用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/9 K2 家長快d 入嚟talk talk talk
go

2008/9 K2 家長快d 入嚟talk talk talk [複製鏈接]

大家今年會唔會買新校服?  我仔d校服同PE衫有d殘同變黃,所以我都打算買過晒。

個書包真係...horrible...內面d紅色都爛哂,條帶就長到飛吓飛吓,要打幾個圈改短...quality比較差...

原文章由 Yanamami 於 08-8-3 07:47 發表
Got some from the k3 graduates.  No need
to buy.  The school bag is in a horrible state though.

BK is horrible, I can't find my previous post???

會唔會transfer 番 d post 過嚟?

原帖由 ymc2727 於 08-9-5 17:08 發表
chubby2688,

我地d 腳印就留番喺另一邊囉

Wow...very confused for the post...

Hi Amy,

Yes, Cedric係0409出世...Sep-6.

Cheers,
Pennie

QUOTE:
Chubby2688,
你好啊! 我仔仔英文名是Kenrick. 原來是同table同學仔, 多多指教啊!
係呢, 我睇你條birthday bar, Cedric係咪都係0409出世的? (係咪5/9?) 我仔仔係9月20日的. 呢條thread仲有SumSumBB的Josh仔都係0409的.

[ 本文章最後由 amypekkle 於 08-9-3 10:33 編輯 ]

QUOTE:
原文章由 chubby2688 於 08-9-2 20:08 發表
我亞仔Cedric同妳仔仔一班, 同table, 好似坐對面, 日後多d聯絡!

我估好似...六合彩大攪珠...

原帖由 ymc2727 於 08-9-8 23:07 發表
其實大家知唔知究竟用咩criteria 嚟編班嘅呢?
又唔係用年頭出世, 年尾出世去編
又唔係用自己湊同坐校車去編?
有冇人知呢? 真係想8-1-8

我亞仔無填顏色噃!

原帖由 SumSumBB 於 08-9-9 19:41 發表
請問最近的中、英、數功課是否需要填顏色?

Hi SC Lower Class Mami,

妳哋有無用 Facebook?  有興趣 link together 嗎?  If yes, add me at [email protected], but remember 註明 from SC.

Cheers,
Cedric's Mami (LC)

我估大家都好忙...日日教仔女做兩本功課, 無時間上嚟吹水

原帖由 SumSumBB 於 08-9-18 19:42 發表
咁靜既! ?

請問大家有無用包書膠包d功課簿?

點可能日日寫...邊有咁多嘢寫, 我寫咗3日, 過每本story book for 2 weeks only, 下星期應該講 Getting Up!

原帖由 ymc2727 於 08-9-18 23:22 發表
我想問你地本my reading record 有冇日日寫嘢
我寫咗4日, 已經唔知可以寫d 咩喇
不過好開心, 收到英文老師回應
寫得好positive, 好開心呢

究竟今日要唔要返學?

原帖由 SumSumBB 於 08-9-24 06:41 發表
三號風球啦!

快些轉1號,阿仔便可以上學了!

係噃...my reading record 內嘅 teacher's comments叫我哋 read at home, 咁係咪 teacher 唔會同 d 小朋友有 class/individual discussion???

原帖由 ymc2727 於 08-10-6 23:27 發表
提提大家
look out 要自己同小朋友睇
一次過連hair cut 寫comment

我亞仔無join, 因為撞時間!

原帖由 SumSumBB 於 08-10-10 22:52 發表
有無人會讀 Sat 的 English Drama?

SumSumBB,

亞仔跳ballet jazz, 跳咗一年啦, 其實我覺得男仔跳都怪怪哋, 不過佢好鐘意, 咁咪當做運動囉!

原帖由 SumSumBB 於 08-10-10 23:39 發表

chubby2688,

你仔仔係唔係有跳ballet?鍾唔鍾意跳呀?

今朝新聞話可能會延續停課, d summer programme 都有可能要取消...唉!
‹ 上一主題|下一主題