用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

NO Late, no late....  still have me -->  報到  --> yeah!

no problem o既, 等你和其他 mother 好消息

原帖由 motherlau 於 10-8-4 00:11 發表
今日既願望...........

希望個個有滿意既成績...........

Woo, 一去就3頁了, 追死人!  消息有好有壞,  好的 , 唔理想的不要 , 始終結果已落實.     呢度D mother 好多 Plan, plan A 唔得就 plan B, 定會有出路.  

今天系頭條見到一段話 --> 人生路, 有無數個考試和機遇, 一次失敗, 就當是成功的前奏吧! <-- 互勉之.

原帖由 yeegi 於 10-8-4 09:58 發表
no problem o既, 等你和其他 mother 好消息

yes, 我都有D憂, 我唔系一個好planning 的 mother.

原帖由 veronna 於 10-8-5 09:56 發表
唔知5年後到我地果d考文憑試既時候又會點呢

依家就識得叫人唔駛咁緊張, 點,點,點, 到時到自己既時候, 可能又未必做得到. 可能一樣係瞓唔著. ...

恭喜, have a nice trip.

原帖由 veronna 於 10-8-5 09:58 發表
我個旅行終於去得成喇. 尋日旅行社打黎話唔成團, 不過有一個行程相若既遲一日出發. 轉左團喇. 我月中去玩喇.

校服同鞋還可穿舊, 書包就要買, 因S1還是用小五已買的SPI書包, 我都覺好老土, 系時候換左佢, 有無好介紹.

原帖由 Elona 於 10-8-20 10:23 發表
新學期就怏開始啦 ! 你地會唔會同仔女買新校服同新鞋 ?

回復 20# veronna 的帖子

話甘快5天又過, 之前風風雨雨, 終有個happy ending --->good.  沙美島好似今個暑假旅遊的大熱地方, 見報紙介紹唔錯, 等待欣賞照片, PM 左 address, add me on FB.

回復 6# motherlau 的帖子

好搞笑, 就有佢happy o下.

回復 30# Elona 的帖子

有留意到好多人都用Outdoor 同 Nike, 大多數同小姐買Nike, 系唔系air就唔知, 但D款都OK, 價錢又接受, 最緊要有折.

no problem, 等你.

原帖由 veronna 於 10-8-23 21:59 發表

係呀! 好靚. 日落都好靚.  

另外ADD左你喇. 不過要D時間整, 呢兩日都仲係覺得好攰..

Ka Ma me.  

原帖由 Elona 於 10-8-30 20:17 發表
Hea咗成2個月, 仲有一日就開學啦, 希望今年仔仔學業品行順順利利...

報紙話D學生開學有憂慮証, 唔好講他們, 我都有, ha ha.

原帖由 CCM 於 10-9-1 08:59 發表
Hi to all

Have a good start to the new school year and may all the kids continue to enjoy their school life!

Take care and God Bless.  

CCM

me too.   不過未download, 見d test 呀, exam 呀還有時間, hea o下先...

原帖由 Elona 於 10-9-1 21:23 發表
我都好緊張, 今日已經download咗School calendar, 可以早知道仔仔幾時 exam同 test...

補祝 lau仔 生日快樂, 成績節節上升.
原帖由 motherlau 於 10-9-1 11:25 發表
開學啦!
最緊要D細佬聽聽話話
身體健康
個個快高長大

今早第一句就同呀仔講.......

生日快樂 .......

以前要叫兩個起身返學,今年得返一個.........

好掛住大女呀!! 唔要 ...

預祝牛仔生日快樂, 成績節節上升, 一齊

原帖由 veronna 於 10-9-1 20:48 發表

劉仔今日生日牙?   快高長大, 學業進步.

星期五到牛仔喇.  你地今晚有冇出去食飯? 有咩好提議呀? 我仲未諗到同牛仔去邊度慶祝生日呀? ...

me too! 所以即刻去食"龜靈糕"

原帖由 veronna 於 10-9-5 22:30 發表
呢排唔知點解好燥咁, 唔知食D咩可以冇咁燥呢. 成日同牛仔吵咀. 好悶呀.........

好赤呀!   真系無人情味, 機會都唔比....

原帖由 Elona 於 10-9-4 12:59 發表
擒日好慘呀, 係紅磡轉車搭港鐵頭等車廂, 去到月台聽到廣播話列車即將開出, 咁我就同其他乘客衝去拍頭等車廂既卡機, 可能我太過心急, 拍唔正張卡, 去到大圍站比職員抽查發現我冇比頭等車廂既錢, 比港鐵罰咗  ...

唔好 delete 住, lunch 馬上去睇.  屋企部腦唔知嘜東東, 上唔到網.

原帖由 veronna 於 10-9-3 23:27 發表
我冇等個friend 部機d相喇, 佢最近好忙, 唔知要等幾耐. 出左幾張係fb. 有興趣就睇下啦.(擺幾日就會del左佢架喇.) 我部機多數牛仔揸, 所以影景既多. 得好小人既相. 所以得幾張咋. 而且唔知點解, d相係機睇冇咩野, loa ...

各位, 小囡初學單簧管, 有沒有得廉讓.  佢老師建議 yamaha YCL-250, 成$3,000多元 , 都唔知學成 怎樣

Yes, check 過, 國產會便宜好多, h$600-h$850有支全新.  最哀老師一開始就提D 學生唔好買國貨, 易壞, 音質差, 吹得唔開心, 會提不起勁.  亞囡有d不喜歡國貨.
原帖由 RoEcMa 於 10-9-13 23:31 發表

初學都要買咁貴

‹ 上一主題|下一主題