用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培x小學
樓主: Hexadomen
go

培x小學   [複製鏈接]

b3410 發表於 19-2-26 14:19
小四開學9月時,可能未夠10歲。
不过培正收大仔,夠都有可能。

hkpapa852 發表於 19-2-26 14:28
培幼夠過往只收大仔,培小大部份學生應該小四上學期都可能夠10歳
我夠知cut off係8月31日啦~

猴子爸 發表於 19-2-26 16:52
凡是提起欺凌,我就想起这篇文章

每一個男孩子圈子裡面 總充斥住技安、大雄同牙擦仔…

其实呢篇先係成个帖最肺腑之言……我果个俾人係梯底剝褲同个个小息俾人揼既男同学,而家同班施害者仲好老友……以上段野最尾果幾行好好笑,阿仔俾人揼,好可能係个媽做成……(Oh, 我怕又俾人揪称:唔通打人係啱,俾人打反而係錯……手下留情,我絕無此意)

猴子爸 發表於 19-2-26 18:10
有时候,dup是男孩子玩的一种方法,只不过重手左,不太懂得用力。但又不可否认,有些人天生乞人憎,就是坏 ...
以此思維,禁到底帖內X同学个case係男仔曰常,定係小題大做?老師曰曰接投訴边个揼边个接到反白眼無你禁好氣?你个帖內告人者仲要多加30大板……係咪助紂為虐?

猴子爸 發表於 19-2-26 18:20
今时今日,要玩dup, 最要紧是不要在其他人身上留伤痕。留伤痕的话,可以很严重,特别现在很多父母都不是善 ...
哗!小朋友点知对方家長麻唔麻煩?
弊啦!我小学仲成日meet个男同学,meet到人瘀哂,俾同学笑打者愛也添……睇黎佢媽唔係煩人~
‹ 上一主題|下一主題