用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1>
go

升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1> [複製鏈接]

原文章由 mimicheng 於 07-7-13 23:23 發表
上午
oscar - 第二組

下午
浩楠-第二組

銳恆-第一組

上午
oscar - 第二組

下午
浩楠-第二組
銳恆-第一組

原文章由 msnicoleng 於 07-7-14 00:57 發表
mimi

check pm

哎呀無得同浩楠, 銳恆一班添 :cry:

billysim, b_B

我我有同銳恆, 樂樂影相呀, 但係我唔見左條usb 線, 所以要等曬出出來後才能給你們, 等下我啦  如無意外, 下個星期應該曬 ...

係啦乜唔同謙謙一組TIM:cry: 同埋唔該晒妳呀幫左阿仔影相, 我係到祝各位7月生日既小朋友身體健康, 快高長大 , 我睇到阿仔D校園生活真係好開心聲感動, 校長/老師真係好有心咁做左好多額外既野, 另到班小王子&公主係幼稚園既生活有好好既回憶, 真係好多謝佢地呀

hello各位

多謝大家關心, 我而家仲係日本明天就返香港la, 今次旅行都幾得意又經歷左打風同小小地震今次第一次試炸, 不過就嚇到阿仔話我要返香港呀, 佢仲不段咁問間屋會唔會林嫁 , 佢而家玩到唔想返黎但係我同老公就攰到死死下, 好啦返到香港再傾啦

HELLO 各位

我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折, 我有朋友話係原宿低到1折tim呀 所以日本減價真係好誇張嫁, 同一樣野d價錢係一日比一日跌價可以平一個double, 今次主要都係GAP道買褲比阿仔真係好鬼平幾佰->仟幾YEN, 仲買左件牛仔褸都係1,900YEN, 不過今年D鞋仔D款唔係太吸引所以無買, 另外仲去左COMME CA ISM又係減得好誇張係呢道就買左D衫&鞋比阿仔,  除左買野外就去左海洋

原文章由 Oscar媽 於 07-7-23 07:21 發表
billysim

你係咪比 bk 食左 d 字呀!!

係啦又食左d字
[table][tr][td]我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折, 我有朋友話係原宿低到1折tim呀 所以日本減價真係好誇張嫁, 同一樣野d價錢係一日比一日跌價可以平一個double, 今次主要都係GAP道買褲比阿仔真係好鬼平幾佰->仟幾YEN, 仲買左件牛仔褸都係1,900YEN, 不過今年D鞋仔D款唔係太吸引所以無買, 另外仲去左COMME CA ISM又係減得好誇張係呢道就買左D衫&鞋比阿仔,  除左買野外就去左海洋

原文章由 billysim 於 07-7-24 23:42 發表

係啦又食左d字
我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折,  ...

我真係比BK激死辛辛苦苦打左好多字出到黎又無晒 , 究竟幾時先可以正常返呀

原文章由 Oscar媽 於 07-7-25 07:47 發表
billysim

其實 bk 係唔可以同"口"字邊既口語化字..
如果用左就出唔晒段 post
例如" 0岩, 0個.,0既.呢 d 口語化既字呀!!如果好似我咁打就可以 la

bk 已經開始正常 ga la

原來係o甘!!

原文章由 jessieoh 於 07-7-25 08:41 發表
我的消暑方法就係返工, 因為公司的冷氣好勁, 凍 到要着外套。放工返屋企好熱, 因為d左鄰右里大部份都開緊冷氣, 如果熱到頂唔順我都要開, 不過今年都係開咗3次咋, 如果開都set定時間制 ...

Hi jessieoh

收到d相la有兩張有佘卓盈我轉左比hanshing la, o吾該晒妳另外我老細好慳錢所以公司d冷氣o吾凍嫁 , 我地自己要加把風扇仔係台到tim嫁.

[ 本文章最後由 billysim 於 07-7-25 13:12 編輯 ]

等我試下再寫埋個07東京行程:loveliness:

我地噚晚9點幾到港la , 今次個旅程都幾好雖然有打風&小小地震其實都唔係好差, 阿仔都玩得好開心今次我都去買左d平野呀有d低到3折, 我有朋友話係原宿低到1折tim呀 所以日本減價真係好誇張嫁, 同一樣野d價錢係一日比一日跌價可以平一個double, 今次主要都係GAP道買褲比阿仔真係好鬼平幾佰->仟幾YEN, 仲買左件牛仔褸都係1,900YEN, 不過今年D鞋仔D款唔係太吸引所以無買, 另外仲去左COMME CA ISM又係減得好誇張係呢道就買左D衫&鞋比阿仔,  除左買野外就去左海洋DISNEY我覺得都幾好玩同埋都有好多野o岩小朋友玩, HK個DISNEY真係差好遠一D都唔認真製作, 同埋DISNEY多左個商場都有幾多牌子, 跟住第二日去左富士急玩THOMAS LAND & o合姆太郎因為果日無乜人去所以阿仔玩左好多次, 而且去富士急搭車既沿途d風景仲好靚tim, 跟住第六日本來諗住去輕井澤點知個local tour 淨番一位所以o隹有下次先再去o甘果日我地就去左橫濱其實橫濱真係無乜野玩&野買, 連個outlet都o吾係好掂所以再去東京時都o吾會再去, 到左最後一日上午就行新宿跟住就去左prince hotel到搭酒店d 小巴都係2100yen(唔係住客都搭得嫁)仲低過limosin嫁

原文章由 jessieoh 於 07-7-25 15:16 發表

好呀, 我唔認得卓盈, 佢同你囝囝一班架?

係o牙佢兩個都係第一組嫁, 不過k2時o吾同組lu.

原文章由 Oscar媽 於 07-7-25 15:52 發表
我下年去都會去橫檳..因為我要去麵包超人館呀!!

我o吾知有麵包超人館, 如果知我都會帶阿仔去嫁

原文章由 Oscar媽 於 07-7-26 12:46 發表
各位靚媽!!

午安呀!!

原文章由 Oscar媽 於 07-7-30 07:30 發表
咁用咩貓砂好呀!!
好多人都話豆腐砂呀!!
砂盆要放幾多砂呀!!

妳o甘有興趣養貓妳好鍾意貓嫁, 如果要去旅行時咪好麻煩o羅又要搵人照顧

原文章由 Oscar媽 於 07-7-30 22:22 發表
我唔擔心..我仲有隻 10 歲既"史立沙"我去旅行有朋友或屋企人照顧
其實貓係 oscar 鍾意左好耐.我先養咋!!加上係我朋友既貓貓生既貓 bb..

又有貓又有狗妳o吾怕佢地打交o牙

原文章由 msnicoleng 於 07-8-6 17:41 發表
唉, bk攪到我好亂........其實呢個post係 part 2都有post......

candy, mimi, b_B, billysim,珊珊媽咪, 凱婷媽咪

學校生日會d 相呀

http://www.imagestation.com/album/pictures.html?id=2088905038
...

Hi msnicoleng

d相睇到啦唔該晒妳

原文章由 Oscar媽 於 07-8-14 08:59 發表
Good Morning All !!

billysim 你識入黎搵返我地呀!!!

係呀係呀

原文章由 Oscar媽 於 07-8-21 13:44 發表
Boosko

9月3日 (星期一) 開學呀!!
8月26日 (星期日) 記得要返學開家長會呀!!要帶小朋友

Hi All Ma

呢排公司好忙呀好耐無上黎傾啦
係呀呢個星期日要返學呀

第一組:
屈希潼 - WATHT
陳子維
湯持正 (Boosko) - Boosko

第二組:
黃家聰 (Oscar) - Oscar媽  -- 木馬組
鮑禮桓(Liwood) - liwoodma
陳俊滐 (Catis) - jessieoh

第三組:
黃丞佑 - ophelia
莊子韻 - chongtszwan
何晉毅 - OscarHo
何梓雋 (Marius) - mayleung
胡卓鋒 - icytam41
LingLing - LLYY

下午
第一組:
沈銳恆 - billysim -- 滑梯組
陳樂軒 - ponysee
伍晉樂 - b_B
羅凱庭 - TingTing55
陳科諺 - ForYinMaMe

第二組:
浩楠 - mimicheng
洪啟軒 - KaiHinMaMa
陳灝康 - candy9666
趙詠彤 - chiuwingtun
郭子琳
張柏熙

第三組
佘卓盈 - hanshing
柳詠珊 - shanshan1010
楊其謙 (Oscar) - msnicoleng - 搖搖板組

各位

我想問下學校自製既暑期作業係咪返學第二日就派返比妳地, 因為我第二日見到阿仔攞左返黎, 但又唔見老師改過
‹ 上一主題|下一主題