教育王國

標題: 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港 [打印本頁]

作者: rba93    時間: 22-3-29 17:14     標題: 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港

大家有冇收到取消航班消息?
作者: whoo99    時間: 22-3-29 18:23

我遲一個月,不取消,也不售票,好擔心
作者: JN125    時間: 22-3-29 19:33

我都係,訂咗6月尾
作者: Jennifer0604    時間: 22-3-30 09:23

Me too.

Booked at the end of June with British Airways but no updated news from Customer Services or BA Website.

作者: etoile    時間: 22-3-30 14:06     標題: 回覆樓主:

6月下旬,觀望中。

作者: walter0723    時間: 22-3-30 14:36     標題: 回覆樓主:

前日打去問過,話5月28日前航班係取消左。之後嘅暫時未取消。
佢又話如果取消,會有電郵通知

作者: Mcc906    時間: 22-3-30 17:52

rba93 發表於 22-3-29 17:14
大家有冇收到取消航班消息?

Deleted

作者: sumsummummy    時間: 22-3-30 18:29

etoile 發表於 22-3-30 14:06
6月下旬,觀望中。
我之前打電話問過話應該會取消😔
作者: autoto    時間: 22-3-30 18:59

walter0723 發表於 22-3-30 14:36
前日打去問過,話5月28日前航班係取消左。之後嘅暫時未取消。
佢又話如果取消,會有電郵通知
...

我仔5月21號BA班機好早巳經通知cxl,所以改訂cx返

作者: chriwily    時間: 22-3-30 19:29     標題: 回覆樓主:

我都係訂左6月尾,暫時未收到通知取消,網上記錄都未見有更改

作者: etoile    時間: 22-3-31 12:49

sumsummummy 發表於 22-3-30 18:29
我之前打電話問過話應該會取消😔

作者: SIYip    時間: 22-3-31 12:57

我訂咗6月尾,琴日打過去hotline 問,話官方是取消至5月,現在review 緊,所6月嘅機票唔可以改亦無得book。

作者: JN125    時間: 22-3-31 14:41

回覆 SIYip 的帖子

謝謝你通知,希望各位仔女順利回來:)
作者: lakesilver    時間: 22-3-31 16:10

SIYip 發表於 22-3-31 12:57
我訂咗6月尾,琴日打過去hotline 問,話官方是取消至5月,現在review 緊,所6月嘅機票唔可以改亦無得book。 ...

我22/3打去去問,已經係27/5前無機回港,當天答我29/5-30/10期間不能改期和出機票,會唔會取消,職員佢話未知,如果取消會email通知.

作者: whoo99    時間: 22-3-31 16:33

唔知如果Cancel,會幾時通知,也好有個準備
作者: TTEE1819    時間: 22-3-31 17:11

lakesilver 發表於 22-3-31 16:10

我22/3打去去問,已經係27/5前無機回港,當天答我29/5-3 ...

BA 在 29/5 至 30/10期間,不能出機票?BA職員講到10月甘遠?

作者: pauline_c    時間: 22-3-31 17:28

TTEE1819 發表於 22-3-31 17:11
BA 在 29/5 至 30/10期間,不能出機票?BA職員講到10月甘遠?

我之前都聽過 BA 停到 10月,因為烏克蘭戰爭,唔可以飛俄羅斯空域,不過無辦法求證。

作者: picnicchu    時間: 22-3-31 17:40

網上揾機票,真係去到10月30日都冇英航,10月31日就有,有香港倫敦和倫敦香港,咁可能真係暫停到10月

作者: TTEE1819    時間: 22-3-31 17:47

picnicchu 發表於 22-3-31 17:40
網上揾機票,真係去到10月30日都冇英航,10月31日就有,有香港倫敦和倫敦香港,咁可能真係暫停到10月
...

哎呀,真係好誇張啦,謝謝資料。

嗯,希望已安排5月6月回港的學生,特別係應屆GCSE和GCE考生,與早完sem的大學生能順利上機和抵港。你們順利,我們7月才完班的學生才會順利。否則好多學生要堆埋在6月尾至7月才飛,酒店又會好full。

作者: picnicchu    時間: 22-3-31 17:55

唉,我是訂了六月中英航倫敦香港的,好擔心

作者: yoyo123    時間: 22-3-31 18:25

autoto 發表於 22-3-30 18:59
我仔5月21號BA班機好早巳經通知cxl,所以改訂cx返

唉呀,第一次買BA就碰釘,請問你BA可退回錢還是coupon?
佢地退半程係點架,會唔會quote 到價?因為之前一直買維珍,佢地係返退票之後才知退多少

作者: lakesilver    時間: 22-3-31 18:26

係呀!

作者: grace.ywp    時間: 22-3-31 18:45

yoyo123 發表於 22-3-31 18:25
唉呀,第一次買BA就碰釘,請問你BA可退回錢還是coupon?
佢地退半程係點架,會唔會quote 到價?因為之前一 ...
我上年12月打算坐BA 去London 探仔仔,但12月中BA cancelled my flight, 佢哋話可以退錢或要coupon,  退一程或退晒來回都得。
作者: pauline_c    時間: 22-3-31 18:49

佢地退半程係點架,會唔會quote 到價?因為之前一 ...

我原本買咗 BA 4月機票,航班取消,退全數,之後訂 VS,點知又取消,都係退全數。

作者: autoto    時間: 22-3-31 19:19

可退$,飛左一程退返少過一半少少,但原來可以轉坐cx,但我打去時cx 5月28班機巳經full左,而且一直冇哂6月機可book,所以索性退$買cx 6月頭返

作者: foxli    時間: 22-3-31 19:33

其實依家暫時最穩陣返香港應該係英國去新加坡,留兩日做埋檢測返香港,新加坡去香港日日有機,熔斷機會細。
作者: yoyo123    時間: 22-3-31 20:50

autoto 發表於 22-3-31 19:19
可退$,飛左一程退返少過一半少少,但原來可以轉坐cx,但我打去時cx 5月28班機巳經full左,而且一直冇哂6 ...

謝謝,可退$就好了,因為最後一年,退coupon 真冇用,退少过一半少少都好丫

作者: yoyo123    時間: 22-3-31 20:52

foxli 發表於 22-3-31 19:33
其實依家暫時最穩陣返香港應該係英國去新加坡,留兩日做埋檢測返香港,新加坡去香港日日有機,熔斷機會細。 ...

咁係咪唔可以買轉機票,分兩張單程?因為未試過轉機

作者: yoyo123    時間: 22-3-31 20:59

pauline_c 發表於 22-3-31 18:49
我原本買咗 BA 4月機票,航班取消,退全數,之後訂 VS,點知又取消,都係退全數。
...

謝謝,未用嘅票我知一定退全數,因為用左半程,唔知佢退幾多,之前vs 話唔知退幾多架,申請退左就知,激死,一陣退返一千點算
最後冇退錢,繼續延期,呢樣vs又幾好,延多一兩年

作者: foxli    時間: 22-3-31 21:38

yoyo123 發表於 22-3-31 20:59
謝謝,未用嘅票我知一定退全數,因為用左半程,唔知佢退幾多,之前vs 話唔知退幾多架,申請退左就知,激死 ...
早幾個月試過VS來回英國,退過英國返香港果程機,可以退到六成錢。
作者: zoomama    時間: 22-4-1 00:33

我早兩日打電話給BA hotline,得到消息話BA HKG to UK or UK to HKG
6 月份全取消。 佢哋現在嘗試聯繫其他Airlines 為訂了機票的客人轉機。而我巳要求cancel 及改買CX
作者: whoo99    時間: 22-4-1 08:49

請教大家,而家如果萬一需要轉機,哪裡會比較方便和穩陣,Singpaore? Frankfurt?
作者: TTEE1819    時間: 22-4-1 09:01

whoo99 發表於 22-4-1 08:49
請教大家,而家如果萬一需要轉機,哪裡會比較方便和穩陣,Singpaore? Frankfurt? ...

兩個機場都方便。我們和孩子各自都試過在這兩個機場轉機,坐Lufthansa Airline 和Singapore Airline。你可以從日子、價錢、轉機幾多小時和到港後隔離酒店的availability 去考慮。

作者: sau2005    時間: 22-4-1 09:05     標題: 回覆樓主:

5月尾 BA 取消了,已找不到有直航機回港,希望遲小小有奇蹟!早前已訂酒店隔離,現在又冇機返,可能再等多两星期買轉機,又唔知去邊度轉機好?真係煩死人,

作者: whoo99    時間: 22-4-1 09:09

回覆 TTEE1819 的帖子

THX!
作者: sau2005    時間: 22-4-1 09:11

foxli 發表於 22-3-31 19:33
其實依家暫時最穩陣返香港應該係英國去新加坡,留兩日做埋檢測返香港,新加坡去香港日日有機,熔斷機會細。 ...

去新加坡轉機要留兩日做檢測咩?我仲以為可以就咁轉機返香港,咁未要到新加坡住2日先可以再返香港?

作者: TTEE1819    時間: 22-4-1 09:14

sau2005 發表於 22-4-1 09:05
5月尾 BA 取消了,已找不到有直航機回港,希望遲小小有奇蹟!早前已訂酒店隔離,現在又冇機返,可能再等多 ...

如果你孩子能夠5月尾回港,時間很好呀!我孩子要考完mock, 7月先走得。你們唔好擔心,無直航,到時改坐轉機啦。

作者: whoo99    時間: 22-4-1 09:25

係,擔心也冇用,先了解下,到時再講啦,多謝你
作者: Kawaiistar    時間: 22-4-1 09:35

大家可以試吓訂Swiss Airlines, 我上星期訂到
作者: foxli    時間: 22-4-1 09:46

回覆 sau2005 的帖子

英國去香港如果經新加坡依家係冇直接轉機,要出機埸再check in,即係兩張單程,如果你夾得到同日飛機可以直接出閘再入閘,如果夾唔到同日機,英國做嘅檢測就會過時,留兩日係自己唔想咁趕,會喺星加坡唞兩日,唔係新加坡嘅法例。
作者: foxli    時間: 22-4-1 10:02

whoo99 發表於 22-4-1 08:49
請教大家,而家如果萬一需要轉機,哪裡會比較方便和穩陣,Singpaore? Frankfurt? ...

冇疫情邊度轉機都方便嘅,有疫情邊度轉機返香港都係好唔方便,依家星加坡冇轉機,要攞晒行李出閘再check-in,Frankfurt 唔知有冇機,分享吓自己轉機經驗,回港文件係會最後果程機檢查,上次荷蘭個半鐘都係啱啱好夠時間,目測有幾個因為文件問題都上唔到機。
作者: JN125    時間: 22-4-1 10:05

前幾日問過SQ, 話要分兩程買票,要留新加坡兩日,做埋檢測再check in 上回港機⋯咁樣好似又多一個擔心(萬一在當地中招)。除咗等BA奇蹟(我訂6月尾),我訂咗finnair後備,轉機等個半鐘,全程16小時左右,買咗單程flex econ,cxl/change free.  第一次訂finnair, 大家有冇評價分享?謝謝

作者: pauline_c    時間: 22-4-1 10:16

JN125 發表於 22-4-1 10:05
前幾日問過SQ, 話要分兩程買票,要留新加坡兩日,做埋檢測再check in 上回港機⋯咁樣好似又多一個擔心(萬 ...

Finnair cancelled flights to Hong Kong until 30 April due to closure of Russian airspace. Just keep in view.

作者: foxli    時間: 22-4-1 10:52

回覆 pauline_c 的帖子

作者: JN125    時間: 22-4-1 11:14

Thx pauline_c& foxli…. 唉,睇嚟又要再搵backup plan:(
明明取消禁飛,但溶斷令航空公司唔飛⋯令人擔心不安。

作者: SmileSmileSmile    時間: 22-4-1 12:17     標題: 回覆樓主:

我訂左CX 25/5返港,呢日係直航機,小朋友會安全啲,希望唔會取消

作者: teabag    時間: 22-4-1 12:21

zoomama 發表於 22-4-1 00:33
我早兩日打電話給BA hotline,得到消息話BA HKG to UK or UK to HKG
6 月份全取消。 佢哋現在嘗試聯繫其他Ai ...
你好, 我都係訂了6月尾的BA, 我今早打了很多次都没有聽, 請問你打那個號碼?  我都想問清楚情況, 謝謝, 好傍徨, 因為又要揾過機票同痴住隔離酒店
咁一日未收到BA通知, 係咪吾可以轉book 其他airline ?    請教如何做好。

唉, 好苦惱

作者: llmom    時間: 22-4-1 12:28

SmileSmileSmile 發表於 22-4-1 12:17
我訂左CX 25/5返港,呢日係直航機,小朋友會安全啲,希望唔會取消

我仔坐CX都係直航機,但我朋友仔女買VS 同一日要在Frankfurt 轉機。

作者: teabag    時間: 22-4-1 12:39

我頭先check CX  6月尾航班, 係咪佢地一星期只得兩班機?   好多日子都話not available
作者: TTEE1819    時間: 22-4-1 12:58     標題: 回覆樓主:

我剛在skyscanner 見到5月25日,有Manchester 直飛香港,唔知岩5岩想搵25日飛的家長,你們可以睇下。

作者: TTEE1819    時間: 22-4-1 13:01

TTEE1819 發表於 22-4-1 12:58
我剛在skyscanner 見到5月25日,有Manchester 直飛香港,唔知岩5岩想搵25日飛的家長,你們可以睇下。
...

是CX216, 5月25日上機,26日清早6點幾到港。

作者: pauline_c    時間: 22-4-1 13:12

teabag 發表於 22-4-1 12:39
我頭先check CX  6月尾航班, 係咪佢地一星期只得兩班機?   好多日子都話not available ...

應該無一星期兩班咁多,未公佈,要再等吓~

作者: lakesilver    時間: 22-4-1 14:05

teabag 發表於 22-4-1 12:21
你好, 我都係訂了6月尾的BA, 我今早打了很多次都没有聽, 請問你打那個號碼?  我都想問清楚情況, 謝謝, ...

你預個幾鐘先有人聽呀!

作者: sau2005    時間: 22-4-1 14:21

foxli 發表於 22-4-1 09:46

英國去香港如果經新加坡依家係冇直接轉機,要出機埸再check in,即係兩張單程,如果 ...

明白,Thx

作者: dragonandsnake    時間: 22-4-1 14:51

llmom 發表於 22-4-1 12:28
我仔坐CX都係直航機,但我朋友仔女買VS 同一日要在Frankfurt 轉機。
請問你朋友仔女係收到email通知嗎?
作者: llmom    時間: 22-4-1 15:03

dragonandsnake 發表於 22-4-1 14:51
請問你朋友仔女係收到email通知嗎?

唔好意思,咁我就唔清楚,剩係知佢原本係BA, 之後轉咗VS

作者: dragonandsnake    時間: 22-4-1 15:17

llmom 發表於 22-4-1 15:03
唔好意思,咁我就唔清楚,剩係知佢原本係BA, 之後轉咗VS
唔緊要,多謝回覆!

作者: zoomama    時間: 22-4-1 15:33

回覆 teabag 的帖子

是日常用的hotline : 30715083 好彩的話等一個鐘左右, 試過要等二個鐘呢

作者: whoo99    時間: 22-4-1 17:10

foxli 發表於 22-4-1 10:02
冇疫情邊度轉機都方便嘅,有疫情邊度轉機返香港都係好唔方便,依家星加坡冇轉機,要攞晒行李出閘再check-i ...
明白,謝謝你!
作者: yoyo123    時間: 22-4-1 18:10

foxli 發表於 22-4-1 09:46

英國去香港如果經新加坡依家係冇直接轉機,要出機埸再check in,即係兩張單程,如果 ...

好清楚,明白了,謝謝

作者: chaters01    時間: 22-4-1 18:25

Kawaiistar 發表於 22-4-1 09:35

請問是直航嗎?其實我已經訂了英航,不過怕突然取消航班,咁可以另有出路。thanks

作者: whoo99    時間: 22-4-1 18:41

chaters01 發表於 22-4-1 18:25
請問是直航嗎?其實我已經訂了英航,不過怕突然取消航班,咁可以另有出路。thanks
...
轉機,直航只有CX, BA,VS
作者: teabag    時間: 22-4-1 18:45

我頭先再打BA Hotline, 等了個多鐘頭終於有人接聽.
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取消,但係公司一日未confirm出email,我地都吾會肯定地話你聽cancel, 只可以話係非常非常大機會會取消。 叫我再等正式通知。

要行plan B, 但CX 6月既booking closed, 又吾知到時有無, 易架又無得book.  

可能要考慮轉機, 要去做定功課, 仲要睇下夾吾夾得返隔離酒店既日期

作者: foxli    時間: 22-4-1 19:34

其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多數喺停泰國換班,嚟到香港直接上客又返泰國換班,根本唔洗隔離。
作者: pauline_c    時間: 22-4-1 19:38

foxli 發表於 22-4-1 19:34
其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多 ...

泰航飛香港今個月一星期兩班,相信短期內各航空公司都好多調整,可能等幾日,等佢地執吓先。

作者: pauline_c    時間: 22-4-1 19:39

foxli 發表於 22-4-1 19:34
其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多 ...

Duplicate

作者: cfs    時間: 22-4-1 21:30

teabag 發表於 22-4-1 18:45
我頭先再打BA Hotline, 等了個多鐘頭終於有人接聽.
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取 ...
國泰6月倫敦-香港開13,21,29仲有位,CX252
作者: summerhotel1    時間: 22-4-1 21:48

Kawaiistar 發表於 22-4-1 09:35
Swiss 時間唔太好, 太早起飛
作者: zoomama    時間: 22-4-1 22:11

teabag 發表於 22-4-1 18:45
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取 ...
CX 6月尾close booking???
作者: teabag    時間: 22-4-1 22:50

cfs 發表於 22-4-1 21:30

請問係咪只係得開得呢幾日有航班?謝謝

作者: whoo99    時間: 22-4-1 22:56

CX 7月天天開?
作者: cfs    時間: 22-4-1 22:56

whoo99 發表於 22-4-1 22:56
CX 7月天天開?

No

作者: teabag    時間: 22-4-1 22:56

zoomama 發表於 22-4-1 22:11
CX 6月尾close booking???

同學仔一早訂咗國泰,都係六月尾返嚟,好似係25號,咁我於是又去搵25號啦,但係係book唔到.的,好多日子都係not available,  可能我錯,唔係close Booking,  又或者嗰日冇飛機返, 我都唔太清楚,  可能要等多一排先至再有update.

現在都要積極搵吓轉機嘅資料

作者: cfs    時間: 22-4-1 22:57

teabag 發表於 22-4-1 22:50
請問係咪只係得開得呢幾日有航班?謝謝

六月份暫時都係。

作者: teabag    時間: 22-4-1 22:57

請問係咪只係得呢幾日有航班?謝謝

作者: teabag    時間: 22-4-1 22:59

cfs 發表於 22-4-1 22:57
六月份暫時都係。

哎呀,咁一定要轉機啦,唔該晒你!謝謝!

*有一個post重覆左一次,唔好意思

作者: Chole    時間: 22-4-1 23:00

cfs 發表於 22-4-1 22:56
No

請問七月頭有邊日有機,麻煩你幫我睇下!

Thank you!

作者: cfs    時間: 22-4-1 23:02

teabag 發表於 22-4-1 22:59
哎呀,咁一定要轉機啦,唔該晒你!謝謝!

*有一個post重覆左一次,唔好意思

坐國泰就佢日子,遲啲應該會加機嘅。另外英航同維珍未正式取消,等佢哋執好機會公佈

作者: cfs    時間: 22-4-1 23:04

Chole 發表於 22-4-1 23:00
請問七月頭有邊日有機,麻煩你幫我睇下!

Thank you!

國泰倫敦返香港七月頭一至十號都有CX252,應該未執好機,相信吾會日日飛。

作者: Chole    時間: 22-4-1 23:07

cfs 發表於 22-4-1 23:04
國泰倫敦返香港七月頭一至十號都有CX252,應該未執好機,相信吾會日日飛。
...

明白,惟有遲啲再睇,只係怕夾唔到酒店房間。

唔該晒你!

作者: whoo99    時間: 22-4-1 23:30

7日酒店應該好好多
作者: foxli    時間: 22-4-1 23:30

如果夾得到逢星期四KLM都有機喺荷蘭返香港,轉機唔錯嘅選擇,一星期一班等於已經自我熔斷,上到機機會好大,起碼之前幾個月都一路有飛機返香港。
作者: cfs    時間: 22-4-1 23:40

foxli 發表於 22-4-1 23:30
如果夾得到逢星期四KLM都有機喺荷蘭返香港,轉機唔錯嘅選擇,一星期一班等於已經自我熔斷,上到機機會好大 ...

題外話KLM未夠十五歲吾可以自己坐成日比呢條rules阻住,BA十四已經煩KLM仲煩

作者: chilokbb    時間: 22-4-2 00:07

回覆 cfs 的帖子

見到CX仲有賣緊21/6 同29/6 嘅CX250,仲有位
作者: cfs    時間: 22-4-2 00:09

chilokbb 發表於 22-4-2 00:07
回覆 cfs 的帖子

見到CX仲有賣緊21/6 同29/6 嘅CX250,仲有位

係呀我喺樓上67樓話左:

作者: chilokbb    時間: 22-4-2 00:15

回覆 cfs 的帖子

謝謝通知航班。我意思係除CX252, 仲有CX250,21同29號有2班直航賣緊。
作者: cfs    時間: 22-4-2 00:29

chilokbb 發表於 22-4-2 00:15
回覆 cfs 的帖子

謝謝通知航班。我意思係除CX252, 仲有CX250,21同29號有2班直航賣緊。 ...

哦。因為呢半年一直只飛中午,我都只係掛住睇上面第一行,下個幾行冇理就快手拍去下一日,狂拍全個月。大部分學生六月尾希望佢飛多一兩班吧,家下先四月頭有機會的。

作者: JN125    時間: 22-4-2 00:35

謝謝你們通知。都係擔心BA會取消…。剛買了CX,一套£13xx (2件23kg), 巧貴:((
作者: lakesilver    時間: 22-4-2 00:52

JN125 發表於 22-4-2 00:35
謝謝你們通知。都係擔心BA會取消…。剛買了CX,一套£13xx (2件23kg), 巧貴:(( ...

這套可免費改期?

作者: JN125    時間: 22-4-2 01:00

回覆 lakesilver 的帖子

英國回來是essential, 回英國是flex
作者: pauline_c    時間: 22-4-2 02:14

謝謝你們通知。都係擔心BA會取消…。剛買了CX,一套£13xx (2件23kg), 巧貴:(( ...

我地都買咗套 CX,差唔多價錢,都係兩件23kg (阿仔話佢無咩行李,不過無低 grade d 嘅飛喇),而家飛到就好,舊年開學張單程機票都只係平過呢套來回少少。
原本用分 redeem 咗套機票,等取消。

作者: JN125    時間: 22-4-2 08:25

回覆 pauline_c 的帖子

我原本都係avios換機票,以為可以慳返啲添,點知都係要買cx…因為單程唔抵,唯有買來回。我仔去年暑假沒回來,希望今年順順利利啦。

作者: MrsFung    時間: 22-4-2 09:53

pauline_c 發表於 22-4-2 02:14
我地都買咗套 CX,差唔多價錢,都係兩件23kg (阿仔話佢無咩行李,不過無低 grade d 嘅飛喇),而家飛到就好 ...

請問那裡可睇到6月CX Manchester 飛香港的航班日期?

作者: pauline_c    時間: 22-4-2 10:09

MrsFung 發表於 22-4-2 09:53
請問那裡可睇到6月CX Manchester 飛香港的航班日期?

CX 官網或者 app,睇航班時間表。暫時 show 到5月,6月應該好快出。
如果 search 6月有邊幾日有機票賣,都可以估吓,參考吓。

作者: picnicchu    時間: 22-4-2 12:01

MrsFung 發表於 22-4-2 09:53

我見CX 網站Man to HK 是六月十一日和六月二十四日

作者: SIYip    時間: 22-4-2 12:09

英航真係可避得避,平時服務已經非常一般,有事就更加見到佢唔掂。可惜佢始終係英國airline,如果想飛英國其他城市,佢係最方便。我一早買咗來回機票,6月尾回hk,希望佢如果取消就早d通知及退錢。

作者: TTEE1819    時間: 22-4-2 12:33

貴少少,唔緊要,安排到就得啦。這兩年多,個個留學生家長都洗多左錢,仲要擔心和掛心,無辦法。錢會賺得返,疫下各事和各種安排成為我們和孩子人生的特別經驗。

作者: autoto    時間: 22-4-2 17:39

呢2年最無奈係搞完一輪終於返到hk,9月又飛返去,去到又擔心佢地染疫,跟住又再訂機票酒店返hk⋯⋯沒完沒了(emoji)

作者: llmom    時間: 22-4-2 18:17

autoto 發表於 22-4-2 17:39
呢2年最無奈係搞完一輪終於返到hk,9月又飛返去,去到又擔心佢地染疫,跟住又再訂機票酒店返hk⋯⋯沒完沒了 ...

今年7日酒店已經平咗好多!上年21日真係$$$$$$

作者: TTEE1819    時間: 22-4-2 18:29

llmom 發表於 22-4-2 18:17
今年7日酒店已經平咗好多!上年21日真係$$$$$$

上年6月入住21天,兩個孩子要萬九。竹,肉都赤。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5