用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 浸會大學附屬學校王錦輝中小學 09/10 ~1B班家長報到!! ...
樓主: 小兄弟媽媽
go

浸會大學附屬學校王錦輝中小學 09/10 ~1B班家長報到!!! [複製鏈接]

HI! 我個仔今年讀1B班,請問有無邊位都係讀1B架?一齊

0    0    0    0

原帖由 jk媽 於 09-8-18 11:30 發表
Hi 小兄弟媽媽,

小兒係10號仔Jacko, 依家來報到.你仔仔幾號呀?  請多多指教.

我囝囝5 號多多指教

大家分享下小朋友既趣事啦

囝囝噙日去左小食部買野食.返到屋企話比我知買左燒賣
仲話要40蚊4粒燒賣.
咁我話: 咁貴. 仲貴個茶樓
跟著囝囝話…見到個八達通機顯示四零.
哦咁我話係4點零即係4蚊4粒.

9-9-09 有無家課呢

今日囝囝有D發燒無返學.吾知有無家課呢?

囝囝認該係骨熱個隻既發燒.無感冒.今日都係屋企休息多日.多謝大家關心,昨天詹老師都有打比我問候囝囝,同時都話有幾個小朋友無返….各位要小心身體

原帖由 Hiutung 於 09-9-6 15:27 發表
jk媽,小兄弟媽媽,LKL:你地有冇msn有,方便隨時可以聯絡,唔使成日要來forum先可以溝通.

有呀,我比左個e-mail放左係私人傳訊.add me la

原帖由 LKL 於 09-9-22 14:28 發表
我個仔就派o左去 purple group 跟 Mrs. Pradhan.

我囝囝都派o左去 purple group

今日係內聯係最快既一日睇到家課

原帖由 jk媽 於 09-9-22 20:42 發表
jacko話佢同5號仔最friend, 跟住就係30號同1號喇. 你地d小朋友搵到老友記未呀.

囝囝都話同JACKO和亞葉同學(30)FRIEND

我都比囝囝用八達通.但只可係無帶小食返學既小息先買.
仲要只可以買燒賣.或魚蛋.但飲品就吾可以買(因為吾想佢飲凍野)
但八達通.一定要貼名.仲要大大隻字.

我覺得有人偷野囉.今日到囝囝吾見左個八達通,
佢話放左係櫃. 去完圖書館.返梨就無左啦,佢好吾開心

原帖由 jk媽 於 09-10-6 07:20 發表
吓....唔會呱, 我無諗過有人偷嘢喎! 你上次有無去聽課程講座呀, 聽後我去過佢地課室, 真係嘜都有, 有漏了的毛巾啦, jacket啦, 水壺啦, 簿啦, 袋啦, 所以我相信呀仔係唔小心不知放了那裡唔見的. Anyway, 我都打電話去 ...

吾見左八達通個日我返屋企問囝囝個詳情
,细佬仔即係细佬仔,佢話圖書館吾可以拎野入去.所以水壺同個八達通都放係圖書館門口個兜到,..出梨就得番個水壺,八達通就不見了....個到open吾比人撻先其啦.. 佢都刻即去校務報告左.,咁我話番比囝囝知.D財物要自己keep住架..因圖書館吾准飲食所以有D野就要放係出面囉….D細佬發生既事真係估都估吾到呀

原帖由 jk媽 於 09-10-7 11:39 發表
LCL,

IS note book 呀仔話係填色, 係學校巳貼左嘜嘢係 living things喎....

你一定要問清楚老師搶錢一事, 免寃枉小朋友.

同意..要問清楚老師 搶錢一事,有無咁惡架D,

原帖由 jk媽 於 09-10-7 13:59 發表
原來pizza就係Noel媽咪!

小兄弟媽媽, 你個仔單嘢我都知, 因呀仔有同我講, 佢都在場, 嘜你唔記得我個仔個best friend係5號, 21號同30號咩?

yeah
‹ 上一主題|下一主題