用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Rattie
go

面試 [複製鏈接]

醒目開學勳章

你比0羊啊女食?P.5/6都可以keep到茅C供力力既?仲AABB,唔怪得啦!你唔好扮0野,究竟仲有0羊特異功能一次過分享埋啦

原帖由 Rattie 於 10-4-12 18:16 發表
哎呀,好瘀呀,咁都俾你捉到。當初係個家長捉我陪佢去,佢囡囡係d叻人,我係諗住陪跑嗰隻。事情發展往往如是 : 佢囡囡唔肯做book reports,結果冇申請到。不如我講我囡嘅呈分 :五下(中英數常 : 2A2B/視樂 : 1A1B)六上(中英數常 ...

醒目開學勳章

F. 2開始跟成績分班...

原帖由 joanneka 於 10-4-22 13:00 發表
chingching8888

Hi, 各位媽咪好.
好耐無chat, 不過一直都有read post.
我大女係spss F.1, 細女9月會入小學部.
E我所知, F.2 係根據成績編班, 1-40名入A班, 41-80名入B班......總共5班.
所以唔駛自己講, 人地都知你 ...

醒目開學勳章

我地HV唔用鐵扣校徽架。

冬/夏校服裙個校徽都係布造,車實0左响條校裙度架喇。

原帖由 愛愛地球 於 10-4-29 14:27 發表
鐵扣針(校"輝"那個). 賣校服的地方,不賣吧?

醒目開學勳章

係呀,白鞋好0的,秋天着完到春天4月到就再着,都或者可以頂一學年。黑鞋仲惨,冬天着完,要下一個冬天先再着,實唔啱。
Rattie:以後着熊貓鞋就茅呢個煩腦啦。。。

原帖由 愛愛地球 於 10-4-30 17:02 發表
candy_kent, yongxin,

唔該晒,我多數見d學生著住件背心,看不見"入面". 你地夏天著白鞋;冬天著黑鞋?但到出年換季,對白鞋可能又唔啱著,好似好浪費啊.   

...

醒目開學勳章

你寶貝讀小一,Rattie寶貝中一,咁長。。。條裙,擺到黄0羊?

原帖由 愛愛地球 於 10-5-4 15:33 發表
RATTIE, 6月5日若天降佳音,我不介意認購你的校裙!!!

醒目開學勳章

Candy,聽高年班家長講,越大越難買白皮鞋架,茅咁大對。。。

原帖由 candy_kent 於 10-5-4 15:48 發表

YongXin, Rattie,
講講下, 比你地提醒左我, 睇來我都要買定對白鞋, 大小姐上年買果時有一個手指位, 剛剛穿佢話岩穿, 我都擔心唔知捱唔捱到今年個夏季. ...

醒目開學勳章

獨生女嗎?我0個個都係,8歲仲同毛公仔講0野。。。

原帖由 B.B.Mother 於 10-5-5 14:10 發表
只是五年班,我都不敢想像出年會大到咩碼?
我都想求其買對護士鞋俾佢算了,但係佢死都不肯,話肉酸同埋好似沒人著,激死我!
唔好睇佢腳板咁大,其實佢心態仲係好低B嘅,鍾意蝴蝶結. ...

醒目開學勳章

從來唔用白色,中國人大吉利是。藍都要睇吓邊隻藍,深深藍又係大吉利是。。。我0個件今年開始唔肯扎孖辮,只肯扎一條馬尾,話孖辮幼稚?!。。。咁咪襯佢囉其實

原帖由 candy_kent 於 10-5-5 13:32 發表

黑, 白, 藍三種色均可.

我上年都係多得yongxin回答我才知jar.

醒目開學勳章

0個隻藍我就唔會用。我村婦有避忌0者,你地後生新潮,可以用丫。

我得閒會去MK花園街,CWB女人街巡視吓業務,入吓貨;都幾難搵,因爲要純色,唔可以有其他雜色。另一個選擇係用黑色橡根扎0左先,再用藍絲帶綁蝴蝶。

原帖由 愛愛地球 於 10-5-5 14:47 發表
真係有d難度喎,咁迷即是=用黑色同淺藍色而已?好難搵下喎  
dgs 果隻藍, 是否屬深藍?

醒目開學勳章

係播,多謝報料!

要搵返呢0的有玻璃橱窗,每隻鞋上面有號碼,揀好先入舖頭講個號碼出來0個0的硕果僅存既鞋舖先得。

原帖由 dogmonkey 於 10-5-10 10:26 發表
旺角花墟有間"步陞鞋"舖頭, 有好多返學皮鞋, 黑白都有,仲好大對, 有冇睇過? 佢幾十年都屹立不倒,一定有d "好野".
‹ 上一主題|下一主題