教育王國

標題: 行理喼要求 [打印本頁]

作者: milk1912    時間: 22-5-17 14:08     標題: 行理喼要求

學生票去英國,可帶兩件行李,23kg一件, 請問行李喼size是否一定要158cm以內?谢谢

作者: cow    時間: 22-5-17 14:20

回覆 milk1912 的帖子

--係--
作者: Mandy2005    時間: 22-5-18 00:03

milk1912 發表於 22-5-17 14:08
學生票去英國,可帶兩件行李,23kg一件, 請問行李喼size是否一定要158cm以內?谢谢
...

唔好意思,請問158cm係點度呢?

作者: anitawong21    時間: 22-5-18 04:13

Mandy2005 發表於 22-5-18 00:03
唔好意思,請問158cm係點度呢?

應該係長闊高三個數加埋,但你應該睇返自己買嗰間航空公司,間間尺寸限制有分別㗎

作者: cow    時間: 22-5-18 08:21

回覆 Mandy2005 的帖子

長+潤+高(連轆)
作者: Mandy2005    時間: 22-5-18 08:25

anitawong21 發表於 22-5-18 04:13
應該係長闊高三個數加埋,但你應該睇返自己買嗰間航空公司,間間尺寸限制有分別㗎
...

唔該晒

作者: Mandy2005    時間: 22-5-18 08:25

cow 發表於 22-5-18 08:21
回覆 Mandy2005 的帖子

長+潤+高(連轆)

唔該晒

作者: Mandy2005    時間: 22-5-18 08:26

milk1912 發表於 22-5-17 14:08
...

唔好意思,請問學生票係咪平d?

作者: TTEE1819    時間: 22-5-18 09:05

Mandy2005 發表於 22-5-18 08:26
唔好意思,請問學生票係咪平d?

大家所謂的學生票,叫student bundle tickets,係貴過成人票,但可以帶兩件寄倉行李,可以改日子,flexibility 大一點。

作者: Mandy2005    時間: 22-5-18 09:12

TTEE1819 發表於 22-5-18 09:05
大家所謂的學生票,叫student bundle tickets,係貴過成人票,但可以帶兩件寄倉行李,可以改日子,flexibi ...

明白,唔該晒

作者: cow    時間: 22-5-18 09:13

大家所謂的學生票,叫student bundle tickets,係貴過成人票,但可以帶兩件寄倉行李,可以改日子,flexibi ...
也有些學生票,平過成人票,有些可帶兩件寄倉行李
作者: bkfans123    時間: 22-5-18 14:44

宜家咁嘅情況,真係貴啲都要flexibility 的票

作者: cow    時間: 22-5-18 14:59

回覆 bkfans123 的帖子

而家好多普通機票都可免費改期
作者: bkfans123    時間: 22-5-18 15:21

cow 發表於 22-5-18 14:59
回覆 bkfans123 的帖子

而家好多普通機票都可免費改期

咁都好啲,因見到其他post好多家長為左機票酒店事攪到好頭痛,雖然我暫未受到影響,但都身同感受,真係人到顛。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5