用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 不操TSA的學校
go

不操TSA的學校 [複製鏈接]

我地無乜操TSA,只當平日補充練習做,好輕鬆。不過就會操PreS1,因為無中學backup。所謂操PreS1都喺做多少少練習,無補堂。

alanwong238 發表於 15-6-24 09:15
其實TSA又唔係咁難,反而覺得比學校考試容易同輕鬆。
就喺唔難,但如果學校仲煞有戒事禁操練先煩~

Charlotte_mom 發表於 15-6-24 11:04
事實真係有學校操, 我仔之前去功課班, 見到第2間d小朋友, 日做夜做, 成吋厚, 仲要補課! 是真的 ...
应該係成績普片麻麻既津校?私校直資通常好少理TSA,做下補充當功課就算~

“約70%老師認為學生要操練才能應付TSA考核……”

唔信囉~~

Soundervolt 發表於 15-6-24 14:09
個questionnaire可能係問「老師認為學生要操練才能應付TSA考核」
答案只得以下選擇
A/ 100% 或以下
記得中文TSA有篇短文要作~~我个女作到喊哂口!真係好难㗎~~三十字作篇文~阿女話寫字條就差唔多……
‹ 上一主題|下一主題