教育王國

標題: Relocate and Storage Company [打印本頁]

作者: aeiou_drm    時間: 23-5-24 23:06     標題: Relocate and Storage Company

請問大家 仔女有冇用過可靠嘅 UK relocate and storage company? 可否介紹一下, 謝謝!

作者: yuyueng    時間: 23-5-25 08:19

我仔2年前搬過宿舍用schooltrunk ,由A校宿舍搬去B校宿舍,你上網睇吓,當時6月初網上order 同比錢,一個喼+2 個紙箱,要同佢買紙箱既,book幾時來收,收之前一星期會送紙箱labels 比你,幫你keep到放完暑假再送去你要送既地方,之前£110,而家好似£120 左右。
另外亦有人推薦用sevenseas 既,你上網望吓,我今年都要book, 阿仔中學去大學,未定都時間同地點都冇問題嘅。
作者: MrsFung    時間: 23-5-25 08:45

yuyueng 發表於 23-5-25 08:19
我仔2年前搬過宿舍用schooltrunk ,由A校宿舍搬去B校宿舍,你上網睇吓,當時6月初網上order 同比錢,一個喼 ...

我用過兩次sevensea,因為香港有公司,可直接打電話講廣東話傾,但職員好似星馬人口音唔正囉,不過都方便溝通,價錢應該貴過你果間少少。我上年5大紙箱搬走寄存倉15個星期,大約HK$2000

作者: aeiou_drm    時間: 23-5-25 11:17     標題: 回覆樓主:

謝謝兩位的回覆

作者: SIYip    時間: 23-5-25 12:23

MrsFung 發表於 23-5-25 08:45
我用過兩次sevensea,因為香港有公司,可直接打電話講廣東話傾,但職員好似星馬人口音唔正囉,不過都方便 ...

呢個價是否包上門收箱及送回學校?

作者: MrsFung    時間: 23-5-25 12:37

SIYip 發表於 23-5-25 12:23
呢個價是否包上門收箱及送回學校?

包呀,分2次收錢,第1次deposit是送紙箱及收箱存倉,第2次是送去新宿舍。我睇返上年張單係共228鎊。
存倉幾耐都可以改,早一星期通知佢幾時送去新宿舍。

作者: yuyueng    時間: 23-5-25 13:12

MrsFung 發表於 23-5-25 12:37
包呀,分2次收錢,第1次deposit是送紙箱及收箱存倉,第2次是送去新宿舍。我睇返上年張單係共228鎊。
存倉 ...
甘樣你呢個好Dschooltrunk要一次過比曬錢先

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5