用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-23 01:45 發表

又唔係咁講喎,我覺得好隨意,如果唔喜歡的話,是可以不參加的,"勉強冇幸福" !!

如果冇記錯,第一屆 PTA 只係送雨褸 !!

件雨褸都好好用,我也買了.
今年PTA好有心,將全部(有份submit的)小朋友BB同依家的相做成大海報,每人一張

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 11-7-25 12:04 發表
我的 understanding 係朝早返到 school 就要 change to 放係學校的室內鞋, 去玩单車滑梯或其他活動室都係著住呢對室內鞋, 到放學要回家就 change to 室外鞋....日日如是.

逢 friday 放學就要帶室內鞋回家清洗, mond ...

各位,唔好意思,我直覺地認為室內鞋應只在室內穿,但剛問清楚女女,原來室內鞋是由早上穿到午唾,午睡是除了鞋的,起來後整理床鋪,換室外鞋,食Tea, 放學......

醒目開學勳章

原帖由 aralelo 於 11-7-23 23:04 發表
件雨褸咪就係鮮紅色有個PTA logo, 不過好寬身可以遮埋書包的, 我都有買也用緊, 呵呵!!

卡通紅白籃唔洗太大的只要夠裝晒所有嘢, 而小朋友容易放用品入去就okay架嘞!

...

雨褸帽仲好深,頂係透明,戴住都睇到前面.
不過如你巳有一件不錯的雨衣,就不用買了,很多同學也不是穿這件:)

醒目開學勳章

原帖由 joyjoy815 於 11-7-26 00:03 發表

麻煩晒...咁我想問....係操場玩..係用"室內"定"室外"..??

係操場玩..係用"室內鞋",校園內都是"室內鞋",午睡之後換"室外鞋"
上面全部是我女講,開學之後問下班主任先

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 11-7-28 10:52 發表
我無買白皮鞋同黑皮鞋呀, 我覺得套 uniform 好似襯運動鞋靚d ^o^

係呀,配合學校啲活動,室內鞋應選運動鞋適合啲

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 11-8-1 14:28 發表
既然新學年今個 saturday 都開始 lor, 咁不如我哋 set up 個 new thread under SPN for 2011 parents chat chat chat
你估 saturday 之前我哋會唔會搞到 2000 呢?

醒目開學勳章

原帖由 323 於 11-8-3 09:08 發表

提前幫個女中毒? 我想幫個女戒毒都難, 一見公主就發狂, 最好一日24小時都著住件公主裙

你果女鍾意公主都好呀,我個女鍾意Thomas, 藍色,男仔,車......
‹ 上一主題|下一主題