用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
樓主: JackyBaBa
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

Hi himcheung

聖三一小學都收咗我個仔,如果LMC唔得,我都會讀聖三一

原帖由 himcheung 於 09-11-20 12:27 發表
大家好,我個仔都係 in LMC, 我地都係in 校長但我地唔係保記小朋友 wor.

尋日去完旅行返到屋企,收到聖三一小學信件,佢地收咗阿仔,now 等 LMC result,希望大家可以一同入到啦, 22號 win win day.  

...

himcheung

LMC 都是我first choice ,我囝囝讀聖若望書阮

原帖由 himcheung 於 09-11-20 14:14 發表
EGANMAMI

同道中人。

但係你邊間係 1st Choice 呀,我就 1st  LMC , 2nd聖三一。

My son got accepted by LMC, the list is posted on the website now.

原帖由 JackyBaBa 於 09-11-21 17:17 發表

真係每個鐘都等到好心急,今晚真係怕瞓唔著
要同呀仔作出重要的決擇!!!

Hi himcheung

我都會讓囝囝讀,大家keep 住聯絡呀

原帖由 himcheung 於 09-11-22 11:02 發表
LMC 都收咗啊仔啦,開心死。

JACKYBABA, EGANMAMI 你地兩個會唔會讀啊, 要開個 LMC 10-11 年 P1 GROUP 大家聯絡一下問吓功課。

I live in Sai Kung.

原帖由 himcheung 於 09-11-22 11:15 發表
一言為定..

你地住邊區架?  我們住土瓜灣

When will you all go for registration?  I am planning to do it tomorrow morning.

原帖由 bchi 於 09-11-25 11:32 發表
mauchai,

嘩...........in 15間........................
你地in 幼稚園時, 一定都起碼六七間喇... 助底. kekekeek...

優材係好學校, 佢真係活動教學, 你係tko 果間定旺角果間  ?   我知優材係有精英班的, 其實 ...

Maxims,Whitepine

Congratulations to both of you

Can you also send me a copy, I think it would be easier to send it through email [email protected]

Thanks!

原帖由 怡兒 於 09-11-30 13:27 發表
ECA list
由於是pdf 檔,我唔知如何加入附件, 有沒有可教我呀

我會投 bchi & whitepine 做版主

我非常同意Whitepine 的話,時間真的過得太快如不珍惜小朋友的成長,父母便錯過建立親密關係的機會

原帖由 Whitepine 於 09-12-9 16:34 發表
其實我同太太都覺得,錢係買唔到時間,由其是小朋友的童年。光陰似箭,小朋友好快就大,佢地就唔會再依賴我地,想教都教唔到。所以我地想用多d時間,在佢地小時,讓佢地睇到父母的身教,從小建立一種親密d關係吧!!

辛苦就辛苦d,不過 ...
‹ 上一主題|下一主題