用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急!禧年 vs 雨川
go

急!禧年 vs 雨川 [複製鏈接]

Re: 急!禧年 vs 雨川

以我係bk睇過嘅口碑,禧年d程度幾高,多功課.
雨川就有好,有唔好,所以我覺得禧年口碑好d.

雨川唔洗面試,咁快就有位收學生,咁你可以估到佢嘅收生情況應該唔係超額啦!好似馬循,馬主,靈糧果d,都唔會咁快通知你有位.

EvaLam,

咁你叩咗馬循未呀?

我d叩門文件重未齊,所以重未交呀,而家好心急.
去陳元喜註冊果日,我有帶仔仔去,之後我問佢鍾意(陳元喜,雨川,馬循三間佢都見過)邊間,佢返而鍾意一間舊校舍嘅陳元喜.唔知係唔係小朋友睇嘅角度唔同呢?

EvaLam,

咁你叩咗馬循未呀?

我d叩門文件重未齊,所以重未交呀,而家好心急.
去陳元喜註冊果日,我有帶仔仔去,之後我問佢鍾意(陳元喜,雨川,馬循三間佢都見過)邊間,佢返而鍾意一間舊校舍嘅陳元喜.唔知係唔係小朋友睇嘅角度唔同呢?

我都只係擔心佢收生不足,讀落之後要縮班或殺校就煩啦!
如果唔係,其實我都好鍾志陳元喜,校舍係點唔重要,最重要係老師嘅質素. 我都好唔想叩門,要睇人臉色.

見你都有叩莊小,莊小嘅口碑好過雨川.聽講過有個老師自己的小朋友都由雨川轉去莊小,但佢在bk無話雨川唔好,只係好個人嘅決定.希望d資料幫到你啦!

EvaLam,

重有呀,唔好係小朋友面前講邊間學校唔好,你要同佢講間間都一樣咁好,因為都唔知最終會讀邊間,無謂令佢標籤咗自己讀咗間唔好嘅學校,影響咗佢,雖然佢安慰返你,但小朋友嘅嘢,可能放咗係個心度而你唔知呢!
(希望你唔好怪我多事,唔好意思呀)
‹ 上一主題|下一主題