用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 油塘基顯家長天地
go

油塘基顯家長天地 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 油塘基顯家長天地

報到!   
小女九月小一。

醒目開學勳章

我是自行收的,通告說七月十三或十四日回去交書費,帶一張支票到時填銀碼,八月取書,當日(七月十三或十四日)學校告訴你去边買校服及攪校車等。我唸大家都一樣啩。 :wink:
onon530 寫道:
哎呀! 我唔知個書包係咩碼wor?!    知唔知點可以睇到呢? 如果係註冊當日買書&校服... 咁咪要帶定多d$$

咁你地有無買定兩套運動初替換呀? 校服一套ok嗎??   係wor! 咁要唔要交相呀? 如果要就要同呀仔出去影定la~ (咁遲d係咪要再著校服影過ga??)

醒目開學勳章

好似無咩人咁嘅?!唔知有無人第二志願入到呢?

醒目開學勳章

onon530 寫道:
唔該晒各位!!   

我自行收生時得15分...所以無行. 統一就填一一, 好彩派到咋! 唔係就真係頭痛la~~ :

春卷 - 咁可能我都係同你一樣, 七月十三或十四日回去辦手續la~

如果係學校話我地知去边買校服...咁兩間供應商都會到學校提供服務/自行去呢兩間買?? (我會記得<豐昌順>好d ga la~~

哈哈,激吓你先,我自行收生時15分收

醒目開學勳章

係呢,無咩人咁,德田兆强果边好似多D人   

醒目開學勳章

我問咗學校,話唔會有暑期適應班之類,唔知亞囡唔會唔驚呢 ,佢好內向。

醒目開學勳章

我都唸住送飯,揀好哪隻牌子的保溫飯盒單声吖,我都要買
亞女話第一日返學要食白粥喎, ,神怪哩!粥好難帶家嘛 。如果各位D小朋友見到第一日响學校食lunch食白粥果個就係我家大小姐了   

醒目開學勳章

我都唸住送飯,揀好哪隻牌子的保溫飯盒單声吖,我都要買  。
亞女話第一日返學要食白粥喎,  ,神怪哩!粥好難帶家嘛  。如果各位D小朋友見到第一日响學校食lunch食白粥果個就係我家大小姐了   。
mamailoveu 寫道:
Hi Xiao-K

請問你用哪隻牌子的保溫飯盒? 我想做定research, 因阿囝要戎口, 好都嘢都唔食得, 我都想叫印印係將來負責送飯給阿囝.

Hi Herman

請問如訂飯盒, 是不是要全個月都要訂, 還是可以選幾日呢?

All
我想問下小一用spi 細碼 書包可以放晒全部用品嗎? 因幼稚園派了全單, 比出面平成一百元.

還有, 請問現在我有什麼可以作好準備呢? 因現就讀的幼稚園是沒有讀書, 怕他會唔識.    

唔好意思, 有好多問題.

Cheers

醒目開學勳章

基顯個website真係幾完善,又多嘢睇又夠update

Xiao-K 寫道:
春卷,

他們在課室食架!我們睇唔到架!

一年級午膳情況
Click here/去片 午膳情況

醒目開學勳章

唔食粥了,私校來电收了春卷女(之前是waiting list) ,基於升中校網的考慮,會放棄基顯了,release個位出來。之前各位基顯家長都好有耐心answer my question,thank a lot
:cry: 其實都難以取捨。
hope that all you children be happy in their school life. [quote]
hermanpapa 寫道:
     有粥食幾好,但留意盛飯的器皿是否易於收藏和重量問題,因為飯後,小朋友要把食具自行收拾並於放學後帶回家中,也要考慮。[quote]
春卷 寫道:
我都唸住送飯,揀好哪隻牌子的保溫飯盒單
‹ 上一主題|下一主題