用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如果小朋友讀得唔開心你會唔會比佢番香港? ...
go

如果小朋友讀得唔開心你會唔會比佢番香港? [複製鏈接]

回覆 karennmokk 的帖子

第一年去讀?可能未揾到伴,過一陣會好,我仔第二天己識晒全房同學,一房住八個學生算多嗎?全房連埋我仔得兩個華人,其它幾個係俄羅斯及南美人,我仔開心到有時忙記打電話比我,激死我

回覆 karennmokk 的帖子

你小朋友係香港讀國際學校應該好快會習慣D英文發音,叫佢試一排先啦,了解下佢有什麼問題家長可以向學校反映,我仔去到都唔知聽到有無一半,佢又唔會問老師,佢話估到一半明白,但佢大膽好易識朋友,同學仔差不多年紀很快己玩埋一齊,呢兩日都同同學仔打波,起初我都怕呀仔唔習慣咸,我要迫住留多幾天陪佢,點知佢都ok,當日趕火車走果時忙記big hug錫下呀仔,反而爸爸很擔心不安,係火車一小時由已打了三次電話比呀仔

回覆 亮燈 的帖子

但一房八人好似多咗D,要G12 , G13先可住一人房,最唔方便係連微波爐都無,房間無水飲要落樓下攞,請問租校服每人有幾多套替換?我你派得兩件恤衫,一條西衭,一條呔,一件校褸,一套體育服,好似唔多夠替換,平時係香港着一次洗一次,唔會着幾日先洗,請問你們學校派幾多套校服?

回覆 appleyummy 的帖子

偷嘢?捉到那學生嗎?我仔非常大意,我都怕佢比人偷嘢
‹ 上一主題|下一主題