用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 邊個出版社的補充練習如呢?
樓主: iceface
go

邊個出版社的補充練習如呢? [複製鏈接]

英文我咁多年黎都係書展買SINGAPORE既,揀返岩自己程度既就得.

但最近2年開始發現傑思,佢係有少少似SINGAPORE,但又切合HK課程既,所以呢2年2樣我都買D.

數學----應用題:  樂思精..應用題
            其他: 課室

唔想搵D死操型,我鍾意多思考既題目

wanwanfubb 發表於 12-6-3 09:03
不過真係要睇返自己學校課程係點,好多深過學校,我覺得無咁好,其實可能不停做返學校既工作紙,作業,不停 ...
呢個動作我只會考試前先做,平時做d真係學到英文既補充 ( 我地學校太太太淺,而且係死背形=冇用)

PHYM 發表於 12-6-3 17:18
Hi, 杰杰媽媽,
請問傑X那個 serious 比較好呢?
因為佢有好多serious 㗎。
傑思係揾岩自己學校既,你睇下你學校模式先決定買邊本。
comprehension我會係傑思買一本岩學校出題用既,其他買新加波: success/sap/casco.....
另外,junius publication----proof reading 幾好

回復 PHYM 的帖子

success/sap/casco/junius publication 等....大眾會齊D,但我年年都7月書展一次過掃,平好多好多好多.

囝囝mama    發表於 12-6-4 20:05

回復 PHYM 的帖子

我唔記得個名(唔係出版社名) ,只係知佢係一個好細既counter,只賣singapore ex.

Tonia_Ranson 發表於 12-6-5 21:19
回復 Tonia_Ranson 的帖子

hehe.. 當時我個手提行李用左黎裝住我朋友行到腳痺個仔...... 所以如果要去書展 ...

當然啦,我仔細個試過有一年帶佢去之後,都唔會再帶佢去,一陣又要搵TOILET,一陣又要坐(個時去一次TOILET要排半粒鐘)

跟本就買唔到要買既野, 佢要睇書,去書局慢慢睇餐飽.

仲有我鐘意自己一個去,唔洗等呢個等個個,我可以4 HOUR行晒HALL5 & 大陸書店 &文具每一檔一次(唔會返轉頭)

去書展我只係為左買我要買既補充/文具/大陸書/平野....速戰速決

‹ 上一主題|下一主題