用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收reject letter 好無柰..妳地覺得做大B好嗎? ...
樓主: 妹妹豬媽媽
go

收reject letter 好無柰..妳地覺得做大B好嗎? [複製鏈接]

我讀小學時有個同學年年考第一,超細B25/12,運動好叻,仲要中五時8A,中六中大收咗,讀医科,現在是医生,
所以我相信不論大細B最緊要後天培養

20-30 mins school bus only.

原帖由 denden18 於 09-11-25 17:43 發表
唔好意思, 反而我想問, 雖然kowloon tong d學校係好d, 但要個小朋友每日要由TKO坐車去kowloon tong 番學, 唔辛苦咩?就算有校車或由家長自己揍番學都辛苦架...
比我就令願番間近屋企d... ...

Please note that my main point is 最緊要後天培養, not genous or nor genous.

原帖由 深井DY 於 09-11-25 18:05 發表

你地係咪誤解左大B同細B個腦部結構係有分別????

大B同细B係取決於出生月份乍WO,同IQ有關係咩

大家有需要引用D成功例子去證明細B嘅成就嗎???? ...

I have the same feeling as you when I was young, I was born in dec too, and big B as well.
原帖由 fishmaruko 於 09-11-25 20:50 發表
myself(not my baby), my BD is in Dec, my mother let me study one more year K3,

其實我話你知,如果係女仔,到中學會唔開心,因為總覺得點解自己成日都係大人一年,d同學仔又會覺得點解你咁大,

我大個就成日問我 ...
‹ 上一主題|下一主題