用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真心請教CKY 家長
樓主: donaldduck128
go

真心請教CKY 家長 [複製鏈接]

有火花的討論才吸引到網友

我又覺得文章好與否,好難有準則,is 的或許較有創意,但overall 很難想像is 中文可以好過local, 若只look at top percentile 是否meaningful,況且聽聞e加都好多is 去補習…

題外話,以我理解ifs 是C校,不是is (講真我係唔識分)

其實ou來冇乜謂,除非你係想玩埋大抽獎,應該is g1 學生是可以但cky / ifs 這類讀過就不能參加了(有興趣/需要就最好打去ebd verify)。

dbchu 發表於 16-5-18 14:47
嗱~我都唔係話CKY英文唔好,但我果日去openday都有同感,
我就都聽到好多小朋友著住校服講英文嘅(依樣我都 ...
我會tend to believe cky 英文是好的,有fd讀左半年都話多講左英文。不過generally, e + 好多resource,父母又肯花$, kg students 的發音都已經可以好好。

有d英國人連英文都聽唔到tim,因為佢地是聾的。

my contrib to 爛gag
‹ 上一主題|下一主題