用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無媽咪知道美孚"地利亞英文小學暨幼稚園" ...
go

請問有無媽咪知道美孚"地利亞英文小學暨幼稚園" [複製鏈接]

請問有無媽咪知道美孚"地利亞英文小學暨幼稚園"係一間咩形式既學校...

又或者有無小朋友讀近...

thank you

0    0    0    0
:verycold: :party: :sleep:

真係好開心你覆我...你小朋友係咪讀依間學校..
我小朋友出年讀k1所以想了解多d依間學校

原帖由 wendyugar 於 08-9-1 17:13 發表
You wants to know Delia Kindergarten or Primary school, There is a private primary english school, so may difference country student study, In tsing yi there have the other english primary school . If ...

好似無咩媽咪知道依間學校

wendysugar
想請問你,點解你大仔會入左地利亞小學?小學部好嗎?係咪都係美孚嫁 係私校嗎,幾$個月,有無其他什費
你囝囝d同學係咪大部份都由地利亞幼稚園直升上小學嫁....

好多謝你回答我既問題..thank
原帖由 wendyugar 於 08-9-4 11:30 發表
因搬屋到青衣,而佢青衣有間新開咗3年嘅地利亞閩僑英文小學,就在我屋企對面,而且佢又考到,所以就入讀,加上仔仔係入讀2年班,所以一般主流學校怕佢難適應,所以就考呢間直資,而且佢學費好平,今年每月只係$600,什費$600,書 ...

你好嗎wendyugar...有d野想請教妳,你囝囝d中文/英文書寫可以嗎?同埋小朋友上中學是否同其他小學一樣..
係屋企你會用咩語言同佢溝通..:loveliness:

希望你回答我,因我而家十五,十六唔知點選擇 (其實我亞囝下年係讀k1,只不過我想了解多些,依間學校)thx.

唔該晒(wendysugar)回覆我既問題,我都覺得佢中學部image唔好,所以會擔心佢地完成小學課程後再上一般既中學會唔會有問題....

hello..靚媽,我都未知報唔報,因我擔心亞仔d中文問題,我想了解多d先......
我諗可能d家長聽到地利亞依個名已經驚左,因中學i部既image唔係咁好....所以未無人提啦

原帖由 靚媽唔易做 於 08-10-8 16:04 發表
我岩岩打去問過吓, 佢話佢地有學卷, 課程同出面一般攞學卷既幼稚園無分別, 但就強在英文, 因有6成學生都非本地, 所以除咗中文堂, 大部份時間都係講英文, 而出年都係$8xx學費, 聽落都幾抵.

我都好少聽人提起呢間, 但 ...

靚媽我唔係住美孚既....我住shatin,但諗住搬屋...又聽人講依間學校ok,所以咪........

喂喂靚媽你in完講嚟聽下.....

原帖由 靚媽唔易做 於 08-10-10 10:55 發表
哈哈, 我尋日打去約咗下個sat interview, 唔理咁多, 去昅一昅咩環境, 感覺唔好最多唔讀姐.

另外, 我亦問咗我家姐, 佢個仔有個同學以前就係讀呢間幼稚園, 佢話佢爸爸既comment都唔錯, 話佢d聽同講既英文都幾好, 中文 ...

hello..靚媽,你有無去in呀....

靚媽係呀...咁聽你講都好似幾ok喎....:D
環境可以嗎?:loveliness:

我都好認同靚媽你既講法....

我噚日都in完根德,比我既感覺都係麻麻,好似食快餐咁...老師又無愛心..雖然亞仔都有答老師問題重有唱歌,但當interview完之後,我對依間學校整體都唔係比想像之中咁好....睇下民生收唔收,先再算...而地利亞係最後選擇...:

認同....backup....

HELLO各位靚媽咪...我都覺得地利亞幾好(又係全英學校)...但我都係好擔心上小學同中學既問題,SO我會等民生同培正收唔收亞仔先算...

HELLO各位靚媽咪...諗唔諗住讀依間幼稚園呢.......

我到而家都重係十五十六.....

重有一間宣道23/12in,如果都唔收....都重可以讀返而家果間幼稚園...
原帖由 靚媽唔易做 於 08-12-12 23:17 發表
咁你有無考其它心儀學校呀?
‹ 上一主題|下一主題