用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) welcome all 2010/11 K1 ^^
樓主: sin_928
go

welcome all 2010/11 K1 ^^ [複製鏈接]

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信
Ghyiuma  上幼信

easybring 上幼望

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.
babychin        下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信
MIMIMOMO6   下幼信
littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望
校服裙, 都幾靚

[/url]

原帖由 英姑 於 10-6-1 23:15 發表
勁喎py ma 可以影相比我地睇~
mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信
Ghyiuma  上幼信

easybring 上幼望

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
k ...

好多對眼望住,唔敢影得咁張揚,忘記左, 冇影埋運動衫比 baba 睇添

原帖由 babychin 於 10-6-2 09:35 發表
請問你們是否需要坐校車 ? 昨天睇左校車路線表, 當中屋企附近沒有上落點, 最近的上落點, 都要坐bus 3個站, 問了校車的人, 他們說如果冇其他小朋友一起坐, 他們是不特別安排路線的, 點算 ??

唔通每天番學放學, 要先 ...

要呀, 我屋苑樓下有, 你照寫比佢睇吓佢地安唔安排到囉

原帖由 babychin 於 10-6-2 09:35 發表
請問你們是否需要坐校車 ? 昨天睇左校車路線表, 當中屋企附近沒有上落點, 最近的上落點, 都要坐bus 3個站, 問了校車的人, 他們說如果冇其他小朋友一起坐, 他們是不特別安排路線的, 點算 ??

唔通每天番學放學, 要先 ...

你住邊區呀...我見佢 list 好多地方都 cover 到呵

原帖由 elmolly 於 10-8-7 18:26 發表

唔係呀, 我意思係頭一個星期陪返學仲未知返邊段時間, 因為學校分左兩節, 同埋想知道陪返學可唔可以一齊坐埋校車返.

得一段時間咋.分上,下午班

陪返學 1/9-3/9 沒學車去 GH, 要家長自己帶

3/9 可家長陪同跟車回家

原帖由 winwin2 於 10-8-12 21:30 發表
Sorry, 想問邊度講頭飾要黃色呀???

winwin,

PY 用左pink 橡筋, 佢地幫 py 夾兩條黃色蝴蝶結, 我問左老師佢地第時用咩色紥辮, 佢地話黃/ 黑色橡筋圈都得

原帖由 beautiful_mama 於 10-8-14 02:27 發表
8月21日家長會,小朋友需要穿著校服嗎?

應該唔使卦,通告都冇提過要呵。

原帖由 winwin2 於 10-8-13 12:11 發表
幣...等我重買左好多綠色頭飾襯校服...而家咪用唔到???

點解唔可以用綠色架???

哈哈。今次我醒過你喇。我今個星期先去買黃,黑色頭飾,

1/9 係咪你送返學呀?ma ar ~

原帖由 Joann 於 10-8-14 19:03 發表
21/8新生會我要分兩段時間(大囡1630-1730 hrs, 細囡1400-1500 hrs)去, 中間嗰個半鐘都唔知去邊

帶細女四圍行吓參觀吓小, 幼學舍囉..

否則行去彩雲村食個TEA上返來都OK, 好近之馬,

個半鍾好快過O者..加油

原帖由 elmolly 於 10-8-16 16:03 發表

我都問左, 係要著整齊校服返去!

tks, 啱啱買左白皮鞋, 真係好

原帖由 BBElsa 於 10-8-18 19:32 發表
But the memo doesn't show about this.  咁可唔可以當唔知唔著家?

哈哈..其實都可以WOR, 唔上BK, FB 的人點會知 ~

原帖由 elmolly 於 10-8-30 10:23 發表
請問大家搵唔搵到d細條既手帕? 好多摺完都好大"舊", 放落袋會"突"左出黎呀

我係灣仔買左,細細條, 4 蚊一條, 質地都靚,

等我回家摺好放入袋睇吓大唔大舊先 !

=>HAHA 都OK, 放入袋冇突出來 !

‹ 上一主題|下一主題