用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩現況
樓主: celiaroyfamily
go

協恩現況 [複製鏈接]

BallBallMaMa 發表於 14-11-25 09:14
回覆 mipig2008 的帖子

咪亂UP LA
唔奇怪~~就喺想減少d競爭之嘛~

去親間間女校簡介會總有呢條問題。其實家長想校方點答呢?問左等于無問,唔通學校答:

無!無d禁既事!我地d同學個個都好正常(哇~~小心平機會上門)
無!就算有,一經證實就要退學!我睇校方唔容許d禁既事!
無~點會有吖~就算有,我地都好尊重同學既傾向~
無~~~其實我地學校都有同其他男校有好多聯校活動,她們有好多機會同男生接觸架~
(以上回答,如有雷同,實屬巧合!)

有與無,其實都唔到其他人管吧!讀得女校,你就預左有先啦,都唔會列入選校條件中,真喺好擔心同介意自然就會揀男女校,到時又擔心間學校拍拖風盛唔盛(讀女校都有到多機會拍拖既~)。。。。真喺長憂99.

HY2014 發表於 14-12-10 11:19
以上年為例, 似乎是有特異功能的會先被2ND IN, 直至兩次評分試完結后再有一批只靠成績的被接見, 而結果似乎 ...
阿女(已高中)有同学當年7月放榜後又係8点後收电話叫去3rd in吖~~真係少d耐性都唔得!(結果仲要無收到)

like_travel  同我囡情況相似播 ; )  發表於 14-12-10 19:06

K.K.K. 發表於 14-12-10 14:06
九龍塘小學全級20名,有沒有机?
唔係話第幾名就会有把握d既,都要整体(成績+体艺)係学校需要。
‹ 上一主題|下一主題