用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行、統一派位、叩門全軍覆滅
樓主: 心灵堂
go

自行、統一派位、叩門全軍覆滅 [複製鏈接]

回覆:自行、統一派位、叩門全軍覆滅

咁快認輸?!

小朋友仲有漫漫長路,加油!!!

引用:++++++++我也是其中之一,最慘的是入不到家

原帖由 misstaisen 於 14-07-03 發表
我也是其中之一,最慘的是入不到家姐的學校就算,想不到竟然會影響到弟弟的叩門,唉,早知這樣,當 ...
睇完,我都好痛心。不如家姐就做弟弟補習老師啦,幫助弟弟努力讀書,成績好,邊間小學都唔洗驚。一家一齊努力!一定掂!!!

引用:Quote:misstaisen+發表於+14-7-3+17:03+我

原帖由 evacalbee 於 14-07-04 發表
哎呀, 應該同老師講家姐果間收唔收係其次, 每個小朋友都唔同, 我覺得要搵適合的比小朋友..弟弟的個性點點點 ...
絕對正確。

引用:Quote:原帖由+catiou627+於+14-07-04+發表

原帖由 bon_bonny 於 14-07-04 發表
係呀!呢個遊戲太恐怖,真係唔想玩两次呀!雖然個個都話揀學校要揀間適合小朋友嘅,適合家姐未必適合細妹, ...
(         係呀!呢個遊戲太恐怖,真係唔想玩两次呀!雖然個個都話揀學校要揀間適合小朋友嘅,適合家姐未必適合細妹,叫我搞掂個大先再諗個細。我明呀,但係而家嘅形勢都唔係我地話想揀邊間就可以揀邊間呀! )

Agree, 講得好好,睇得好通。現在競爭實在太大啦。

引用:回覆+bon_bonny+的帖子+++++我3年前也是

原帖由 misstaisen 於 14-07-04 發表
回覆 bon_bonny 的帖子

我3年前也是這麼想,弟弟到時有他自己的選擇,再加上有家姐的學校優先,我想 ...

加油!努力!support!!!

‹ 上一主題|下一主題