用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 FS1聚會-23/11(取消), 待20/12-PA親子聖誕BBQ再相見. ...
go

FS1聚會-23/11(取消), 待20/12-PA親子聖誕BBQ再相見. [複製鏈接]

原帖由 qq_dad 於 08-11-11 15:26 發表
如果請家長會攪次FS1聚會,比班家長互相認識,又揾啲舊家長協助,解答吓啲疑問,唔知大家點睇呢?

請踴躍在家長會上回應
真道書院家長會討論區 首頁 -> 愛與誠 -> 2008-09 FS1
http://www.logosparents.org/forum/viewto ...

各位,

若然細細地, 大家一齊玩下, 唔好打攪家長會, 提議:

日期:23/11(Sun)
時間:下午1:00-5:00
地點:馬鞍山白石俱樂部
活動: 燒烤, 踏單車, 放風箏, 打golf.

http://www.whiteheadclub.com/shuc.htm

大家點睇呢?   

http://www.logosparents.org/forum/viewtopic.php?t=300

mmcht

0    0    0    0

Hi thomas23, peppergin, sk889910, yiwa, Benson, sosog

多謝你們的回覆!

今次攪唔成, 不打緊.
大家唔駛甘客氣, 我也曾做過小一家長, 我好明白, 我只係便心炸, 有心人其實係qq_dad.

事原上次在調景嶺的大家樂, 甘岩撞見qq_dad一家, 我與他談及今年我家寶貝升了小三, 因小三開始跟成積編班, 所以今年全級小三同學大執位, 有感與同班其他家長不熟悉, 大家閒談間, 想到小一家長們可能更徬徨--進入一個又新又大又陌生的大家庭, 所以才有這個念頭.

拋磚引玉…沒想到因此引發大家留意到12月20日(星期六)下午至晚上的「2008 聖誕千人田園燒烤聯歡會」.thomas23/peppergin/yiwa/sosog, 自上次LOGOS 08 P1 BBQ Gathering已半年多沒見了, 你們的孩子適應如何?20/12當日有時間的話, 可以call我, 希望到時大家可以再傾談la.

mmcht

原帖由 sk889910 於 08-11-21 21:04 發表
check 過都無呀!
前幾天收到電話留言,告知password,
但user name 是什麼?可否告知?

Hi sk889910,

我個username係2006XXXX, 我估你個username可能係2008XXXX, 不過都唔好靠估, 我建議你直接向PA查詢.

Please check PM.

mmcht

原帖由 jlmammy 於 08-11-21 16:46 發表
Hi, I'm not a member yet, so I can't access to the messages.

Hi jlmammy,

我剛收到家長會的email, 關於-Logos PA Notice # 4 - X'mas BBQ‏, 我估呢個email只係send比會員的(9月至今已收過PA好幾封給會員的emails了).

就甘睇張電郵通告, 呢個活動係比全校所有家長(因有註明會員家庭價目/非會員家庭價目), 通告內註明如果未辦理入會手續, 可於活動報名截止日期之前遞交入會表格及會費, 所以我建議你可以考慮先申請入家長會, 便會有更快/更多/更新的活動資訊, 又可享有優惠價.

參照上年經驗, 我估下星期會派呢個活動通告比全校的學生.

Download家長會入會申請表

1.Click入以下家長會的網址
http://www.logosparents.org/

2.Click<聯絡我們>

3.download<家長會邀請函>+<入會申請表>

我PM家長會個voice mail及email比你, 若有問題, 你可以電話留言或電郵查詢.

mmcht

原帖由 sk889910 於 08-11-21 21:04 發表
check 過都無呀! 前幾天收到電話留言,告知password,
但user name 是什麼?可否告知?

唔知你收到user name未呀? 家下可唔可以入到PA forum討論區呢?

mmcht

原帖由 sk889910 於 08-11-29 09:53 發表
我也報了名,但不知那天竟然要評估.本想自己駛車前往,請問那天何時放學呢?

你的問題, 可以看deniset之前在另一個topic所回應的(如下).

另外, 詳細有關FS1評估的回應, 請移玉步, 往 真道書院家長會討論區 > 愛與誠 > sk889910在BK問有關『FS1之評估』

http://www.logosparents.org/

mmcht
原帖由 deniset 於 08-11-28 16:57 發表
小學部只考頭3天,中學部考4天。

原帖由 sk889910 於 08-12-1 15:13 發表
還未有消息,已在忘記密碼處處登記,又email了!!!????

Oh! Do you mean that you didn't get the membership no=login ID(200XXXXX). If you get the membership no, you could try to follow KenBaBa's sharing(as below) to login. If it can't work, I think you may better to leave your need to the voicemail(the contact number I have PM to you before) of the PA hotline.

Anyway, I have already PM my detailed reply(which I have posted in PA forum) to you.

Please check PM of 教育王國.

mmcht

原帖由 KenBaBa 於 08-11-22 00:04 發表
........the membership No.=login ID which prefixed with 200xxxxx. If you know your login ID, you can press the "forget password" icon then a password will be generated to your registered e-mail address to facilitate you entering the forum. ( there are many articles hidden behind the icons thereon the first page that worth perusal )
...

Hi jlmammy,

Please check PM of 教育王國.

mmcht
‹ 上一主題|下一主題