用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 FS1-返了一段日子, 最大問題/滿意是什麼? ...
樓主: Jamson
go

FS1-返了一段日子, 最大問題/滿意是什麼? [複製鏈接]

囡囡由開學到而家都好開心, 英文方面覺得佢有少少進步, 因為佢肯自發睇英文故事書, 以前只會睇中文故事書, 英文故事書要叫先會睇.

但近日發生一些事, 令到我有少少失望; 囡囡由上星期四開始一直發燒, 請左病假冇返學, 直到今日好少少先返學, 由上星期四到今日囡囡已經病左五日(有三日冇返學), 但班主任一個電話都冇打黎問候一下, 連搭校車識既同學仔媽咪昨晚都打電話問囡囡咩事, 點解病咁多日都未好番有冇事; 如果班主任能夠打電話問候一句, 我會感覺到老師對小朋友既關心.

我只係想將我既感受表達出黎冇其他意思, 因之前校長及高年班家長一直以黎都表示老師有愛心, 但係呢件事上我唔覺得囉.

多謝關心!
急性器管炎, 因連續多日發燒, 所以唔可以俾佢返學; 係呀, 要追番啲功課.

原帖由 Jamson 於 10-11-9 14:15 發表
咁無咩事嘛? 小心保重. 或者老師忙卦?可能呢排好多 quiz, 你都要跟返貼d呀!

littlefaith,

收到啦, 係個到再傾過

原帖由 littlefaith 於 10-11-9 22:01 發表
HangYi & 盈媽:

I've sent you the link to your PM. Please check.

littlefaith,

Sorry, 錯手delete左, 唔該再pm多一次俾我, thanks!

Jamson,

你講得沒錯, 請各位唔好斷章取義; 我只係想將我既感受表達出黎, 同各位家長分享及發洩一下, 冇其他意思.

原帖由 Jamson 於 10-11-9 14:49 發表
我開個topic只係想比”真正”嘅家長大家分享下, 但係就比其他人在另一標題下斷章取義,歪曲原意, 好唔開心
試問哪間學校沒缺點, d 人好過份!!  
‹ 上一主題|下一主題