用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想買鋼琴...
樓主: iloveugirl
go

想買鋼琴... [複製鏈接]

Re: 想買鋼琴...

剛剛手上有kk 既價單,唔駛等聽日,等我話俾你知個價啦...

KX-21 (121cm) Made in China  $25200
K18E  (113cm)   Made in Japan  $32800
K18E(BT)  (120cm)  Made in japan $32800
(我估係加上音箱個隻琴)
K25EA (122cm)  Made in Japan  $38900
仲有一隻新野  K-2  (114cm) Japan $32800

你搵agent or d 琴老師同你去買呀,可以去到上面個價既8折-85折架...

hi, cyhy,

我自己就買左個kawai,依家等緊貨到。我喜歡佢d 聲比較柔和。我上星期都陪朋友睇過tom lee d 歐洲琴。心水有兩隻,一隻係pleyel,118,五萬幾,d 聲都幾正....(不過佢有隻買四萬幾做緊特價,tomlee display 個兩隻都d聲就好似差d),另一隻係sauter.... 嘩..... 正呀,好似都係118cm高,七萬幾........如果我未買隻kawai,我都可能會諗諗呢隻野.... 分期36個月,每月二千左右... petrof呢.... 我一向都唔鍾意佢d 聲,不過,有d 人又好喜歡,所以各有所好。

yuyumother,

隻sauter 真係好正,我最喜歡佢d 聲,我個朋友都打萛買呢隻俾佢小朋友學琴,你地都好捨得,好鍚你地小朋友,你買k-7 俾女女,佢買sauter 俾個仔仔。講番yamaha既yus 5,我覺得唔係咁值七萬幾,如果買yamaha ,我會買佢既三角琴,唔會貴好多,不過,要睇番屋企有無位。

我pm 俾你知我買左邊隻kawai。

giantkid

Dear Ming 2 and ethaniel,

其實我都想知呢兩個有咩分別,除左K18E(BT)係用舊木加高個琴之外。我都想請高人指點指點一下。
‹ 上一主題|下一主題