用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局莊啟程第二小學 有冇莊二下午一年級媽咪,傾下
樓主: mykidborn
go

有冇莊二下午一年級媽咪,傾下 [複製鏈接]

普通話教中文點呀?自己唔識教喎!

講真呀,聽其他媽咪話好以今年新改善咗好多措施。
原帖由 SuperPa 於 08-10-15 23:24 發表
個仔頭先上左學校果個普通話學習平台溫習,都幾好呀 新野黎嫁!

我都幾喜歡新的鄺校長,又年輕又有魄力,本來我想揀另外保良局的一間下午校,而加好開心,冇揀錯學校。
原帖由 SuperPa 於 08-10-18 19:07 發表
係呀,今年學校推了很多新活動同措施,你一定好少到學校望下,上星期開始學生一返學係操場到便有閱讀時間,個仔話係課室收功課時,如果唔係行長,老師都叫佢地睇圖書,有一日,我聽見老師用咪講完睇書的好處,又見校長講,又讚d同學仔,我 ...

女校長係比較細心, 我聽過佢係小一家長講座,是一位好有心有力的校長。

原帖由 SuperPa 於 08-10-23 00:20 發表
我覺得這位新校長好錫學生,同學生關係好好。做事的作風較開明,亦平易近人,會走出校門外與家長溝通同聽意見。

回覆 1# ellakitty 的文章

歡迎你加入!!!!!:) ,我舊年同你的心情一樣最初有d唔安落,現家我可以話你之好彩我無同呀女去叩門轉校

回覆 1# anna1212 的文章

歡迎!歡迎!你可以放心,老師同校長都好錫學生,開學前會見班主任,又會熟習學校的環境,應該冇問題

係呀鄺校長已經走左!

鄺校長已經走左啦,今年來了鍾校長,聽講好似係志豪的主任。

我個囡囡好鍾意鄺校長,佢個人好nice,又有教育理想,唔知鄺校長去左邊間學校呢?

原帖由 tertiary 於 10-9-18 13:40 發表
聽講今年鄺校長已經走咗,而家嗰個好似姓鍾噃!
‹ 上一主題|下一主題