用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 如果仔女派左去Band3中學,你會點?
樓主: 火石
go

如果仔女派左去Band3中學,你會點? [複製鏈接]

Re: 如果仔女派左去Band3中學,你會點?

Hi, Nymph

我個女情況跟妳細女差不多, 不過佢真係懶.
我想請問吓那裡做讀寫障礙測試? 費用如何?
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

chuchu
中文同英文閱讀理解都唔合格......係呀!係呀!我個女就係
衰係這部份....點算!?   
[quote]
CHUCHU 寫道:
rclamlam,

係呀!我明,所以我都好努力睇定d,比較好band 2尾band3頭中學,萬一到時真係成績唔到,都唔駛瞎忠忠,兩頭榺! 此終都係果句睇餸食飯,唔好夾硬嚟

Nymph,

話時話,我呀細都係理解好大問題,好似講極都唔明,所以多數中文同英文閱讀理解都唔合格 激氣!

[quote]
rclamlam 寫道:
Nymph & chuchu,

我朋友兩個小朋友都有讀寫障礙, 大仔宜家讀緊中一, 係西貢祟真, 都係band 2尾band 3頭既學校, 細女就由band 1小學轉去band 2小學, 宜家讀緊3年級, 反面宜家佢地讀得開心好多, 當然大仔間中學一定有唔好既學生, 但係只要學校校長係有心教學生, 肯改革, 我覺得唔係大問題, 做父母都要面對現實, 比你小朋友入到band 1中學, 考試考最尾, 咁樣咪仲衰.
[/quote]
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

vivama....thank you for your reply [quote]
vivama 寫道:
您可以
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

Nymph....唔該哂!
Nymph_ 寫道:
a961115
我尋日先同阿女做完體檢,姑娘好好,叫我見doctor ,由醫生寫信會較快,結果係醫生話唔需要,佢話阿女係一般嘅理解唔得啫,唔需要轉介.D醫生懶到死,寫封信啫都唔寫.
我自己就去咗私家醫生到睇(阿女發燒),話阿女嘅情況比佢聽,順便叫佢寫封轉介信比我去下葵涌到排期,個醫生好好,寫咗比我,(佢只係收睇病+藥嘅錢,封信冇收$$)我依家己經見完姑娘,排緊期等見醫生.
所以依家政府醫生,好就好咋,唔好果D你都唔好諗佢會幫你.
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~
‹ 上一主題|下一主題