用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 缺席 Pre S1
go

缺席 Pre S1   [複製鏈接]

年年都有人问!不要再问这个问題了,去旅行若等不到就安排在同日夜机走吧!有呢个想法真係無言!DSE都可以不去考,第二年重考的,HKAT就只有一次,無得補考,自己衡量啦!

miriam 發表於 18-4-16 08:16
玩重要過子女日後嘛

我地要記住,有一種假叫「父母要放假」所以一定要離港外遊先叫係放假
忘記上年定幾时有个相同帖,竟有唔少支持者話捱左两年準備升中非人生活,-定要relax下~又話家族大旅行,好难就齐禁多人~-係就父母难攞假……鬼禁多理由~歸根究底係唔將个試放係心入边,唔知乜係責任心。見有禁多支持者,心寒晒。

b3410 發表於 18-4-16 09:39
傷的咁緊要!!囡勁女強人果種?
你而家先知?十项全能仲要瓣瓣强度高运动……鉄人也~

b3410    發表於 18-4-16 12:03

小時了了 發表於 18-4-16 09:43
唔好意思題外話.  
miriam, 有一樣野好想請教妳, 問妳意見. 知妳女女係體藝讀及係港隊, 好多時見妳帖提過 ...
唔好话篮球,就算好似斯文既羽毛球同無身体接触既游水都可以好多伤患~

miriam 發表於 18-4-16 10:13
唔好騎劫左人地既帖,你去初中版問大家再分享
呢个話題無野好再討論結論係:除非touch wood入厂大修,否則-定要考~

little_yolky 發表於 18-4-16 10:18
吓? 跆拳都咁傷? 阿細仲話想玩跆拳道, 咁唔俾佢學了。
你阿細幾时先去到佢女既境界呢?学学無妨?詠春係咪好d?

little_yolky 發表於 18-4-16 10:30
但係羅家英當年癌症要入院開刀, 佢都堅持做埋台戲至入廠, 因為答應咗人, 呢D就係責任。 ...
呢个係佢个人選擇,佢个病差-两日开刀唔会有太大影响。有小朋友既病要入厂,就唔係小事或危急性相对高~

妹妹頭 發表於 18-4-16 10:35
回覆 little_yolky 的帖子

我女個班主任, 本來9月初要入院做手術, 佢都DELAY到等阿女佢地考完呈二至入院開 ...
辛苦了……

小鹿揀學校 發表於 18-4-16 11:00
SPCC  都要?
DGS要考HKAT,另再加自己分班試~相信SPCC都-样。

yanflora 發表於 18-4-16 11:19
無知一問,
請問考ps1, 大概會幾點鐘開始?考幾耐時間?
Thx
一个上午

HaYi 發表於 18-4-16 13:17
朋友仔入学有個分班,是=ps1?(好似同大圍吾同日子)
SPCC同DGS都有自己校內分班試,順便考埋scholarship.
‹ 上一主題|下一主題