用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Upset:my friend is still holding 3 schools
樓主: ramuza
go

Upset:my friend is still holding 3 schools [複製鏈接]

PoohsBaby 發表於 13-7-13 23:51
回復 ramuza 的帖子

Tell your friend to makeup mind NOW and to release asap so some families can enj ...
有沒有看我出的一個post呀?
[size=1.2em]有如果私校早些要交註冊費書簿費校車費和唔比大抽獎咪好lor

正宗生人霸死地, 只顧找尋自己一己最大利益!

ANChan59 發表於 13-7-14 00:18
要堵塞這個漏洞!
D學校都係死蠢既, 咁都唔發覺, 特別是那些頂級學校, 唔憂學生唔讀, 收得你就應該一早要你表示效忠, 邊度咁蠢仲比機會你去等大抽獎? 好似晚市去D旺既食店排隊, 如果你行開左miss左再回來都要再等過啦

靠教局做野就等死, 亦唔見D私校直資校長處理叻得去邊, 不如大家靠自己好了! 我們一起將知道hold住幾個學位的家長通知教局和有關學校. 看看那些自私家長還在這裡犯眾僧問人取料入DGS好定Maryknoll好, St Paul 好定DBS好.

greenlover 發表於 13-7-15 12:36
這裡有幾個觀點:
第一,小朋友叻同家長自唔自私無關。早一日放位就早一日有另一個家庭開心放暑假。
第二, ...
絕對同意你的說法! LoveDD似乎將論點扭曲了! 第一, 莫講話有3,4間頂級學校有offer, 就算只係1間呢D級數學校有offer, 個小朋友已經係叻! 個問題絕對唔係話佢地叻與唔叻. lovedd似乎就認為因為他們叻, 所以他們有rights去hold住咁多位慢慢左諗右諗, 他說的是自己的權利! 不在乎等緊位的大眾!

ramuza 發表於 13-7-15 15:59
He is smart boy. Daddy is old boys . Both parents are professors in medicine.
大家看看人地什麼背景? Daddy is old boys, both parents are medical professors! 我地唔係, 所以我地慢慢比多D心機等到9月是應該的! omg!

回復 loveDD 的帖子

Sorry! Sorry! Sorry!

greenlover 發表於 13-7-16 14:42
moreover, if his daddy is old boy, then he will know very well of one of the school, for the other s ...
呢D都係貧者越貧, 富者越富!
‹ 上一主題|下一主題