用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~
樓主: Bebichhichi
go

08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~ [複製鏈接]

hi all,
我都睇緊n班呀~
有冇人知waterloo rd 既 基督敎中心幼稚園& 伯特利如何呀~??
愛是恆久忍耐......

原文章由 Monty 於 16/7/07 11:41 AM 發表

之前聽d bk mami 講 基督教中心幼稚園 幾好ga,
d miss & 嬸嬸好有愛心,d小朋友好鍾意返學~~
伯特利就唔知lu~~

oic~~唔該晒~~
咁我諗呢間都係我其中一選,因主要都想搵返基督教既學校~~~

係囉,唔知點解好少聴到有人提伯特利~?!~

唔該我想問下報迦南PG 係咪上返佢WEBSITE-->報名表果度填就得架啦~
但點解我又唔見有PG 班呢個組別揀既~~

原文章由 Monty 於 8/8/07 11:20 PM 發表
唔係ga...可以fax/親身攞form
我冇fax機,所以要搵日去拎ar....

OIC....我頭先打左去,佢話我個b而家12個月唔使咁快報,話交表都可以13-14個月先交...
請問您地11interview係in pg 定n班呀~您bb幾大?
thx

原文章由 Bebichhichi 於 9/8/07 12:04 PM 發表
我都想幫bb報pg, bb而家都係12個月
inteview 係in n 1架

下...又話sept 先可以交表既???? ....咁即係我而家都可以上網填左表報n1 張form 先呀???

原文章由 yanput 於 10/8/07 02:08 AM 發表
我都收到lee個電話,不過今日我打去問cannan pg佢已經幫我個女編緊班,佢話下星期打俾我入錢!咁即係佢收左我個女la,又即係我唔洗interview就可以直上n1!! 不過我都報多左幾間n1,(例如keenmind ),如果佢地唔 ...

請問您囡囡而家幾大呀~?同埋請問您係幾幾時報cannan 既PG 架?
如果係唔使IN 直接入N1 ,係咪即係報PG 果時就已經IN左一次架啦?

好多問題添~~THX

原文章由 car817ho 於 15/8/07 05:58 PM 發表
新紮媽媽
你報左未呀,迦南可以上網填FORM嫁!!

啱啱摛日報左~今日下午就收到電話~通知10-11月interview
~您報邊間呀~?我報左金巴倫呀~

同埋請問您係咪都係0607 媽咪呀~?因我見您id 熟口熟面~

原文章由 amy_eric 於 15/8/07 04:38 PM 發表
孖B 6月都2歲,暫時會返九龍塘迦南PG,N1再諗下繼續or轉其他
想係基督教學校又唔想太辛苦/過淺,兩個的學費又要負擔得起,真係好頭疼,諗過下的n1有迦南,九龍靈糧堂,啟思,k1會試下培正,民生最怕到時收一個唔收一個  ...

哈哈...您同我d choice 差唔多一樣喎~因我都prefer 基督教學校~
請問點解您會話驚民生(only民生)到時收一個唔收一個~?

原文章由 Simar 於 17/8/07 10:45 AM 發表

Hello 新紮媽媽, Charlotte 都係0607BB呀.....

我地兩個都係基督徒, 唔知黃埔有冇好o既基督教 nursery 呢?

黃埔我都唔係好清楚呀~因n1 唔想離屋企太遠~所以冇留意其他區~
不過我就聴過學之園同康傑唔錯~但唔sure 係咪基督教學校~
您地有冇睇過基督教服務處果幾間呀~都幾有口埤架~我個女之前上過佢d pg 都幾好~kwun tong 果間都係我選擇之一!

原文章由 amy_eric 於 17/8/07 03:13 PM 發表

我兩個囡的性格唔同一個靜一個動坐唔定又得3分鐘度熱,如果in傳統的學校我都驚一個得一個唔得,報迦南pg因佢可以直上唔使in,起碼有一間後備,但佢d宗教意識較弱,得謝飯祈禱冇聖經故事又會慶祝萬聖節,總之好頭痛

我都係覺得cannan一條龍唔使煩呢度好~
佢地有冇返主日學呀~?~
哈哈~慶祝halloween???~咁搞笑~??

同埋請問您知唔知hk side 民生同kln tong 民生有冇分別架~?
我只知hk side 果間有n1 而另一間冇~!

[ 本文章最後由 新紮媽媽 於 07-8-17 18:14 編輯 ]

原文章由 Monty 於 18/8/07 11:37 AM 發表

我都係想搵返d基督教學校~~:)
最衰kwun tong 果間N班要返全日,
因想囡囡讀半日班,所以唔揀佢lu....

咁您有冇排救世軍果幾間呀~?

原文章由 Monty 於 20/8/07 12:47 PM 發表
冇ar,因為講到咁多人排,所以唔報lu...

我只排左平田果間,因只有佢接受電話留名,其他我諗都好微架啦~所以我都冇~
‹ 上一主題|下一主題