用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無家長個子女在UK A-level 修讀ICT,對入Uni係咪幫助不 ...
go

有無家長個子女在UK A-level 修讀ICT,對入Uni係咪幫助不大? [複製鏈接]

如題

1    0    0    0

引用:咁要睇下你大學想讀咩科先?+讀ICT+咁大學咪

原帖由 shmilu_kio 於 13-09-07 發表
咁要睇下你大學想讀咩科先? 讀ICT 咁大學咪揀IT嚟讀囉, 咩叫幫助不大呀?
阿女讀開ICT 想揀女校,但ICT 唔係間間女校有,agent話唔係主科(唔係入Uni必須),所以頭疼中!

引用:佢而家讀邊幾科?佢F.6讀phy,++chem,++math

原帖由 skIII 於 13-09-09 發表
佢而家讀邊幾科?佢F.6讀phy,  chem,  maths, further maths的話,將來選擇會比讀ICT多,就算報Computer Sc ...
佢現在讀chem, bio, maths & ICT!

引用:如果大學唔係報Computer+Science我覺得你唔

原帖由 sheila.wong 於 13-09-08 發表
如果大學唔係報Computer Science我覺得你唔好揀,因為大學會prefer啲人讀大路科eg.  phy,  chem,  bio,  ma ...
想問一下,Psychology 算不算大路科,又是不是soft subject?

‹ 上一主題|下一主題