用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 失敗了嗎!
樓主: little_yolky
go

失敗了嗎!   [複製鏈接]

chanwendy 發表於 14-9-1 15:03
我反而有啲奇怪, 你訂完時間表叫佢跟, 你又一路冇 check 吓佢係咪真係有做? 點會去到最後一日先發現佢原來 ...
我有相同疑問。6歲人仔,唔喺話事事要監管住,而喺要時時guide住,事關他們未有自制力。自動自覺?只有好少部份可以做得到,大部份做唔到喺正常既~~唔喺好似大人禁,老板掉低一句話,幾時幾時你就要交貨。6歲,初初喺要check住架,見她做到又再加d加d。你一次過交低4句鐘既“工作”俾她,expect她會正正經經同你做齊?荷求囉~番工咩?有時老師無番,就算有代課老師睇住,d小朋友都未必個個正正經經做他應該要做既野啦。

另,要同女講番,你對她講大話喺好失望。做唔到唔緊要,有錯就要認,但講大話喺絕不能接受。

喂喂!話明暑假嘛!佢个人鬆落黎,hea hea下好正常嘛!一年12个月跟timetable做人,軍訓咩?总之要正視既係講大話啦!

Miss_Parker 發表於 14-9-1 19:17
回覆 HaYi 的帖子

其實無話ge, 我grade8果陣都係 45-60mins一日, 如果專心5洗長時間都可彈得好!  ...

我女grade8時(flute)都無日日練,每個禮拜3~4次,每次30~45mins,都考得幾好吖~

Miss_Parker   我都係  發表於 14-9-1 22:06
‹ 上一主題|下一主題