用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 26-30間學校 2014 HKDSE 4 CORE 成績 (#174人均獲>5級 ...
go

26-30間學校 2014 HKDSE 4 CORE 成績 (#174人均獲>5級成績)   [複製鏈接]

CPLA 發表於 15-3-18 17:48
其實5係咪應該係B? 如果係C,照數落去,2咪=F?
呢个问題計論左好多次,level 4应該算係C。

入U要33222(起碼),無理由2係F啩?

johnnywalker 發表於 15-3-20 18:05
大概咁分:
禁又有d唔明~入U最低標準33222,唔通3科F都合資格?起碼都要及格啩?

johnnywalker 發表於 15-3-21 00:26
回覆 johnnywalker 的帖子

>禁索性定33333好過?
禁讀音樂、艺術、時裝、設計点解要求中文要3?既然33222大学係唔会收,只係个門槛啫,禁定33333都好公平。

johnnywalker 發表於 15-3-18 17:31
乜喇沙咁嘅...

如果將所有斎男校擺埋同一个表就唔会覚得特别差,有無机会list哂九华港华男拔喇沙聖言長天聖Jo SFXC……—齐?禁会公平d.始終只睇4C对男仔不利,可能果3X考得好好呢?

王家爸爸  聽講舊年DSE成績唔太好。   發表於 15-3-23 10:18
王家爸爸  港華應該唔會公佈   發表於 15-3-23 10:18

elbar 發表於 15-3-21 10:17
其實都不太差;上年有些名男校都有 超過 40%升3大 或 60% 升8大 資助學士學位課程

...
所以我話唔好同女校拼埋一齐囉~~数字肉酸好多,而且4C係有利女仔d.

王家爸爸  Agree  發表於 15-3-23 10:19

johnnywalker 發表於 15-3-21 11:57
中英得2的話,老實講真係已經幾差吓,呢個水平隨時連基本閱讀、理解同溝通都可能有啲困難,如果俾佢地大學 ...

明白~~只係个入大学門槛原來可以有两科F,感覚真係好怪異。就好似其实津校得十个八个留班位,但都会話:是但—科主科唔及格(全部50分計吧~)就要留班,虽然留唔留你又係另一回事。
‹ 上一主題|下一主題