分享,好正好正.

我要趕快入去網頁內選選好禮物了.

十分多謝大家的幫助.
作者: etoile    時間: 21-1-4 10:00

mrsanthony 發表於 21-1-3 20:30
噢!唔好意思令你哋誤會了.

我唔想自己搞運輸呀!我想找那些網店可直送到英國的住址的 ...

我係答返limon家長,佢去Donki買。
拉面說有D重量,其實寄過去都唔平。

作者: 王家爸爸    時間: 21-1-4 11:16

小加子 發表於 21-1-3 21:47

拉麵說真的好好味,比得上$100一碗果d日式餐廳,在外國要最大的幾個大城市先 ...
我都有喺京東同天貓買拉麵,同其他野,不過講真,無一隻係特別好吃既。我純粹係為咗用啲儲咗係大陸既人民幣(無得上去提款),加上京東同天貓都間唔中免運費,京東仲有會員運輸券,所以大部分野都係喺京東同天貓買。
作者: cfs    時間: 21-1-4 14:08

小加子 發表於 21-1-3 21:47

拉麵說真的好好味,比得上$100一碗果d日式餐廳,在外國要最大的幾個大城市先 ...
拉麵說好食,我都有天貓買,不過係香港食,胡椒果隻味好食. 仲有魔芋爽
作者: twwb    時間: 21-1-4 16:55

我匯左D錢畀佢地自己買
作者: 小加子    時間: 21-1-4 19:03

cfs 發表於 21-1-4 14:08
拉麵說好食,我都有天貓買,不過係香港食,胡椒果隻味好食. 仲有魔芋爽

有款燕麥用胡椒都好好味我連湯飲晒,而家出街完全唔會想食餐廳的日式拉面

作者: cfs    時間: 21-1-4 19:15

小加子 發表於 21-1-4 19:03
有款燕麥用胡椒都好好味我連湯飲晒,而家出街完全唔會想食餐廳的日式拉面
...

咁特別?介紹我丫

作者: 小加子    時間: 21-1-4 19:20

cfs 發表於 21-1-4 19:15
咁特別?介紹我丫

https://item.m.jd.com/product/100013269140.html?wxa_abtest=o&utm_source=iosapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL&ad_od=share&utm_user=plusmember&gx=RnFskGQKPTTZmtRP--suIoro-iZOy9ISogw

我寫錯-呢款燕麥同你講嘅胡椒都好好味,我細路就好鍾意傳統d嘅叉燒拉麵

作者: llmom    時間: 21-1-4 20:12

cfs 發表於 21-1-4 14:08

好吸引我都要去天貓買嚟試試!

作者: mrsanthony    時間: 21-1-4 22:42

嘩!原來大家有d咁正的網購資料,

真係十分感謝你們無私分享啊!
作者: cfs    時間: 21-1-5 12:12

小加子 發表於 21-1-4 19:20
https://item.m.jd.com/product/100013269140.html?wxa_abtest=o&utm_source=iosapp&utm_medium=appshare& ...
哎呀,試唔到呢舍=隻姑菌唔食得
作者: Smilesun    時間: 21-1-18 16:01

我在amazon買 Lindt, Lindor, Pringles Original Crisps... 又買佢 like 的 calligraphy pen set俾佢寫下字, 呢D平香港好多, 又多款...

另外, 可以訂下 Marks& spencers, 有rainbow 蛋糕架...

作者: longlokma    時間: 21-1-18 16:21

Smilesun 發表於 21-1-18 16:01
我在amazon買 Lindt, Lindor, Pringles Original Crisps... 又買佢 like 的 calligraphy pen set俾佢寫下字 ...

請問如果訂生日蛋糕係咪可以直接送去宿舍? 請問蛋糕有冇爛同埋要提早幾多日訂?

P.S. 原來要去店自取

作者: Smilesun    時間: 21-1-21 14:06

longlokma 發表於 21-1-18 16:21

請問如果訂生日蛋糕係咪可以直接送去宿舍? 請問蛋糕有冇 ...
我最後無訂, 因為宿舍可以安排.

有兩種架
cake to delivery
https://www.marksandspencer.com/l/food-to-order/cakes/cakes-delivered

cake to collect
https://www.marksandspencer.com/l/food-to-order/cakes/cakes-to-collect

作者: longlokma    時間: 21-1-21 14:35

Smilesun 發表於 21-1-21 14:06
我最後無訂, 因為宿舍可以安排.

有兩種架

thanks

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5