用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 《非名校女生的反思——非名校教曉了我什麼》 ...
go

《非名校女生的反思——非名校教曉了我什麼》 [複製鏈接]

其实我又唔覚得粗鄙,唔係要討好作者,不过篇野原本就係post係名校secret呢个“学生園地”,佢地之间用語係禁㗎啦。果度又唔係乜野文壇,年青人之间係禁,反正佢地post野对像唔係我地班成年人,係我地入去“偷睇”佢地d post之嘛~

可能覚得係"名校Secrets"留言,但又唔係來自page內其中一间“名校”,所以要著明一下?要企係年青人果个位諗下~都係想表達—下:唔係只係名校先会出到“掂”既学生。虽然網上任可人都可以上去睇,甚至留言,但果度始終係年青人發表既園地,佢地用乜語言、用詞、方式表達都好,都係俾番d空间佢地啦~~有时佢地对所見所闻或者—d現象既不滿,係要有適當既渠道去發洩既~

YDLFATHER    發表於 15-2-4 23:16
October.    發表於 15-2-4 21:03

真係三人行必有我師。从呢位年青人身上我学习紧不愠不火既回应。有時係度有d好惹火既post,講講下就忍唔住……但係度見到呢位年青人既应对,我就同自己講要多多学习。
‹ 上一主題|下一主題