用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於有offer啦 - york international
go

終於有offer啦 - york international [複製鏈接]

是否上晝班全班留比PN升上來的呢?

我小朋友都系收到下晝班的Offer,請問收到下晝班的Offer的各位,是否都是直接考K1呢?

Hi wincat,

why they confirm you by call? Did they send you letter before for pm first? And did you write a letter to ask for am place??

原帖由 wincat 於 11-11-16 15:58 發表
Lovecarey..me too...receive call this morning...

wincat,

I didn't see below your post. 請問你無給留位費的Offer系國際AM Or PM?而家佢再Offer你系國際上晝嗎?

因為我小朋友收到系國際下午,我都有D唔想比留位。
請問您當時決定唔交留位費系出於什麽考慮呢?

原帖由 wincat 於 11-11-16 16:12 發表
我係即情上次留位費冇俾,放棄左,所以收到電話有d shock...
究竟佢係開多左班定多人放棄呢?suppose international 應該好少位...

hi Wincat,

York 比幾時Deadline你要覆呢?

Richwong..其實我地係in國際班,但offer 左local pm class 俾我地,甘當時已有金巴倫am響手,兼我地d playgroup 老師們(有在職幼園的)話有choice 下就吾需要揀york,(sorry..no offence)咁我就冇交留位了。

但現在國際am都有d心動嘅...

我諗真係多人give up...佢now 係call 緊potential parents..

點解差咁遠咖,我是9月尾寄信..11月頭就面試,而家已派信。

原帖由 rosannelo 於 11-11-17 18:15 發表
LPN , 請問你考 PN OR k1 ?

我也是9月初寄信..差不多到現在都未通知安排簡介會及面試班  , 我有打過去問,   STAFF告知要DEC才安排面試

Hi otin,

我其他心儀的KG未In或未有結果,暫時系York 國際 PM,我仍考慮緊,未到Deadline。

你呢,有無其他Back UP ?

回復 30# richwong 的帖子

hi richwong,
我小朋友今日收到國際班pm offer,但其實我地係想讀上午班的.
你有交留位費?學校有冇比返am offer你小朋友?

Otin,

我小朋友都係0912B,嚟緊最快的面試都要周6,而且都系熱門的PG,如果可以收都系當Bonus,唔寄太大期望。所以我應該今天就去交留位費了。

引用 !reportpost_img! 回復
我暫時都係只有York國際pm,最快要下個月1號先有消息。同埋我小朋友係0912B其他都不寄厚望,其實我都幾鐘意York,校舍又大又乾淨,又比到國際班。如果am class就唔洗考慮啦,29號 Deadline la.

hi 萬樂豬
,

由你寫信轉國際班,到你收到電話通知,等左幾耐吖?
‹ 上一主題|下一主題