用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗區小學
樓主: yokokingdom
go

深水埗區小學 [複製鏈接]

引用:回覆+crystalupala+的帖子 好吾好睇你要也

原帖由 Jane1983 於 15-05-11 發表
回覆 crystalupala 的帖子

好吾好睇你要也。德雅校風純、小朋友乖、學術程度幾高,但較谷,中學band2頭, ...
親戚係40網,佢whatsapp黎話派得好差(佢勁唔滿意),我問佢派到邊間佢唔講,淨係喊晒口無心情。我唔熟呢區有邊幾間較冷門或少人揀?就只能話佢或者佢仲未發挖果間優點,可能唔谷輕鬆讀呢,就問佢有冇扣門都唔答喇。

引用:回覆+hummingbirdy+的帖子 gum+神秘,但又+

原帖由 mimi005 於 15-06-08 發表
回覆 hummingbirdy 的帖子

gum 神秘,但又 whatapp 你
佢冇晒心情講邊間,淨係話心情好差差!!!其實仲開辦得學校,一定有其優點!

回覆:深水埗區小學

親戚覆左我佢派左邊間,唔滿意果間但又唔去叩門,其實叩多幾間無壞都叫盡左力,但系佢都話唔叩。咁仲有咩好怨。

引用:Quote:原帖由+hummingbirdy+於+15-06-08+發

原帖由 小貓三隻 於 15-06-08 發表
系,我都派得好差,有人歡笑有人仇!你親戚派左边間?我都交左表扣門!不過覺得机會唔大,每間都成百人以上 ...
你起碼有盡力。佢邊間我唔係度講,吾滿意係佢個人意見,我話每間都一定有其優點,怕咪叩門囉有做好過坐度呻,平時就成日誇佢細路叻醒!除非派到兩個鐘車程咁遠,或者校風差咁就麻煩d. (佢厭佢間傳聞校風差)

引用:Quote:原帖由+hummingbirdy+於+15-06-08+發

原帖由 小貓三隻 於 15-06-08 發表
咁又系,連試都唔試就唔好呻喇!機會唔大都好過唔試,試過唔得就心甘命抵,但唔試我會後悔!其實我覺得40有 ...
祝你叩門成功。雖然話多人爭,但唔試就肯定無機會。我親戚,算啦,佢咁被動第時都係唔多跟功課9係得把口的人。
原來多一線小學揀都好苦惱播!不過抽返同區點都好過穿州過省。20分鐘左右路程可以接受。

‹ 上一主題|下一主題